Vorige | Volgende

Blauwburgwal 7 II 1015AS Amsterdam, Leliegracht e.o.

Vraagprijs € 975.000 

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
132 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

***ENGLISH VERSION BELOW***

Prachtig gelegen, riant dubbel bovenhuis met zonnig dakterras in monumentaal grachtenpand in het centrum van de stad. Het pand is gebouwd in de 17e eeuw, heeft een 19e-eeuwse lijstgevel en is gelegen op eigen grond. Vanuit de woning heeft u maar liefst zicht over drie grachten! Intern is de woning in 2016 geheel hoogwaardig en met oog voor detail gerenoveerd. Het dak is voorzien van een nieuwe kapconstructie met nieuwe dakspanten en een geïsoleerde kap. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een hoog plafond tot in de nok, aan de achterzijde is er een vliering met veel bergruimte! Het dakterras is op het zuidwesten gesitueerd en grenst direct aan de living; in de zomer geniet u hier van ’s morgens vroeg tot laat in de avond van de zon. De fundering is rond 2006 geheel vernieuwd.

Indeling:
Via de entree op de begane grond een trap naar de eerste verdieping. Hier bevindt zich de entreedeur naar de tweede verdieping.
Tweede verdieping: hal met garderobe en toilet met fonteintje. Door middel van de twee openslaande deuren bereikt u de royale living met aan de voorzijde het woongedeelte met open haard en zicht op de gracht. Aan de achterzijde de woonkeuken met aangrenzend het dakterras. In de woning een zee van licht door de grote raampartijen aan maar liefst vier zijden van de woning. De brede plankenvloer (grotendeels origineel) is wit geverfd. Het plafond is tussen de balken geïsoleerd.

De luxe Italiaanse design keuken (Linea Quattro) is zeer royaal met een diep aanrechtblad en een lengte van ca. 6 meter. De keuken is voorzien van een 5-pits gaskookplaat, Quooker, vaatwasser, vriezer en 2 onderkasten met koellades. Tijdens de verbouwing in 2016 zijn er vaste (servies-)kasten in de woonkeuken gecreëerd waardoor u voldoende bergruimte heeft. De openslaande deuren vanuit de eetkamer leiden naar het ruime terras dat groot genoeg is voor een tafel met stoelen en een fijne bank. Je kijkt uit op de 17e -eeuwse schuilkerk De Zon. In de zomer is dit terras echt een ‘verlenging’ van de woonkamer!

Vanuit de hal een vaste trap naar de derde verdieping. Door de dakkapel boven de trap ook hier een lichte overloop met toegang naar alle vertrekken.
Slaapkamer aan de voorzijde over de volle breedte, waarbij de nok met originele balkenstructuur in het zicht is gebracht. Aan de voorzijde is een ruime inloopkast gecreëerd. Badkamer met ligbad, dubbele wastafel en inloopcabine met regen- en handdouche. De badkamer is eveneens voorzien van ramen.
Aan de achterzijde de tweede slaapkamer. Op de overloop bevindt zich een tweede toilet met fonteintje en een kast met daarin de aansluiting voor de wasmachine.
De vliering is bereikbaar via een vlizotrap vanuit de overloop. Beloopbare vliering met veel bergruimte!

Bijzonderheden:
- Hoogwaardig en luxe gerenoveerd dubbel bovenhuis van 132 m2 (meetrapport aanwezig)
- Gelegen op eigen grond
- Grotendeels voorzien van isolatieglas
- Luxe en ruime keuken
- Nieuwe badkamer
- Bergvliering (vloeroppervlak ca. 7.76 x 1.91 m)
- Rijksmonument
- VVE bestaat uit 3 leden, administratie in eigen beheer
- Parkeren met vergunning. Geen wachtlijst.
- Fundering is rond 2006 vernieuwd
- Oplevering in overleg

*************************************************************************************

Large double upper house with sunny roof terrace in a listed canal house in a prime location in Amsterdam city centre. The building dates back to the 17th century, has a 19th century straight cornice, is freehold and overlooks no less than three canals! The interior has been fully renovated to a high standard of finish in 2016. The roof has a new roof structure, new rafters and an insulated roof cowling. The bedroom at the front has a high ceiling up to the ridge height; at the rear, the attic provides lots of storage space. The south-west facing roof terrace borders on the living room; during the summer, you can enjoy the sun here from the early morning to the late evening. The foundation was fully renewed around 2006.

Layout:
Entrance on the ground floor, stairs leading up to the first floor. Entrance door to the second floor.
Second floor: hall with wardrobe and toilet with small washbasin. The French doors lead to the large living room at the front with a fireplace and windows overlooking the canal. At the rear the kitchen diner and the roof terrace. The property is extremely bright and airy due to the large windows in four sides of the house. The wooden flooring (largely original) is painted white. The ceiling between the beams is insulated.

The luxurious Italian design kitchen (Linea Quattro) is extremely large and has a deep worktop and is approx. 6 meters long. The kitchen has a gas cooker (5 burners), Quooker, dishwasher, freezer and two lower cabinets with refrigerated drawers. During the renovation in 2016 fitted (china) cabinets were created in the kitchen diner, creating lots of storage space. The French doors from the dining room lead out to the spacious terrace, which is large enough for a table and chairs and a comfortable couch and overlooks the 17th century clandestine church De Zon. This terrace really is an extended living room during long summer days.

The hall has fitted stairs leading up to the third floor. The dormer window at the top of the stairs provides lots of light, creating a bright landing which has access to the all the rooms.
The front bedroom runs along the full width of the property, exposing the original beam structure in the attic. The large walk-in wardrobe has also been created at the front. Bathroom with bath, double washbasin and walk-in shower with rain shower and hand shower. The bathroom also has windows.
The second bedroom is situated at the rear. The second toilet is located just off the landing and includes a small washbasin and the washing machine connection.
The loft ladder on the landing provides access to the solid attic which has lots of storage space.

Specifics:
- Luxurious double upper house of 132 m2, renovated to a high standard
- The property is freehold
- Largely insulated glass
- Luxurious and spacious kitchen
- New bathroom
- Storage attic (floor area approx. 7,76 x 1,91 m)
- Listed property
- The Owners’ Association has 3 members, privately managed
- Parking permit required; no waiting list
- The foundation was renewed around 2006
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-09-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
132 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat – net als de rest van de grachtengordel – sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er – naast de originele bouw – een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk – deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder