Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bloemgracht 84 D 1015TM Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
98 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Goed ingedeeld, licht en sfeervol 3-kamerappartement van 98 m² met originele details en hoge plafonds, welke is gelegen midden op de Bloemgracht! Dit door ROCK in 2018 gerenoveerde appartement is subliem afgewerkt en ligt op een populaire stek in de Jordaan aan de voet van de Westertoren.

**English below**

INDELING

Gemeenschappelijke entree, hal met intercom systeem.

Derde verdieping:

Hal, cv-kast en aan de voorzijde een royale en gezellige woonkamer met schouw met stoere antieke houtkachel. Aan de grachtzijde drie grote ramen, met origineel glas in lood, al waar men een fantastisch vrij uitzicht heeft over het water. De goed geoutilleerde open keuken is voorzien van veel opbergruimte en verschillende design apparatuur (ATAG combi oven, AEG 5-pits gasfornuis, Franke wasbak, Quooker kraan, Frostmatic ijskast en vriezer met drie vriesladen).

Aan de achterzijde van het huis een handige bergruimte met aansluiting voor wasmachine en droger en twee slaapkamers en badkamers.

De eerste goed bemeten slaapkamer, met inbouwkast, heeft veel licht door het lichthof in het midden van de woning. Deze kamer heeft een eigen badkamer welke is voorzien van een fraaie marmeren wastafel en inloop-regendouche.

In de hal en een separaat toilet met fontein.

De tweede slaapkamer (master bedroom) is groot, ruim en licht en heeft een ruime kastenwand. De luxe badkamer is naast deze kamer gelegend en is voorzien van marmer, design handdoek radiator, vrijstaand bad én een inloop-regendouche.

Het appartement is gekenmerkt door de typische houten balken plafonds en fraaie visgraat houtenvloer (met vloerverwarming).

LOCATIE

Dit statige pand is gelegen op de prachtige Bloemgracht, deze rustige gracht ligt midden in het bruisende centrum van Amsterdam. De Jordaan staat bekend om haar ontspannen sfeer en leuke bewoners. De Elandsgracht, Westerstraat, Haarlemmerdijk en de Negen Straatjes zijn op loopafstand! In de 17e eeuw waren er vele ververijen gevestigd op de Bloemgracht, zelfs Rembrandt van Rijn had hier een atelier. Dit zorgt er mede voor dat de Bloemgracht één van de meest karakteristieke grachten van Amsterdam is. Daarnaast zijn er veel kwaliteitszaken en winkels voor de dagelijkse boodschappen, gezellige terrassen en restaurants. Ook is er de bekende zaterdagmarkt en de biologische markt op de Noordermarkt. De woning is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en binnen 5 minuten kun je op de Ring A-10 zijn.

BIJZONDERHEDEN

- Woonoppervlak 98 m² (NEN2580);
- Fundering is in 2010 geheel vernieuwd;
- Woning is door ROCK volledig gerenoveerd in 2018;
- Eigen grond;
- Gezonde Vve. Professionele beheerder, MJOP aanwezig.
- Monument.

**English**

Well arranged, light, attractive three-room apartment measuring 98 m² with original details and high ceilings located right in the middle of Bloemgracht! The apartment was beautifully renovated by ROCK in 2018. It is situated in a popular part of the Jordaan neighbourhood, at the foot of the Westertoren.

LAYOUT

Communal entrance with intercom system. Third floor: Hall, cupboard with central heating controls. The spacious, homey living room at the front of the property has a robust antique wood burner. Three large windows with original stained glass provide a fabulous unimpeded view of the canal. The well-equipped open-plan kitchen has plenty of storage space and designer appliances (ATAG combination microwave/oven, AEG 5-ring gas stove, Franke basin, Quooker tap, Frostmatic fridge and three-drawer freezer).

At the rear of the property, you will find two bedrooms and bathrooms, and a practical storage cupboard with connections for a washing machine and dryer. The first good-sized bedroom has a fitted wardrobe and plenty of daylight thanks to the lightwell in the centre of the apartment. This room has a private bathroom with a stylish marble washbasin and walk-in rain shower.

There is a separate toilet with a handbasin in the hall.

The second bedroom (master bedroom) is large, light and airy with an entire wall of fitted cupboards. The luxury bathroom is next to the bedroom and features marble fittings, a design towel radiator, a stand-alone bath and a walk-in rain shower.

The apartment is characterised by wooden beamed ceilings and attractive herringbone wooden flooring (with under-floor heating).

LOCATION

This majestic building is on Bloemgracht, a lovely quiet canal in the vibrant centre of Amsterdam. The Jordaan neighbourhood has a reputation for being a relaxed place to live. Elandsgracht, Westerstraat, Haarlemmerdijk and the Negen Straatjes (nine streets with trendy, quirky shops) are within walking distance! In the 17th century, Bloemgracht was home to many dyeworks and the painter Rembrandt van Rijn even had a studio here. As a result, Bloemgracht is one of the most characteristic canals in Amsterdam. It is home to plenty of good quality shops, grocery stores, friendly outdoor terraces and restaurants. Not forgetting the famous Saturday market and the organic market on Noordermarkt. The apartment is convenient for public transport, and the A10 ring road is just a five-minute drive away.

DETAILS

- 98 m² of floor space (NEN 2580)
- New foundations laid in 2010
- The property was fully renovated by ROCK in 2018
- Freehold property
- Financially healthy homeowners’ association (VvE) with professional management. Long-term maintenance plan available
- Listed building

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-24
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
98 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder