Vorige | Volgende

Bickerswerf 51 + PP 1013KV Amsterdam, Westelijke eilanden

Bouwjaar
2003
Woonoppervlakte
118 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Bijzonder sfeervol en licht appartement van 118 m2 in een aansprekend gebouw. De woning heeft o.a. drie slaapkamers, luxe open keuken en is geheel gelijkvloers. Uitermate comfortabel in gebruik door de LIFT en mogelijkheid tot het parkeren in de onderbouw. Tevens maakt het appartement deel uit van goede vereniging van eigenaren en kan gebruik gemaakt worden van een gemeenschappelijke binnentuin.

Het appartement is gelegen op het rustige Bickerseiland. Een centrale locatie ten opzichte van de dynamische Prinsengracht nabij de Jordaan, de Noordermarkt en Prinseneiland. Een veelzijdige woonomgeving, met dorpse pleinen, zwemsteigers, stadsstrand en activiteiten in de haven en op het water.

Gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen S110 en S116 naar de Ring A10 en op loopafstand van het Centraal Station.

Indeling:
De aansprekende gemeenschappelijke entree met open trappenhuis en LIFT geven toegang tot de woning op de derde verdieping.
Er is een ruime hal met garderobe en toilet. De luxe open keuken met groot eiland is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. De keuken staat in open verbinding met de woonkamer. De openslaande deuren geven weids zicht naar het water, het Westerdok en de havens. Er is een slimme speel/studeer hoek in de open ruimte.

Aan de achterzijde van het appartement zijn voorts een grote ouderslaapkamer met inloopkast en een tweede slaapkamer. Beide kamers geven toegang tot het diepe en overdekte balkon met middag- en avondzon. De derde slaapkamer heeft tevens aansluitingen voor de wasmachine en droger.
De badkamer is voorzien van een douche, wastafel, toilet en ligbad.

Omgeving:
Gelegen op een prachtige en rustige locatie aan doorgaand vaarwater nabij de dynamiek van de grachtengordel, Haarlemmerstraat en Jordaan.

Op loopafstand zijn de Noordermarkt, Westermarkt en het Anne Frankhuis. Verder dichtbij de 9 Straatjes en diverse gezellige cafés, restaurants, winkels en musea.

Goed gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en de uitvalswegen. Het Centraal station is op loopafstand.

Bijzonderheden:
Gebruiksoppervlakte wonen ca. 118 m2
Externe bergruimte ca. 5m2
Lift
Inclusief parkeerplaats € 45.000,- ( met oplaadpunt)
''Oase'' van rust nabij de dynamische stad
Zonnig terras van 10m2
Erfpacht, canon afgekocht tot 2051
Tijdige aanvraag overstap naar nieuwe erfpachtvoorwaarden 2016 onder gunstige condities
Afkoop eeuwigdurende erfpacht woning € 47.761,- parkeerplaats € 4.707,-
Huishoudelijk regelement
Actieve vereniging van eigenaren VVV.nl
Afgesloten gezamenlijke binnentuin (van ca. 750m2)
Ruime financiële reserves voor (toekomstig) onderhoud en upgrade gebouw ( o.a. lichtplan algemene ruimten en irrigatie systeem binnentuin)

VIDEO VIEWING!
Nu ook mogelijk, Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Exceptionally charming and bright 118 sqm apartment in an appealing building. This single-level apartment includes three bedrooms and a luxury open-plan kitchen. Extremely comfortably, with ELEVATOR access and the option to park in the building's substructure. The apartment is part of a well-organized homeowners association with a communal courtyard garden.

The property is on tranquil Bickerseiland island. A central location relative to bustling Prinsengracht nearby Jordaan district, Noordermarkt and Prinseneiland. A dynamic neighborhood with squares, swimming jetties, a city beach and activities in the marina and on the water.

Favorable location relative to A10 beltway exits S110 and S116 and within walking distance of Central Station.

Layout:
The appealing communal entrance with an open stairwell and ELEVATOR accessing the apartment on the third floor.
Spacious hall with a coat area and restroom. The luxury open-plan kitchen with a large chef's island is fitted with high-end appliances. The kitchen opens directly to the living room. French doors offer a sweeping view of the water, Westerdok and the marina. An ingenious play/ study nook is positioned in the open space.

At the rear of the apartment is a large main bedroom with a walk-in closet and a second bedroom. Both rooms open to the deep, porched balcony with afternoon and evening sun exposure. The third bedroom also includes the fittings for the washer and dryer.
The bathroom is fitted with a shower, vanity, toilet and bathtub.

Area:
Situated in a stunning, tranquil location on a waterway nearby the hustle and bustle of Amsterdam's historic canal belt, Haarlemmerstraat and Jordaan.

Within walking distance of Noordermarkt, Westermarkt and Anne Frank house. Also in immediate proximity to 9 Straatjes and an array of lovely cafes, restaurants, shops and museums.

Excellent location relative to public transportation and main roads. Central Station is within walking distance.

Specifications:
Usable residential floor area ca. 118 sqm
External storage space ca. 5 sqm
Elevator
Inclusive parking space € 45,000 (with a charging station)
Peaceful "sanctuary" nearby the dynamic city
Sunny 10 sqm terrace
Ground lease, prepaid until 2051
Timely application made for conversion to the new 2016 ground lease conditions subject to favorable conditions
Settlement everlasting ground lease for the apartment of € 47,761, parking space € 4,707
Household regulations apply
Active homeowners association: VVV.nl
Secured communal courtyard garden (ca. 750 sqm)
Ample financial reserves for (future) maintenance and upgrade building (including lighting plan for general areas and irrigation system inner garden)

VIDEO VIEWING!
Now also possible, Video Viewing! Personal Tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the broker. Call our office for an appointment!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-10-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2003

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
118 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder