Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Blankenbergestraat 15 1066TK Amsterdam, Nieuw Sloten Noordwest

Bouwjaar
1995
Woonoppervlakte
74 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Heerlijk lichte en royale gemoderniseerde 3-kamer BENEDENWONING (circa 74 m²) voorzien van een zonnig TERRAS (W) en een (fietsen)berging op de begane grond.
Unieke ligging aan de rand van Nieuw Sloten in een autoluwe straat met aan de voorzijde deels zicht op het natuurgebied “De Vrije Geer” en aan de achterzijde grenzend aan een brede groenstrook “het Oudenaardeplantsoen”.

De goed onderhouden woning beschikt over een ruime lichte aan de voorzijde gelegen woonkamer die via een schuifpui toegang heeft tot een zonnig terras (W) en in (half)open verbinding staat met een hoogglans witte keuken (2013) met natuurstenen aanrechtblad en luxe inbouwapparatuur. Verder is de woning onder meer ingedeeld met twee goede slaapkamers aan de achterzijde die grenzen aan het Oudenaardeplantsoen, een separaat toilet met fonteintje en een gemoderniseerde in 2014 wit/grijs betegelde badkamer met o.a. een groot wastafelmeubel (2020) en een doucheruimte met stort- en separate handdouche. De woning is afgewerkt met laminaat op de vloer en grotendeels wit gesausde wanden. De woning is voorzien van grote raampartijen, alle vertrekken zijn voorzien van dubbele beglazing, die voor veel lichtinval zorgen.

De woning maakt onderdeel uit van een goed onderhouden complex dat gebouwd is omstreeks 1995 en gesplitst is in 24 woningen met bijbehorende bergingen. Het appartement maakt deel uit van de “Vereniging van Eigenaars Blankenbergestraat 1 t/m 47 (oneven nummers) te Amsterdam”. De servicekosten bedragen € 117,02 per maand. De administratie van de VVE wordt gevoerd door een professionele administrateur, de stukken van de VVE zijn opvraagbaar via ons kantoor. De VVE is o.a. in het bezit van een Meerjaren Onderhoudsplan.

De woning is gelegen aan de rand van Nieuw Sloten met deels uitzicht op het natuurgebied “De Vrije Geer”. De woning grenst aan een plein met een kinderspeeltuintje en is gelegen in een autoluwe straat waar het nog steeds mogelijk is gratis te parkeren. In de omgeving van de woning bevinden zich onder meer het grote winkelcentrum “Belgiëplein”, diverse scholen, recreatiemogelijkheden zoals bij de Sloterplas alsmede openbaar vervoervoorzieningen waardoor u o.a. zo in hartje Amsterdam bent. Tevens zijn diverse uitvalswegen (A-10, A-4 en A-9) goed bereikbaar.

Bijzonderheden:
* De inhoud van de woning bedraagt circa 211 m³, de woonoppervlakte bedraagt circa 74 m², het terras circa 12 m². De oppervlakte van de (fietsen)berging bedraagt circa 6 m². Er is een Meetrapport aanwezig door een extern bureau uitgevoerd, conform de branche brede meetinstructies op basis van de NEN2580.
* Het appartement is aan de binnen- en buitenzijde goed onderhouden.
* Warmwater en verwarming geschiedt via een combi Cv-ketel (Remeha, 2013).
* Mechanische ventilatie aanwezig.
* Voortdurend recht van erfpacht, uitgegeven door de gemeente Amsterdam, canon afgekocht t/m 31 augustus 2043.
* Oplevering in overleg.

ALGEMENE VOORWAARDEN
Voor onze verkoopprocedure zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing, opvraagbaar via ons kantoor. Verder willen wij u erop attenderen dat met circa 1 week na een mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend dient te worden. Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend.

* Let op. In verband met het Corona virus is bezichtigen bij Steijn & Steijn Makelaars momenteel uitsluitend mogelijk met het dragen van een mondkapje. Leest u ook ons bijzonder protocol over alle maatregelen en voorwaarden. Bekijkt u graag ook de 3D bezichtiging van deze woning op onze eigen website of Funda. *
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-04-10
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
74 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder