Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Billie Holidaystraat 28 1066HB Amsterdam, Park Haagseweg

Bouwjaar
1991
Woonoppervlakte
107 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
155 m²

Omschrijving

***SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW***

Lichte eengezinswoning van circa 112 m2, gelegen in de populaire Jazzwijk, waar het heerlijk rustig en groen wonen is. De woning heeft 3 slaapkamers, een heerlijke diepe achtertuin, een eigen parkeerplaats voor de deur en zowel twee inpandige, als een externe berging.

De woning is onderdeel van Park Haagseweg, een ruime opgezette woonwijk op een kleine tien minuten fietsen van het Hoofddorpplein en Zeilstraat met tal van winkels, terrassen en restaurants. De wijk wordt gekenmerkt door veel laagbouw en groen. Een ideale plek voor mensen die rustig willen wonen, maar toch op korte fietsafstand in de stad willen zijn.

In de directe omgeving zijn voldoende scholen en kinderopvangfaciliteiten. Verder dichtbij het natuurgebied De Oeverlanden, sportpark Riekerhaven en het Amsterdamse bos. De bereikbaarheid is goed. Met de auto bereikt u binnen enkele minuten de uitvalswegen als A4, A9 en A10. Tramlijn 2 en diverse goede busverbindingen liggen op loopafstand.

Vanwege het corona virus bezichtigen wij met maximaal 2 personen. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor een virtuele bezichtiging.

Indeling
Begane grond:
Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer met open keuken. Aan de achterzijde is er middels de schuifpui toegang tot de riante en zonnige achtertuin van ruim 8,5 meter diep. Er is een tuinhuis van circa 5 m2. De keuken met voldoende opbergmogelijkheden beschikt over verschillende (inbouw) apparatuur met o.a. een vaatwasser, oven en kookplaat met wasemkap.
Vanuit de hal is er toegang tot een separaat toilet en indien gewenst tot de berging.

Eerste verdieping:
Via de ruime overloop bereikt u drie slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers zijn alle drie van goed formaat en geschikt voor een tweepersoons bed. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet. Er is een op deze verdieping ook nog een afzonderlijke berging met cv-ketel en wasmachineaansluiting.

Erfpacht
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. Het huidige tijdvak is ingegaan op 16 mei 1990 en loopt tot en met 15 mei 2040. De algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1966 zijn van toepassing. De canon is vooruitbetaald tot het einde tijdvak.
Verkoper heeft in 2019 de aanbieding eeuwigdurende erfpacht onder de voorwaarden t/m 31-12-2019 aangevraagd bij de Gemeente Amsterdam en wacht nog op de definitieve aanbieding.

Bijzonderheden
- Eigen parkeerplaats voor de deur.
- Heerlijk achtertuin van ruim 8,5 meter diep.
- Verwarming middels eigen cv-ketel.
- NEN-meetrapport aanwezig: 107,2 m2 woonruimte, 4,8 m2 overig inpandige ruimte en 4,8 m2 externe bergruimte.
- Oplevering in overleg.

‘’Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.’’

++++++++++

Bright single-family home spanning approximately 112 sqm, situated in the sought-after Jazz district - a fabulously leafy and calm neighborhood. The property includes 3 bedrooms, a wonderfully expansive backyard, a private parking space out front, two indoor storage units and shed.

The property is a part of Park Haagseweg, a spacious residential neighborhood less than 10 minutes' cycling distance from Hoofddorpplein and Zeilstraat with countless shops, sidewalk cafes and restaurants. The area is characterized by low-rise buildings and greenery. Ideal for people looking for a tranquil place to live, yet within short cycling distance of the city.

The area is in immediate proximity to ample schools and daycare centers. The neighborhood is also close-by natural park De Oeverlanden, sports complex Riekerhaven and Amsterdamse Bos. Accessibility is excellent. By car, the A4, A9 and A10 are mere minutes away. Tram 2 and several bus lines stop nearby, within walking distance of the property.

Due to the coronavirus we schedule our viewings with maxium 2 persons. In addition, we offer virtual viewings of the property.

Layout
Ground floor:
The hall opens to the living room and open-plan kitchen. Sliding doors at the rear open to the spacious and sunny backyard, which measures over 8.5 meters long and includes a ca. 5 sqm garden house. The kitchen, with ample storage space, includes a range of (fitted) appliances such as a dishwasher, oven and cooker with a range hood.
The hall also accesses a separate restroom and if so desired, the storage.

First floor:
The spacious landing accesses three bedrooms and a bathroom. All three bedrooms are good-sized and can accommodate a double bed. The bathroom is fitted with a bathtub, shower, sink and toilet. This level also includes a separate storage closet with the central heating unit and laundry station.

Ground lease
The property is on ground lease land owned by the Municipality of Amsterdam. The current lease period came into effect on May 16, 1990 and applies until May 15, 2040. Subject to the general terms and conditions for continuous ground lease from the year 1966. The lease is prepaid until the end of the current lease period.
The seller applied for the everlasting ground lease settlement offer from the Municipality of Amsterdam in 2019, under the favorable conditions that applied until 31-12-2019. The seller is currently awaiting receipt of the final offer.

Specifications
- Private parking space out front.
- Fabulous backyard spanning over 8.5 meters long.
- Heating: privately owned central heating unit.
- NEN measurement survey available: 107,2 sqm residential space, 4,8 sqm further indoor space, and 4.8 sqm external storage space.
- Closing upon mutual agreement.

"This information was drafted with due care. However, we are not liable for any unintended omission, inaccuracy or otherwise, nor any consequences related thereto. All given measurements and dimensions are indicative only. The general terms and conditions of the NVM apply."

“This property is listed by a MVA Certified Expat Broker"
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-08-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
107 m²
Perceeloppervlakte
155 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder