Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Blokmakerstraat 26 1013DH Amsterdam, Westelijke eilanden

Vraagprijs € 469.000 

Bouwjaar
1981-1990
Woonoppervlakte
72 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

THE BLOK is een gaaf loft appartement met een hoog plafond, een unieke plantenkas, 2 slaapkamers, een rvs horecakeuken, houten vloeren en een stoere badkamer. Gelegen op de begane grond waar de stoep je terras is, op het karakteristieke Bickerseiland.

THE BLOK ontleent zijn naam aan de blokkaire vorm van de ruimte. Het is 1 grote vierkante space die je naar eigen inzicht kunt invullen. THE BLOK bevind zich in een blok dat tegen het stadcentrum aanschurkt maar voelt als een stil buurtje. THE BLOK ligt aan de Bolkmakerstraat welke straat onderdeel uitmaakt van het Bickerseiland waar van oudsher boten werden gebouwd.

Bij binnenkomst in THE BLOK bevind zich aan de voorzijde een lekker hangplek met banken en aansluiting voor je tv. In de gehele ruimte ligt een stoere houten vloer. In een echt Amsterdams loft kan een coole urban bike niet ontbreken. Het witte exemplaar in THE BLOK hoort bij het interieur en is van jou als je deze ruimte koopt.

In het midden van de ruimte staat een unieke met planten gevulde kas waan je je in een tropical sferen waar een daybed alle ruimte bied om te relaxen. Maar je kunt er natuurlijk ook je bureau inzetten om je labtop moment in te lassen.

Achter de kas bevind zich de stoere horecakeuken met rvs meubels. Met de rvs bar hoef je geen eens de kroeg in want hier kun je uren hangen met je vrienden. In de Scandinavische houten kasten is ruimte om de apparaten netjes weg te werken en al je stuff op te bergen. In de keuken staat een ruime eettafel waar al je vrienden kunnen aanschuiven voor het diner.

Achterin de ruimte bevind zich de ruime stoere badkamer waar je lekker kunt mijmeren in je bad. Op de vloer ligt een echte grafiet tegel wat de badkamer een uniek natuurlijk gevoel geeft. Het wit glazen mozaïek versterkt dat. De wastafel is een stoer houten meubel met een mooie ronde keramiek kom en een stoere rvs kraan.

Rechts achterin vind je een slaapkamer met een houten vloer, een tweepersoonsbed en ruimte voor een bureau of kast.

Zoals een superloft betaamt kan je er gezien de hoogte een entresol aantreffen. Op de entresol kun je lekker slapen op het palletbed terwijl je door de dakramen uitzicht hebt op de sterren. Wat slaapt er nu mooier dan onder de sterren. Er hangt een gordijnsysteem waarmee je de ruimte kunt verdonkeren.

THE BLOK beschikt over een recente cv installatie die de ruimte uitstekend warm krijgt. De elektrische installatie functioneert goed. In de keuken kunnen alle apparaten voor huishoudelijk comfort geplaatst worden.

De ruimte is gevuld met leuke en bijzondere props. De kas, de tropische planten, de urban bike, de oude Chesterfield bank, de rvs keukenmeubels, de scandinavische kasten, het palletbed, Deze zijn allemaal van jou als je THE BLOK koopt. Maar de ruimte kan natuurlijk ook leeg opgeleverd worden. Dan heb je een zee van ruimte die je zelf helemaal kan inrichten.
Op de stoep voor je deur drink je s’morgens je koffie in de ochtendzon en s’avond je biertje in de avondzon. In de geveltuin heb je je eigen biologische ingrediënten met kruiden en sla. Op 50 meter afstand bevind zich café Het Blauwe Hoofd, een beroemd eetcafé waar de hele buurt zich mengt op het zonovergoten terras.

Je hebt geen excuus meer om niet te sporten met slecht weer want om de hoek zit de sportschool Squash City met alle faciliteiten om een gezond leven te leiden.

Je boodschappen doe je in de Haarlemmerstraat, leukste winkelstraat van Nederland, gevuld met vele winkels vol heerlijkheden variërend van de lekkerste chocola, kaasjes, brood en ijsjes. Je loopt naar De Movies voor de mooiste films en beland daarna bij de Orangerie voor een borrel waar ook weer de hele buurt zich verzameld. Hier ben je nooit alleen maar je kunt je zo terug trekken in je eigen loft waar je alle ruimte hebt je leven mooi in te vullen.

THE BLOK bevind zich centraal in de stad. Het CS is op loopafstand dus een auto heb je niet meer nodig. Bussen en trams rijden om de hoek alle kanten op. Ook het Westerpark ligt op loopafstand voor je rondje rennen of een lekkere lazy middag met een picknickmand of lekker dansen bij Pacific Park.

Om de hoek van THE BLOK ligt het Westerdok waar je kunt zwemmen. Hoe leuk is het om na een dag hard werken op een zomerse dag je zwembroek te pakken en lekker een duik te nemen. Op het Bickerseiland zijn een paar superleuke horeca zaken gevestigd aan het water waar je heerlijk kunt dineren. Achter het eiland bevind zich het IJ waar je bij meneer Nieges kunt borrelen of lekker dansen. Daarnaast ligt het Stenen Hoofd waar in de zomer de spraakmakende openlucht bioscoop is gevestigd.

THE BLOK maakt onderdeel uit van een gebouw dat is ontworpen in een tijd dat het nog ging om function follows vorm. De bekende architect Paul de Ley heeft met zijn signatuur het gebouw zijn bekende karakter gegeven. Vanaf zijn studietijd is hij betrokken bij buurtacties met het doel de stad van de bewoners te laten zijn. Hij bouwt volgens de menselijke schaal en kiest met zijn projecten voor een zorgvuldige inpassing binnen de stedenbouwkundige context van de stad.

THE BLOK maakt onderdeel uit van een goed functionerende VVE. Er is een ruime reserve voor onderhoud. Groot onderhoud is voorlopig niet voorzien aangezien het gehele complex recent is gerenoveerd waarbij is gekozen voor onderhoudsarme materialen. De fundering, wat in Amsterdam altijd een kwetsbaar punt is, onder het complex is van de jaren 70 en is gedegen en stevig.

De Blokmakerstraat dankt zijn naam aan de blokken die hier vroeger werden gemaakt voor de scheepsbouw. Deze blokken, ook wel katrollen, zijn de onderdelen waar de touwen en lijnen doorheen lopen om de zeilen aan te kunnen trekken. Het Bickerseiland is een artificieel eiland dat werd gemaakt om bootwerven te bouwen voor de op zee georiënteerde economie van Amsterdam. Samen met het Prinseneiland en het Reaaleneiland is het opgespoten, zoals vele eilanden in Amsterdam, om de zeevarende natie de wind in de zeilen te verschaffen. Er werd hard gewerkt op de vele werven die de eilanden rijk waren en waar de sporen nog duidelijk zichtbaar van zijn. Als je een rondje over de eilanden doet zie je hier en daar nog een werf waar de boten in en uit het water worden gehesen voor onderhoud. Het is een historisch stukje Amsterdam met een rijke geschiedenis.

Nou ik stop met het uitweiden over deze superleuke woonplek anders wil de eigenaar het niet meer verkopen en kun jij het niet meer kopen. Kom kijken zodat je zelf een indruk krijgt van deze gave space opdat je kunt overwegen je intrek te nemen in THE BLOK.

Bijzonderheden/kenmerken
Twee slaapkamers;
Betonnen vloeren;
Gestuukte wanden en plafonds;
Erfpacht afgekocht tot en met 15 december 2047;
Servicekosten 36,28 per maand;
Bouwjaar circa 1982
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-10-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981-1990

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder