Vorige | Volgende

Bloemgracht 168 1015TV Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

Bouwjaar
1725
Woonoppervlakte
198 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
102 m²

Omschrijving

BIJZONDER SFEERVOL EN KARAKTERISTIEK MONUMENTAAL GRACHTENPAND UIT ''1725'' VAN 198M2 (242M2 BRUTO) VERDEELD OVER 4 WOONLAGEN MET EEN HEERLIJK DAKTERRAS VAN 33M2, GELEGEN IN HET HART VAN DE JORDAAN! DE WONING IS GELEGEN OP EIGEN GROND EN BESCHIKT OVER PRACHTIGE EN ORIGINELE DETAILS.
**English version below**

OMGEVING:
In het hart van De Jordaan op de Bloemgracht vindt u dit prachtige historische pand uit de 17e eeuw. De Jordaan staat bekend om de bijzondere galeries, het ruime aanbod aan restaurants, gezellige cafés, winkels, boetiekjes en gezellige terrassen. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij diverse supermarkten en speciaalzaken in de directe omgeving of u kunt naar de wekelijkse markten zoals de Lindenmarkt en de biologische Noordermarkt. Voor groen bent u binnen 10 minuten fietsen in het Vondel- en/of Westerpark en voor cultuurliefhebbers zijn het concertgebouw en de stadsschouwburg ook binnen 10 minuten fietsen te bereiken.

INDELING:
Begane grond:
Middels een eigen entree komt u binnen in de ruime living, welke is onderverdeeld in een lees/eetruimte en een lager gelegen woonkamer met een open inbouwkast voor o.a. de tv. Vanuit de woonkamer bereikt u middels openslaande deuren de ruime hal welke voorzien is van twee inbouwkasten en dakramen over de gehele lengte waardoor er veel licht binnenkomt. Tevens bevindt zich hier een pantry met een separaat toilet, waar in de plaats ook makkelijk een derde badkamer gecreëerd kan worden. Aan het einde van de hal is de tweede woonkamer (voorheen slaapkamer) gelegen, welke ook voorzien is van een dakraam. Aan de voorzijde bevindt zich een trap welke leidt naar de moderne woonkeuken gelegen op de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevindt zich de moderne woonkeuken. Hoewel de keuken af te sluiten is staat deze door middel van grote raampartijen in verbinding met de begane grond en dit geeft een prachtig uitzicht over de gracht. De moderne woonkeuken bestaat uit 2 delen, aan de voorzijde het zit en kookgedeelte en aan de achterzijde het spoelgedeelte. De keuken is uitgevoerd met strakke witte kasten, lades met een RVS greep, een extra dik antraciet aanrechtblad, veel kastruimte en alle benodigde inbouwapparatuur. Opvallend is de extra brede stoof met onderliggende oven. Aan de achterzijde biedt een klein trapje toegang tot het heerlijke DAKTERRAS van 33m2 gelegen op het Noorden, met genoeg ruimte voor een lounge gedeelte en een eetgedeelte. Gezien de diepte is het dakterras zeker zonnig te noemen. In het voorste gedeelte bevindt zich een trap naar bovengelegen verdiepingen.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping bevinden zich de ruime master bedroom, gelegen aan de voorzijde, met inloopkast en airconditioning en aan de achterzijde de moderne en ruime badkamer, welke overloopt in de wasruimte. De strak uitgevoerde badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad, dubbele wastafel met meubel en toilet. De wasruimte beschikt over de gewenste aansluitingen en geeft toegang tot een knus balkon met uitzicht op het dakterras.

Derde verdieping:
Op de derde en tevens bovenste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en de tweede badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Zeer karakteristiek op deze laag is de kapconstructie.

De woning is in 2016 intern gemoderniseerd en, met uitzondering van de derde/bovenste verdieping, voorzien van een houten vloer. Door de gehele woning is LED verlichting aanwezig.

BIJZONDERHEDEN:
- Riant grachtenpand van 198m2 (242m2 bruto)
- Rijksmonument
- Licht en sfeervol
- Dakterras van 33m2
- Gebouwd in de 17e eeuw
- Gelegen op eigen grond
- Rijksmonument
- Vier volwaardige woonlagen
- Airconditioning in alle slaapkamers
- Drie/vier slaapkamers
- Twee badkamers met de mogelijkheid tot het creëren van een derde
- Intern gemoderniseerd in 2016

BEREIKBAARHEID:
De woning is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Tram 5 en buslijn N88 stoppen direct om de hoek en het Centraal station Amsterdam met diverse bus, tram, metro en treinverbindingen bereikt u binnen 10 minuten fietsen. Met de auto bent u in ca. 10 minuten op de Ring A10 en parkeren kan vanaf 2024 (voorlopige planning) in de Singelgrachtgarage - Marnix. In totaal is in deze garage straks ruimte voor 800 parkeerplaatsen waarvan ongeveer 80% is bedoeld voor auto's van bewoners en in de buurt gevestigde ondernemers. Huidige bovengrondse parkeerplaatsen worden verplaatst naar ondergronds waardoor meer ruimte op straat ontstaat. Ruimte die ten goede komt aan groenvoorzieningen, voetgangers, spelende kinderen en fietsers. Voor meer informatie verwijs ik u naar: https://buitensingel-amsterdam.nl/

HISTORIE:
De Bloemgracht is een van grachten tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht waar nog water in stroomt.
Het is eveneens de oudste gracht van de Jordaan die al in 1615 bebouwd werd. De gracht is ontstaan toen de grachtengordel in zuidelijke richting werd gegraven. De Bloemgracht wordt wel eens de Herengracht van de Jordaan genoemd vanwege de verschillende grote, deftige, grachtenpanden.

De gracht werd bekend door de drukkerij van landkaarten Blaeu en de lettergieterijen en werd de Lettergietersgracht genoemd. Er waren ook verschillende verffabriekjes en suikerfabriekjes. Aan de zuidzijde woonden de Blaeuverwers en aan de noordzijde Couleurverwers. Er was ook een roggebroodfabriek van de familie Hermans, maar daarmee kreeg de gracht nog niet de naam Roggebroodsgracht. Na de tweede wereldoorlog waren de meeste fabriekjes vertrokken en werd de Bloemgracht meer op bewoning ingericht.

VOORBEHOUD:
Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

**English version**
CHARMING AND CHARACTERISTIC MONUMENTAL CANAL BUILDING FROM ''1725'' OF 198M2 (242M2 GROSS) DISTRIBUTED OVER 4 LEVELS WITH A LOVELY ROOF TERRACE OF 33M2, LOCATED IN THE HEART OF THE JORDAAN! THE PROPERTY IS LOCATED ON FREEHOLD LAND AND HAS BEAUTIFUL AND ORIGINAL DETAILS.

SURROUNDINGS:
In the heart of De Jordaan on the Bloemgracht you will find this beautiful historic building from the 17th century. The Jordaan is known for its special galleries, the wide range of restaurants, cozy cafes, shops, boutiques and cozy terraces. For daily shopping you can go to various supermarkets and specialty shops in the immediate vicinity or you can go to the weekly markets such as the Lindenmarkt and the organic Noordermarkt. For greenery, you can reach the Vondel and/or Westerpark within 10 minutes by bike and for culture lovers, the concert hall and the city theater can also be reached within 10 minutes by bike.

LAY OUT:
Ground floor:
Through a private entrance you enter the spacious living room, which is divided into a reading / dining room and a lower living room with an open built-in cupboard for the TV. From the living room you reach the spacious hall through french doors which is equipped with two fitted wardrobes and skylights over the entire length (lots of day light). There is also a pantry with a separate toilet, where a third bathroom can easily be created instead. At the end of the hall is the second living TV room (formerly bedroom), which also has a skylight. At the front is a staircase which leads to the modern kitchen diner located on the first floor.

First floor:
The modern kitchen diner is located on the first floor. Although the kitchen can be closed off, it is connected to the ground floor through large windows and this gives a beautiful view over the canal. The modern kitchen diner consists of 2 parts, the sitting and cooking area at the front and the sink area at the rear. The kitchen is equipped with sleek white cabinets, drawers with a stainless steel handle, an extra thick anthracite counter top, plenty of cupboard space and all necessary built-in appliances. Striking is the extra wide oven with underlying oven. At the rear, a small staircase provides access to the lovely ROOF TERRACE of 33m2, located on the North, with enough space for a lounge area and a dining area. Given the depth, the roof terrace can certainly be called sunny. In the front part is a staircase to the upper floors.

Second floor:
On the second floor are the spacious master bedroom, located at the front, with walk-in closet and air conditioning and at the rear the modern and spacious bathroom, which flows into the laundry room. The sleek bathroom has a walk-in shower, bath, double sink with furniture and toilet. The laundry room has the desired connections and gives access to a cozy balcony with a view of the roof terrace.

Third floor:
On the third and top floor are two bedrooms and the second bathroom. The bathro
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-03
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
grachtenpand
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1725

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
198 m²
Perceeloppervlakte
102 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder