Vorige | Volgende

Bloys van Treslongstraat 16 HS 1056XA Amsterdam, Landlust Zuid

Koopsom € 525.000 

Bouwjaar
1939
Woonoppervlakte
78 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

** English text below**
** Listed by a MvA Certified Expat Broker***

Nieuw in de verkoop; volledig uitgebouwde moderne benedenwoning (78m2) aan de Bloys van Treslongstraat 16-H; dit lichte appartement bevindt zich op de rand van De Baarsjes, Bos en Lommer en Oud-West en om de hoek van het Erasmuspark en het Westerpark.

Het appartement beschikt over een heerlijke modern aangelegde tuin.

LOCATIE:
Op loopafstand bevinden zich de winkels aan de Jan van Galenstraat en meerdere leuke koffiebarren, cafés en restaurantjes. Op de hoek is de Woeste Speelplek, een ideale plek om met kinderen naar toe te gaan.

De bereikbaarheid is uitstekend! Met de fiets bent u binnen 10 minuten in het centrum en met de auto binnen 5 minuten op de Ring. Er zijn goede openbaar vervoer mogelijkheden en de auto kunt u zonder problemen voor de deur parkeren (er is geen wachttijd voor een parkeervergunning).

INDELING:
Begane grond: Eigen entree, hal met originele glas-in-lood deur, gang met trapkast met wasmachine aansluiting, meterkast, ruime kamer aan de straatzijde (slaap- of werkkamer) met orginele marmeren schouw, badkamer met wastafel, toilet en douche, tweede slaapkamer (kinderkamer met daglicht), eetkeuken voorzien van inbouw apparatuur, in de uitbouw met een hoogte van 3.60m tot de nok bevindt zich de zitkamer met openslaande deuren naar de tuin en de derde slaapkamer. De gehele woning is voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.

In 2018 is de woning aan de achterzijde vergunningsvrij uitgebouwd met toestemming van de VVE. Tevens zijn toen in het huis alle wanden gestukadoord en geschilderd, is er een nieuwe groepenkast van het elektra geplaatst met extra groepen, is er nieuw laminaat gelegd in de gehele woning met vloerverwarming in de uitbouw, is de badkamer verbeterd (oorspronkelijke uit 2010 toen er grootschalig is gerenoveerd) en is de tuin voorzien van drainage met putten om overtollig regenwater op te vangen.

In de tuin met ligging op het noorden is er in de zomer tussen 11.00 en 18.00 uur volop zon aanwezig.
In de tuin bevindt zich een vrijstaande schuur.

Woonkamer en keuken
Het leefgedeelte in dit appartement in drie delen opgedeeld.
De ruime kamer aan de voorzijde biedt plek als werkkamer, speelkamer of als extra slaapkamer.
Aan de achterzijde van het huis wordt er gekookt en gegeten in de open keuken met inbouwapparatuur (de afgelopen jaren vernieuwd, vaatwasser 2019, koelkast en oven 2020). De keuken is uitgevoerd in de kleur wit en voorzien van zwarte grepen en een houten aanrechtblad.

In de uitbouw is de zitkamer met lichtstraat en hoog plafond gerealiseerd. De kamer is middels enkele treden te bereiken vanaf de eetkeuken. Middels openslaande deuren kom je in modern onderhouden tuin. Ook is hier de gang naar de ouderslaapkamer.

Slaapkamers
Op dit moment zijn er drie kamers waarvan er twee als slaapkamer worden gebruikt en één als werkkamer. Alle kamers beschikken over voldoende daglicht en mogelijkheden om te ventileren. De kamers variëren in oppervlakten (zie de plattegrond). De ouderslaapkamer is nu gelegen aan de tuinzijde, maar kan ook verplaatst worden naar de ruime kamer aan de voorzijde. De vloeren van de slaapkamers zijn uitgerust met een lichte kleur laminaat.

Badkamer
Vanuit hal de is de badkamer bereikbaar. Deze is voorzien van het toilet, een wastafel, de douche en een handdoekradiator. Allemaal nieuwe geplaatst eind 2018 bij het plaatsen van de uitbouw.
Het geheel is uitgevoerd met witte wandtegels met sierstrip en grijze vloertegels.

Buitenruimte
Het appartement beschikt over een heerlijke tuin, die ondanks de uitgang nog steeds 36m2 groot is inclusief de berging. De tuin is zonnig en makkelijk te onderhouden en in 2018 opnieuw ingericht nadat de uitbouw is gerealiseerd. Op dat moment is er ook een drainage systeem aangelegd zodat er geen regenwater tegen de uitbouw komt. Er zijn twee diepe putten gegraven waar het regenwater zich kan verzamelen. Er is verder een aansluiting voor water en elektra aanwezig.
Verkopers beschikken over een document dat het zonverloop van de tuin aangeeft. Dit document is op te vragen bij de makelaar.

De steigerhouten tuinbank blijft achter bij de verkoop.

VvE & Servicekosten
De maandelijkse servicekosten bedragen € 125,--. Het betreft een actieve VVE en deze wordt extern beheerd door Ter Linden en Heijer. De stukken zijn bij ons kantoor op te vragen (notulen, onderhoudsplan, splitsingsakte, begroting en jaarcijfers).

Grondsoort
Het appartement bevindt zich op grond in eigendom van de gemeente Amsterdam. De algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht uit 2000 zijn van kracht. Het huidige tijdvak loopt tot en met 15 juni 2062, de canon is thans door verkoper tot 2022 vast gezet. Dit betekent dat per jaar een bedrag wordt betaald van € 641,61. Na 10 jaar wordt de canon geïndexeerd en weer vastgezet. Door verkopers is in 2019 een aanvraag ingediend bij de gemeente om over te stappen van voortdurende erfpacht naar eeuwigdurende erfpacht. Deze aanvraag kan aan een koper worden overgedragen bij verkoop.

Oplevering
De woning kan eind januari 2021 worden opgeleverd.

English text:
New on the property market: completely renovated modern ground floor apartment (78 m2) at Bloys van Treslongstraat 16 H. This bright apartment is on the edge of De Baarsjes, Bos en Lommer and Oud-West, around the corner from Erasmuspark and Westerpark and also has a great modern landscaped garden.

LOCATION
This area has lots of shops along Jan van Galenstraat and there are lots of (coffee) bars and restaurants where you can enjoy a coffee, a drink or great food. The Woeste Speelplek, an ideal play area for the children, is just around the corner.

The property is centrally located: the city centre is just 10 minutes by bike and the A-10 motorway is within easy reach by car. The area also has excellent public transport links and you can always find a parking spot in the street. You are immediately eligible for a parking permit.

LAYOUT
Ground floor: Private entrance, hallway with stained-glass door, corridor with utility cupboard underneath the stairs where the washing machine is located, meter cupboard, large room at the front (bedroom or study) with original marble hearth, bathroom with washbasin, toilet and shower, second bathroom (children's bedroom with daylight), kitchen-diner with built-in kitchen appliances, extension with a ceiling height of 3.60m where the sitting room is located with French doors to the garden and the third bedroom. The apartment has hardwood window frames and double glazing throughout.

In 2018, the rear of the property was extended without requiring building permission; the Owners’ Association has permitted this extension. In that same year, all the walls in the property were plastered and painted, a new fuse box was installed and fuses were added, new laminate flooring was put down throughout the property, the extension has floor heating, the bathroom was upgraded (original dated back to 2010 when the property was thoroughly renovated) and a drainage system was installed in the garden with wells to collect any excess rain water.

The garden faces north and catches plenty of sun between 11 am and 6 pm during the summer.
The garden also has a handy detached (tool) shed.

Living room and kitchen
The living area in this apartment is divided into three parts.
The large room at the front can be used as a study, a play area or an additional bedroom.

At the rear of the property is the cooking and dining area, with an open plan kitchen with kitchen appliances (renewed in recent years: dishwasher in 2019 and fridge and oven in 2020). The white kitchen has black door handles and a wooden worktop.

The sitting area in the extension has a skylight and a high ceiling and is just a few steps down from the kitchen diner. The French doors lead out into the modern landscaped garden. This is also where hall that leads to the master bedroom is situated.

Bedrooms
There are three rooms, two of which are currently used as bedrooms and one as a study. All the rooms are sufficiently bright and ventilated. The rooms have various dimensions (see the layout). The master bedroom is currently at the rear, overlooking the garden, but the large room at the front could easily serve as the master bedroom. The bedrooms have light laminate flooring throughout.

Bathroom
The bathroom is accessed from the hallway and includes the toilet, washbasin, shower and towel radiator which were newly installed at the end of 2018 when the extension was added.

The bathroom has white wall tiles with a decorative strip and grey floor tiling.

Outdoor area
The apartment has a great garden, which, despite the rear exit, is no less than 36 m2 including the storage. The sunny garden is easy to maintain and was newly landscaped in 2018 when the extension was added. During that time, a drainage system was installed in the garden, keeping rainwater away f
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
11-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
78 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Landlust

Landlust is het gebied tussen de Jan van Galenstraat, Westelijk Marktkanaal, Haarlemmerweg, Bos en Lommerweg en de Admiraal de Ruijterweg. Het is een echte woonbuurt, bestaand uit grote stroken woonblokken met tussenliggende gemeenschappelijke tuinen. De Jan van Galenstraat is al van oudsher de winkelstraat van deze buurt. Er vinden hier door het jaar heen vele culturele activiteiten plaats. De winkelstraat heeft een divers aanbod aan winkels en horeca. Er zijn bekende winkelketens te vinden, maar ook speciaalzaken. De horecazaken variëren van roti tot pizza en van döner tot een biologische cafetaria.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder