Vorige | Volgende

Biesboschstraat 27 - huis 1078ML Amsterdam, Scheldebuurt Midden

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
81 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Biesboschstraat 27-HS, Amsterdam

Prachtige zeer goed onderhouden en optimaal ingedeelde drie/vier kamer benedenwoning van 81 m2, met een ruime en zonnige tuin op het zuiden van ca. 94 m2 inclusief tuinhuis van 9 m2, in één van de mooiste straten van de Rivierenbuurt gelegen.

Indeling
Comfortabele jarendertigwoning met eigen entree, vestibule met originele natuursteen elementen. Royale centrale hal met (garderobe)kast en met toegang tot alle vertrekken.
Separaat ruim toilet met fontein. De moderne badkamer is in het midden gelegen met een grote inloopdouche en wastafel. De eerste slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning, inclusief riante inbouw (kleding)kast.
Fraaie living met kamer-en-suite voorzien van prachtige ensuite-deuren met gepatineerd glas in lood. De gehele woning heeft massief houten vloerdelen. Het woongedeelte is aan de voorzijde gelegen met de originele schouw en open kasten in de ensuite. Het eetgedeelte is aan de achterzijde gelegen, ook hier met de originele schouw en met een dichte kast in de ensuite. De openslaande deuren aan de achterzijde bieden toegang tot de heerlijk zonnige en rustige tuin van circa 94 m2 gelegen op het ZUIDEN. De tuin is voorzien van een heerlijk grasveld en aan de zijkanten mooie beplanting. Aan de achterzijde van de tuin staat een tuinhuis van 9 m2, welke is voorzien van wasmachine- en droger aansluiting. De open keuken in U-opstelling met tevens uitzicht op de tuin heeft een Belgisch hardstenen aanrechtblad, 5 pits gaskookplaat met afzuigkap, vaatwasser, koelkast met vriesvak. De hoofdslaapkamer ligt aan de achterzijde met ook hier openslaande deuren naar de tuin en is voorzien van een handige inbouwkast.

Ligging en omgeving
De woning is gelegen in een rustige groene éénrichtingsstraat in het populairste stuk van de Rivierenbuurt nabij de vele winkels, speciaalzaakjes, cafés en restaurants van de Maasstraat en de Scheldestraat. Het Beatrixpark, Martin Luther Kingpark en de uitgaanswijk De Pijp zijn op loopafstand en het centrum van Amsterdam is ca. 10 minuten fietsen. De bereikbaarheid is uitstekend middels het openbaar vervoer via de tramlijnen 4 en 12 en het metrostation van de Noord Zuidlijn bevindt zich op loopafstand. Tevens zijn stations RAI en Zuid/WTC en bussen in de nabijheid. Binnen enkele minuten bent u met de auto via de diverse uitvalswegen zo op de Ringweg A10 en de A2.

Bijzonderheden:
- Woning volledig voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing
- Heerlijk ruime zonnige tuin op het zuiden incl. tuinhuis voorzien van wasmachineaansluiting
- Mogelijkheid tot realiseren uitbouw (toestemming VvE en vergunning gemeente noodzakelijk)
- Kleine en gezonde VVE met slechts 3 overige leden; bijdrage 80 eur per maand
- Erfpacht afgekocht tot en met 15-08-2053
- Aanvraag overstap eeuwigdurende erfpacht onder gunstige voorwaarden tijdig ingediend bij de gemeente
- Kamer-en-suite in 2011 volledig nieuw geplaatst
- Rustige ligging in groene omgeving, maar met alle voorzieningen bij de hand


English translation:

Beautiful very well maintained and optimally divided three/four room ground floor apartment of 81 m2, with a spacious and sunny south facing garden of approximately 94 m2 including garden house of 9 m2, located in one of the most beautiful streets of the Rivierenbuurt.

Layout
Comfortable house built in 1930 with private entrance, vestibule with original natural stone elements. Spacious central hall with (wardrobe)closet and access to all rooms.
Separate spacious toilet with fountain. The modern bathroom is located in the middle with a large walk-in shower and sink. The first bedroom is located at the front of the house, including spacious built-in (clothing) closet.
Beautiful living room with ensuite and beautiful ensuite doors with patinated stained glass. The entire house has solid wooden floorboards. The living area is located at the front with the original fireplace and open cabinets in the ensuite. The dining area is located at the rear, again with the original fireplace and a closed cupboard in the ensuite. The folding doors at the rear provide access to the lovely quiet and sunny SOUTH facing garden of approximately 94 m2. The garden has a lovely lawn and on the sides beautiful plants. At the rear of the garden is a garden house of 9 m2, which is equipped with the washing machine and dryer connection. The open kitchen in U-shape overlooking the garden has a Belgian stone worktop, 5 burner gas hob with extractor, dishwasher, fridge incl. freezer. The master bedroom is located at the rear with folding doors to the garden and is equipped with a handy wardrobe.

Location and surroundings
The house is located in a quiet green one-way street in the most popular part of the Rivierenbuurt near many (specilialty) shops, bars and restaurants of the Maasstraat and the Scheldestraat. The Beatrixpark, Martin Luther Kingpark and the entertainment district De Pijp are within walking distance and the center of Amsterdam is about 10 minutes by bike. The accessibility is excellent by public transport via tram lines 4 & 12 and the metro station of the North South Line is within walking distance. Train stations RAI and South/WTC and buses are in the vicinity. Within a few minutes you can reach the freeways A10 and A2 of Amsterdam by car.

Specifics:
- Property fully equipped with wooden frames with double glazing
- Lovely spacious sunny south facing garden incl. garden house with connection for washing machine
- Possibility to realise an extension (permission from the VvE and permit from gemeente Amsterdam are required)
- Small and healthy VVE with only 3 other members; contribution 80 eur per month
- Located on leasehold ground (Municipality of Amsterdam), which has been paid until 15-08-2053
- Application for conversion to perpetual leasehold under favourable conditions has been submitted in time (Municipality of Amsterdam)
- Room-en-suite in 2011 completely new installed
- Quiet location in green surroundings, but with all amenities at hand
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-05-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
81 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder