Vorige | Volgende

Blankenstraat 83 A 1018RS Amsterdam

Bouwjaar
1880
Woonoppervlakte
44 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

PERFECT INGEDEELDE MAISONNETTE VAN TOTAAL 43,90 M2 (CONFORM NEN 2580 BEL-ETAGE 23,60 M2 EN OVERIG INPANDIG 20,30 M2, BVO 55,80 M2) VOORZIEN VAN EEN BALKON EN TUINTJE. DEZE BENEDENWONING IS RUSTIG GELEGEN AAN DE RAND VAN HET CENTRUM EN OP LOOPAFSTAND VAN HET FUNENPARK.

Dit fijne appartement is gelegen in een karakteristiek 19e -eeuws pand en is in 2010 geheel gerenoveerd. Het pand is gelegen op erfpachtgrond, afgekocht t/m januari 2061.

De woning is gelegen in de populaire Czaar Peterbuurt, aan de rand van het centrum en met een ruim aanbod aan winkels, cafés en restaurants op loopafstand. Zo vind je in de Czaar Peterstraat (uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland in 2015) de Pindakaaswinkel, Fromagerie Kef, diverse kledingwinkels, kappers, een sportschool, een gezellig bruin café en diverse ontbijt- en lunchtentjes.

De Vereniging van Eigenaren “Blankenstraat 83” te Amsterdam heeft 4 leden en de administratie wordt professioneel gevoerd. De maandelijkse servicekosten bedragen € 143,-en er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld evenals een huishoudelijk reglement. Er is een ruime reserve opgebouwd en er wordt jaarlijks vergaderd. In 2021 is het houtwerk van het gehele pand geschilderd.

INDELING
Via de gemeenschappelijke entree komt men direct bij de entree van dit benedenhuis. De overloop is voorzien van een zeer grote raampartij en heeft een halve trap naar de bel-etage en een naar het souterrain.

De living is op de bel-etage gelegen en is onderverdeeld in een zitgedeelte aan de voorzijde en een open keuken aan de achterzijde. De keuken is uitgevoerd met witte kasten en lades en een donker aanrechtblad. Voorts is de keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en openslaande deuren naar een knus balkon met kijk op ondergelegen eigen tuintje, beide gelegen op het noordwesten.

De badkamer aan de achterzijde is uitgevoerd met een grijze vloertegel en een witte wandtegel. Deze badkamer is voorzien van een toilet, een wastafel, een inloopdouche, een handdoekradiator en heeft een raam. Naast de badkamer bevindt zich een diepe bergkast waarin zowel de c.v. ketel de wasmachineaansluiting is geplaatst.

Via de overloop, voorzien van meterkast, bereikt men het souterrain. Deze verdieping heeft een beperkte stahoogte (1.85m) en biedt een ruime slaapkamer voorzien van een op maat gemaakte inbouwkledingkast en een compacte berging, gelegen onder de trap. Aan de achterzijde is de toegang tot de tuin, gelegen op het noordwesten.

Het appartement is geheel voorzien van kozijnen met dubbel glas en een fraaie houten vloer.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De woning is gelegen in de Czaar Peterbuurt aan de rand van het Centrum en grenzend aan de Oostelijke Eilanden, het bruisende stadsdeel Amsterdam Oost en de mooie Plantagebuurt. In de nabije omgeving zijn tal van trendy cafeetjes en restaurants te vinden. Op het Stork terrein bevinden zich Café Roest en het trendy restaurant Rosa en Rita. Verder zijn brouwerij het IJ, De Kop van Oost, Fondue Oost, het Theater Amsterdam, Artis, Hortus Botanicus en het Scheepvaartmuseum nabijgelegen. Winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn in de directe omgeving te vinden en de gezellige Dappermarkt is op loopafstand. Diverse uitvalswegen (Piet Heintunnel en IJtunnel) en openbaar vervoer in de directe omgeving.

PARKEREN
Op de openbare weg geldt betaald parkeren (van 09.00 tot 21.00 uur) m.u.v. zondag en parkeren middels een vergunning systeem. Volgens informatie van de website van gemeente Amsterdam is er een wachtlijst voor een parkeervergunning (wachtlijstgegevens per 20 oktober 2021, vergunningsgebied Centrum 4). Het is mogelijk twee parkeervergunningen aan te vragen.

BIJZONDERHEDEN
- Perfect ingedeelde maisonnette van totaal 43,90 m2 (conform NEN2580 23,6 m2 GBO & 20,3 m2 overig inpandig)
- Appartement geheel gerenoveerd in 2010
- Het souterrain heeft een beperkte stahoogte (1.85m)
- Afgekochte erfpacht t/m januari 2061
- Voorzien van een terras en tuintje, gelegen op het noordwesten
- Professioneel beheerde VvE met goede reserves
- Servicekosten ad. € 143,- per maand
- Gelegen in de gezellige Czaar Peterbuurt, nabij de Dappermarkt
- Oplevering in overleg, kan spoedig

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

NENCLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-11-22
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Maisonnette
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
44 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder