Vorige | Volgende

Blauwburgwal 13 1015AS Amsterdam

Vraagprijs € 1.975.000 

Bouwjaar
1751
Woonoppervlakte
56 m²
Perceeloppervlakte
73 m²

Omschrijving

Fraai beleggings-/pand bestaande uit drie appartementsrechten tezamen vormende een heel grachtenpand van ca. 214 m2 BVO / 184m2 NEN GO, verdeeld over een winkelruimte en twee bovenwoningen, en gelegen op eigen grond.

Zowel beide woningen als de winkelruimte worden leeg geleverd en binnen het vigerende bestemmingsplan bestaat de mogelijkheid om de winkelruimte om te zetten naar woonruimte.

Begane grond :
Winkelruimte van 56m2 (NEN 2580) bestaande uit een verkoopruimte, trapkast, pantry, toilet en kantoor-/winkelruimte.

Eerste verdieping :
Tweekamer woning , oppervlakte 47m2 (NEN 2580), gerenoveerd, bestaande uit een woonkamer met twee ramen aan de grachtzijde, moderne open keuken met inbouwapparatuur, badkamer met douche, ligbad, wastafel en toilet. Slaapkamer aan de achterzijde van het pand.

Tweede en derde / kap verdieping :
Driekamer woning, oppervlakte 62m2 (NEN 2580) en een dakterras van 10m2 op de tweede verdieping.
Tweede verdieping : Woonkamer met twee ramen aan de grachtzijde, open keuken, badkamer met douche en toilet in de uitbouw aan de achterzijde. Deur naar het terras.
Kapverdieping: twee slaapkamers met de houten balken en het dakbeschot in het zicht en een wasmachinekast.

Kenmerken :
- Heel pand maar gesplitst in drie appartementsrechten
- Oppervlakte NEN GO 184m2
- Eigen grond
- Geen monument
- Toplocatie aan de gracht
- Leeg en vrij van huur en gebruik
- Fundering hersteld met de buurpanden
- Verkoop “as is, where is”, onder voorbehoud van gunning door verkoper
- Een ouderdomsclausule en “niet-zelfbewoningsclausule” zijn van toepassing

Levering van het geheel kan op korte termijn plaatsvinden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwjaar
1751

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
56 m²
Perceeloppervlakte
73 m²

Indeling

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder