Vorige | Volgende

Blauwburgwal 7 II 1015AS Amsterdam, Leliegracht e.o.

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
132 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Sfeervol, bijzonder licht en zeer goed onderhouden bovenhuis van 132 m² met o.a. twee ruime slaapkamers, luxe open keuken, gezellige open haard en zonnig terras.

Het appartement maakt deel uit van een aansprekend rijks monumentaal gebouw en is gelegen aan de mooie Blauwburgwal.
De Blauwburgwal is een van de specifieke dwarsgrachten van de Grachtengordel. Gelegen tussen de het Singel en de Herengracht nabij gezellige Herenstraat, Noordermarkt en de Jordaan.

Indeling:
Tweede verdieping
De ruime entree geeft toegang tot de woning op de tweede en derde verdieping. Er is een overloop met garderobe en toilet. Er zijn dubbele deuren naar het woongedeelte. Aan de voorzijde is een woonkamer met drie ramen breed en een verdiepte vensterbank.
Aan de achterzijde is de open keuken, met maatwerk kasten, mooi werkblad en luxe apparatuur. Vanuit de keuken zijn twee openslaande deuren naar het zonnige terras.

Derde verdieping
Interne trap naar de slaapverdieping met aan de voorzijde de masterbedroom voorzien van een inloopkast. Aan de achterzijde is een ruime tweede slaapkamer. De badkamer heeft een douche, ligbad en dubbele wastafel. Op de overloop zijn voorts een toilet en kast met aansluitingen voor de wasmachine en droger

Kapverdieping
Grote vliering met aansluitingen voor een wasmachine en droger en verder ideale bergruimte.

Locatie:

Het pand is bijzonder centraal gelegen nabij de gezellige Prinsen- en Herenstraat en dichtbij de Brouwersgracht en Haarlemmerstraat. Gelegen op loopafstand van de levendige “Negen Straatjes” Een omgeving met een uitgebreid aanbod van luxe winkels, delicatessenzaken, traditionele ambachten en diverse horeca.

Gunstig gelegen ten opzichte van de het openbaar vervoer en de Noord Zuidlijn halte Rokin en Centraal station.

Bijzonderheden:

Oppervlakte 132 m² conform NEN 2580
Rijksmonument
Dubbel glas
Gezonde en actieve Vereniging van Eigenaren
Reservefonds ca. € 12.500,-
Dak vernieuwd (onderdeel van grote renovatie 2016)
Fundering vernieuwd 2006
CV-ketel 2016
Zicht op 3 grachten en schuilkerk De Zon vanaf het dakterras
Grote woonkamer (6x13 meter)
Gerenoveerd in 2016 met o.a. nieuwe elektra, badkamer, Italiaanse design keuken

VIDEO VIEWING!
Nu ook mogelijk, Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Charming, exceptionally bright and well-maintained upper-level home spanning 132sqm, including two spacious bedrooms, a luxury open-plan kitchen, cozy fireplace and a sunny terrace.

The apartment is in an appealing listed national heritage building (Rijksmonument) on beautiful Blauwburgwal.
Blauwburgwal is one of the characteristic perpendicular canals in Amsterdam's historic canal belt. Situated between Singel and Herengracht, nearby bustling Herenstraat, Noordermarkt and Jordaan district.

Layout:
Second floor
The spacious entrance accesses the property on the second and third floors. There is a coat area and a restroom off the landing. Double doors open to the living space. At the front is a living room with three windows and a broad windowsill.
The open-plan kitchen is at the rear, fitted with custom cabinets, a beautiful countertop and luxury appliances. Two French doors open from the kitchen to the sunny terrace.

Third floor
Internal staircase to the bedroom level, the master bedroom with a walk-in closet is situated at the front. There is a spacious second bedroom at the rear. The bathroom is fitted with a shower, bathtub and double vanity. Off the landing is a restroom and a European laundry.

Attic floor
Large attic with the fittings for a laundry machine and dryer and ideal storage space.

Area:
The building is in an exceptionally central location nearby bustling Prinsenstraat and Herenstraat and is close to Brouwersgracht and Haarlemmerstraat.

Situated within walking distance of vibrant “Negen Straatjes” - an area with a wide selection of luxury boutiques, delis, traditional artisanal shops and numerous cafes and eateries.

Excellent location relative to public transportation and the Noord Zuidlijn metro stop Rokin and Central Station.

Specifications:
Floor area 132 sqm according to NEN 2580 survey standards
Listed national heritage property (Rijksmonument)
Double glazing
Healthy and active Homeowners Association
Sink fund ca. € 12,500
Roof renewed (part of major renovations that took place in 2016)
Foundation renewed in 2006
Central heating boiler from 2016
View of 3 canals and the historic clandestine church De Zon from the roof terrace
Expansive living room (6x13 meters)
Renovated in 2016, including new wiring, bathroom, Italian designer kitchen

VIDEO VIEWING!
Now also possible, Video Viewing! Personal Tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the broker. Call our office for an appointment!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-09-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
132 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder