Vorige | Volgende

Bilderdijkkade 16 A3 1052RW Amsterdam, Bellamybuurt Noord

Bouwjaar
1906
Woonoppervlakte
120 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

BILDERDIJKKADE 16-A3, 1052 RW AMSTERDAM

Gelegen op een prachtige plek in Amsterdam Oud-West, met uitzicht over de Bilderdijkgracht, bieden wij dit geheel naar eigen smaak te renoveren bovenhuis (ca. 120m²) aan. De VVE heeft reeds toestemming gegeven om de verdiepingen samen te voegen en een dakterras aan te leggen.

Ligging:
Het appartement is gelegen in het gewilde stadsdeel West en ligt prachtig aan het water van de Bilderdijkkade. In de nabijheid bevinden zich de Kinkerstraat, de de Clercqstraat en de Bilderdijkstraat met alle winkels en gezellige cafés en restaurants.

Indeling:
Derde verdieping:
Entree, hal met toegang tot alle vertrekken. Riante woonkamer en suite met aan de voorzijde een speelse erker met fraai zicht op de gracht. Aan de achterzijde biedt de woonkamer middels openslaande deuren toegang tot het balkon op het westen. De keuken is aan de achterzijde gelegen en heeft ook toegang tot het balkon. Ook de badkamer bevindt zich aan de achterzijde en beschikt over een ligbad, douche en wastafel. Aan de voorzijde bevindt zich de eerste slaapkamer. Middels een interne trap is er toegang tot de vierde en tevens bovenste verdieping.

Vierde verdieping:
Hal met toegang tot twee riante slaapkamers met de mogelijkheid tot het creëren van een dakterras. De toestemming van de VVE is er, de gemeentelijke vergunning zal voor rekening en risico van koper moeten worden aangevraagd.

Bilderdijkkade:
Willem Bilderdijk (1756-1831), dichter en geschiedschrijver. Bilderdijk ging in tegen de gezapige geest van zijn tijd en was daardoor een veelomstreden figuur. De naam Bilderdijkstraat gold oorspronkelijk tot aan de Vondelstraat. (Dat gedeelte, vanaf de Jacob van Lennepkade, heet thans Eerste Constantijn Huygenstraat. (Rb. 21-3-1894.) Het Bilderdijkpark (plantsoen en straat) is aangelegd op het terrein van de begraafplaats van de voormalige rooms-katholieke kerk ‘De Liefde’. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Dubbel bovenhuis (ca. 120m² NEN2580) gelegen in Amsterdam West
- Riant balkon op het westen
- Mogelijkheid tot het aanleggen van het dakterras
- Toestemming VVE voor omzetten bestemming, interne trap en dakterras is er
- Er is nog geen gemeentelijke vergunning (aangevraagd) voor het omzetten van de bestemming, de interne trap en het dakterras
- Ouderdoms- nietbewoningsclausule van toepassing
- Recht van erfpacht, afgekocht tot 30-06-2030
- Kleine en gezonde VVE
- Servicekosten: € 90,- per maand
- Parkeren via vergunningstelsel
- Oplevering in overleg


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-05-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
120 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Kinkerbuurt

De Kinkerbuurt ligt in Amsterdam-West. Het is een ‘eiland’ tussen de Singelgracht, het Jacob van Lennepkade, de Kostverlorenvaart en de Hugo de Grootgracht. Het hart van de wijk is de Kinkerstraat, waar ook de tramlijnen 7 en 17 rijden. In de Ten Katestraat vind je een dagelijkse markt. Andere belangrijke straten - met winkels en tramlijnen - zijn de Bilderdijkstraat en de De Clerqstraat.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder