Vorige | Volgende

Bloemgracht 55 1016KE Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

Bouwjaar
1977
Woonoppervlakte
142 m²
Aantal kamers
6
Perceeloppervlakte
50 m²

Omschrijving

Bezichtigingen zijn mogelijk conform de richtlijnen van RIVM.

Zeer uniek Monumentaal grachtenhuis op een van de allermooiste en meest idyllische locaties van de Jordaan.
Het pand is in 1975, onder toezicht van Monumentenzorg, opnieuw opgebouwd met behoud van de oude gevel. Achter de gevel is alles destijds vernieuwd: Van het dak tot de fundering. Alles wel met behoud van de charmante uitstraling.

De locatie behoeft uiteraard geen toelichting. Met uitzicht op de brug en de gracht, de Westertoren in je rug: Amsterdamser wordt het niet.
Om de hoek van de Rozengracht, de Prinsengracht, de Noordermarkt en de Westerstraat. Kortom: Hartje Jordaan.

Tijdens de renovatie is de oude gevel bewaard en het pand voorzien van een hogere entree, waardoor in feite er een extra woonlaag bij is gekomen. De woning meet 142m2 en heeft momenteel 2 slaapkamers. Met een verbouwing is het vrij eenvoudig om er drie of meer slaapkamers te realiseren.

Indeling: Entree op de begane grond. Ruime hal met een hoogte van 3.47m. Er is tijdens de renovatie een vide toegevoegd waardoor er een speelse indeling is ontstaan. De ruimte onder de vide is momenteel in gebruik als werkruimte, echter is dit ook zeer geschikt om de woonkeuken te realiseren.
Deze verdieping is voorzien van een marmeren vloer.

De binnenplaats is bereikbaar vanuit de huidige werkruimte en geeft de mogelijkheid om heerlijk de deuren open te zetten en de geluiden van de oude binnenstad en de Jordaan binnen te laten.
Middels de spiltrap is de vide bereikbaar welke dienst kan doen als werkruimte of eetkamer.

Tweede verdieping: Woonkamer aan de achterzijde met drie grote ramen aan de privé-binnenplaats. Aan de voorzijde bevindt zich de eenvoudige keuken met het mooiste uitzicht dat je in de stad kunt wensen. Deze verdieping is voorzien van een massief houten vloer.

Derde verdieping: overloop met separaat toilet en veel inbouwkasten. Aan de achterzijde bevindt zich de grote slaapkamer, aan de voorzijde de badkamer voorzien van bad, dubbele wastafel en separate douche.

Vierde verdieping: Ruime zolderkamer in de kap met Bergkast en veel lichttoetreding door alle ramen rondom. Het is eenvoudig om hier twee goede slaapkamers te realiseren. Op de bergzolder bevindt zich de CV-installatie met extra boiler en extra bergruimte.

Kenmerken:
- Woonoppervlak 142m2
- Rijksmonument
- Gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam
- Canon € 802,26 per jaar, 5 jaarlijks geïndexeerd
- Tijdvak loopt tot 30-11-2025
- Uniek heel pand op één van de mooiste locaties van de Jordaan
- Betonnen fundering 1975
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-04-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1977

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
142 m²
Perceeloppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder