Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bloemgracht 81 6 1016KH Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

Vraagprijs € 1.250.000 

Bouwjaar
1763
Woonoppervlakte
165 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

De Bloemgracht is voor velen de mooiste gracht van Amsterdam. In het hart van de Jordaan met een keur aan diversiteit van gebouwen, een heel stuk rustiger dan de hoofdgrachten en bovendien sfeervoller. Aan deze bijzondere gracht staat een majestueus voormalig pakhuis ‘de Jonge Saaijer’ wat fier en stoer boven de meeste bebouwing uitsteekt. In dit monumentale gebouw is het bovenste appartement thans te koop.

Gelegen in Amsterdam ligt dit bijzondere en ruime appartement aan de Bloemgracht. Het appartement heeft een woonoppervlakte van maar liefst 165 m² en op de 7e etage nog 39 m² overige inpandige ruimte en is gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw.

Uniek wonen in Amsterdam. Dat kan goed in deze buurt en dat kan zeker in dit indrukwekkende gebouw. Het appartement Bloemgracht 81-6 spreid zich uit over de 6e verdieping met circa 165m² aan woonoppervlakte en centraal daarbij een 7e verdieping van nog eens 39m² oppervlakte. Doordat het gebouw hoger is dan gemiddeld bieden de ramen aan drie kanten een fenomenaal uitzicht over de stad. Het is mede daarom geen pakhuis appartement als alle anderen; dit pakhuis appartement is licht en biedt daarbij mogelijkheden voor nog meer licht!

Het pand is gebouwd in 1763 en was in gebruik als suikerraffinaderij, ‘de Jonge Saaijer’. Hiervan is de fraaie gevelsteen door de bewoners in ere hersteld in 1995. Het is dan ook een bijzonder monument.

In totaal bestaat het gebouw uit 8 appartementen en is het gelegen op eigen grond. Er is één entree voor het hele gebouw. Per verdieping is er een appartement, behalve de begane grond welke uit twee appartementen bestaat. Het appartement Bloemgracht 81 VI bereikt u vanuit het frisse trappenhuis en heeft de entree op de 5e verdieping. Vervolgens komt u de woning centraal binnen in de ruime hal.

Van de ruime woonkamer en suite aan de straat en met een open keuken aan de andere kant, zullen direct de breedte en hoogte u opvallen. Aan de voorzijde hangt nog een stoere lier rond een prachtige houten kapconstructie, eventueel gedeeltelijk te voorzien van een dekvloer. De achtersuite heeft extra ramen in het dakschild waardoor het geen pakhuis meer is maar volwaardige ruimte. De keuken is, net als de badkamer, efficiënt en eenvoudig.

Er is een gang vanuit de keuken naar de achterzijde van het pand. U komt hier vervolgens het toilet, een 2e keuken, wasruimte, 2 slaapkamers tegen om uiteindelijk in een enorme achterkamer uit te komen. Deze kamer heeft, net als de suite aan de straatzijde een vrije nokhoogte van circa 400cm. Alle kamers hebben daglicht en deze unieke hoogte voor een pakhuis. De indeling van de verdieping is eenvoudig te wijzigen doordat er geen dragende muren zijn.

Tussen de beide vides naar de voor- en achterkamer is een complete 7e verdieping ingebouwd welke bestaat uit een berging, een overloop en aan de voor- en achterzijde een slaapkamer. De plafondhoogte van deze verdieping van circa 40m² is circa 165cm. Wellicht dat de ontwerp schetsen en a.i. tekeningen namens verkoper u kunnen inspireren om iets moois te maken van het appartement. Hierbij worden beide verdiepingen geïntegreerd tot een royaal, uniek urban loft.

Het huis is netjes en eenvoudig van doelmatigheid en luxe. Er is centrale verwarming, grotendeels dubbel glas en houten vloerbedekkingen. Het geheel biedt door de oppervlakte, mogelijkheden, veel daglicht en de opvallende breedte biedt absoluut mogelijkheden om er een uniek loft van te maken waar velen jaloers op zullen zijn. Graag verwijzen wij u naar de professioneel opgestelde artist impressions voor een ‘look & feel’ van het geheel.

Bijzonderheden van de woning:
- Circa 200m² woonruimte (165m² + 39m² overige inpandige ruimte)
- Rijksmonument uit de 18e eeuw
- Mogelijkheid tot realiseren van dakterras (onder voorbehoud, geen garanties)
- Woning voorzien van balken en vides
- Bijzondere uitzichten aan 3 zijden
- 570cm breed op 150cm hoogte gemeten
- Totale breedte circa 750cm
- Eigen grond situatie (geen erfpacht)
- Professionele VVE
- Kan op korte termijn geleverd worden
- Geheel naar eigen inzicht te verbouwen

De VVE wordt professioneel door Velzel VvE diensten geadministreerd. De servicekosten bedragen momenteel € 253,04 per maand. Er was eind december 2020 circa € 33.000,-- in kas. Het pand is goed onderhouden, recent geschilderd. Er is een wens bij sommige leden binnen de VvE om een lift in het gebouw aan te brengen. Verder wordt gemeld dat de splitsing is geschiedt op basis van de bestemming ‘atelier’ en dat er een voorkeursregeling geldt wat betreft de verkoop.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-06
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
penthouse
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1763

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
165 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder