Vorige | Volgende

Blokmakerstraat 26 1013DH Amsterdam, Westelijke eilanden

Vraagprijs € 450.000 

Bouwjaar
1981-1990
Woonoppervlakte
72 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

ENGLISH TEXT BELOW!

Een stoer en compleet loft appartement met een hoog plafond, 2 slaapkamers, een rvs horecakeuken, houten vloeren en een stoere badkamer. Gelegen op de begane grond met terras op de stoep en bij het water van het Westerdok waar je in de zomer kunt zwemmen. Gelegen op het karakteristieke Bickerseiland om de hoek van de Haarlemmerstraat.


Bij binnenkomst bevind zich aan de voorzijde een lekker hangplek met banken en aansluiting voor je tv. In de gehele ruimte ligt een stoere houten vloer.

Achterin de grote ruimte bevind zich de stoere horecakeuken met rvs meubels. Met de rvs bar hoef je geen eens de kroeg in want hier kun je uren hangen met je vrienden. In de Scandinavische houten kasten is ruimte om alle apparaten netjes weg te werken en al je stuff op te bergen. In de keuken staat een ruime eettafel waar al je vrienden kunnen aanschuiven voor het diner.

Op de begane grond vind je de ruime stoere badkamer met een bad, een houten wastafelmeubel met opzet bak en hoge rvs kraan en het toilet. Op de vloer ligt een echte grafiet tegel wat de badkamer een uniek natuurlijk gevoel geeft. Op de wand zit melkwit glasmozaïek.

Rechts achterin vind je een slaapkamer met een houten vloer, een tweepersoonsbed en ruimte voor een bureau of kast.

Op de entresol slaap je met uitzicht op de sterren. Een stoer rij ramen over de gehele breedte van het appartement biedt royaal uitzicht op het heelal. Er hangt een gordijnsysteem waarmee je de ruimte kunt verdonkeren. Ook hier ligt een mooie houten vloer.

Het appartement beschikt over een cv installatie en recent is er een nieuwe ketel geplaatst.

Op de stoep voor je deur drink is het genieten van een drankje en de zon. In de geveltuin heb je je eigen biologische ingrediënten met kruiden en sla. Om de hoek van THE BLOK ligt het Westerdok waar je kunt zwemmen. Hoe leuk is het om na een dag hard werken op een zomerse dag je zwembroek te pakken en lekker een duik te nemen.

Op 50 meter afstand bevind zich café Het Blauwe Hoofd, een beroemd eetcafé waar de hele buurt zich mengt op het zonovergoten terras. Om de hoek zit de sportschool Squash City met alle faciliteiten om een gezond leven te leiden. Het appartement ligt in hartje centrum maar het is in dit buurtje dorps-stil.

Je boodschappen doe je in de Haarlemmerstraat, leukste winkelstraat van Nederland, gevuld met vele winkels vol heerlijkheden variërend van de lekkerste chocola, kaasjes, brood en ijsjes. Je loopt naar De Movies voor de mooiste films en beland daarna bij de Orangerie voor een borrel waar ook weer de hele buurt zich verzameld.

Het Centraal Station is op loopafstand dus een auto heb je niet meer nodig. Bussen en trams rijden om de hoek alle kanten op. Ook het Westerpark ligt op loopafstand voor je rondje rennen of een lekkere lazy middag.

Op het Bickerseiland zijn een paar superleuke horeca zaken gevestigd aan het water. Achter het eiland bevind zich het IJ waar je bij meneer Nieges kunt borrelen of lekker dansen. Daarnaast ligt het Stenen Hoofd waar in de zomer de openlucht bioscoop is gevestigd.

Het appartement maakt onderdeel uit van een gebouw dat is ontworpen in een tijd dat het nog ging om function follows Form. De bekende architect Paul de Ley heeft met zijn signatuur het gebouw zijn bekende karakter gegeven. Vanaf zijn studietijd is hij betrokken bij buurtacties met het doel de stad van de bewoners te laten zijn. Hij bouwt volgens de menselijke schaal en kiest met zijn projecten voor een zorgvuldige inpassing binnen de stedenbouwkundige context van de stad.

Het appartement maakt onderdeel uit van een goed functionerende VVE. Er is een ruime reserve voor onderhoud. Het gehele complex is recent is gerenoveerd waarbij is gekozen voor onderhoudsarme materialen.

De Blokmakerstraat dankt zijn naam aan de blokken die hier vroeger werden gemaakt voor de scheepsbouw. Deze blokken, ook wel katrollen, zijn de onderdelen waar de touwen en lijnen doorheen lopen om de zeilen aan te kunnen trekken. Het Bickerseiland is een artificieel eiland dat werd gemaakt om bootwerven te bouwen voor de op zee georiënteerde economie van Amsterdam. Samen met het Prinseneiland en het Reaaleneiland is het opgespoten, zoals vele eilanden in Amsterdam, om de zeevarende natie de wind in de zeilen te verschaffen. Er werd hard gewerkt op de vele werven die de eilanden rijk waren en waar de sporen nog duidelijk zichtbaar van zijn. Als je een rondje over de eilanden doet zie je hier en daar nog een werf waar de boten in en uit het water worden gehesen voor onderhoud. Het is een historisch stukje Amsterdam met een rijke geschiedenis.

Bijzonderheden/kenmerken
Twee slaapkamers;
Betonnen vloeren;
Gestuukte wanden en plafonds;
Erfpacht afgekocht tot en met 15 december 2047;
Servicekosten € 50.41 per maand;
Oppervlakte: 72m2
Bouwjaar circa 1982

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A cool and complete loft apartment with a high ceiling, 2 bedrooms, a stainless steel catering kitchen, wooden floors and a tough bathroom. Located on the ground floor with terrace on the pavement and by the water of westerdok where you can swim in the summer. Located on the characteristic Bickers island around the corner from haarlemmerstraat.

Upon entering, there is a nice hangout at the front with benches and connection for your TV. In the entire room there is a sturdy wooden floor.

At the back of the large space is the sturdy catering kitchen with stainless steel furniture. With the stainless steel bar you don't even have to go into the pub because here you can hang out with your friends for hours. In the Scandinavian wooden cabinets there is room to get rid of all the appliances and store all your stuff. In the kitchen there is a spacious dining table where all your friends can join us for dinner.

On the ground floor you will find the spacious sturdy bathroom with a bath, a wooden sink furniture with purpose bin and high stainless steel faucet and toilet. On the floor is a real graphite tile which gives the bathroom a unique natural feel. On the wall is milky white glass mosaic.

In the back right you will find a bedroom with a wooden floor, a double bed and space for a desk or closet.

On the entresol you sleep overlooking the stars. A cool row of windows across the entire width of the apartment offers generous views of the universe. There is a curtain system that allows you to darken the room. Here, too, there is a beautiful wooden floor.

The apartment has a heating system and recently a new boiler has been installed.

Drinking on the sidewalk in front of your door is enjoying a drink and the sun. In the façade garden you have your own organic ingredients with herbs and lettuce. Around the corner from THE BLOK is the Westerdok where you can swim. How nice it is to grab your swimming trunks after a hard day's work on a summer's day and take a dip.

At 50 meters away is café Het Blauwe Hoofd, a famous eatery where the whole neighbourhood mixes on the sun-drenched terrace. Around the corner is the Squash City gym with all the facilities to lead a healthy life. The apartment is in the heart of the city centre but it is village-quiet in this neighbourhood.

You can do your shopping in the Haarlemmerstraat, the nicest shopping street in the Netherlands, filled with many shops full of delights ranging from the tastiest chocolate, cheeses, bread and ice creams. You'll walk to The Movies for the most beautiful movies and then end up at the Orangerie for a drink where the whole neighborhood gathers.

The Centraal station is within walking distance so you don't need a car anymore. Buses and trams run around the corner in all directions. Westerpark is also within walking distance for your run or a nice lazy afternoon.

On the Bickers Island there are
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2020-11-20
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981-1990

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
72 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder