Vorige | Volgende

Bogortuin 107 1019PE Amsterdam, Java-eiland

Bouwjaar
2001
Woonoppervlakte
125 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Hoogkade, gelegen in het water van het IJ, is een gebouw met een bijzondere architectuur. De Gemeente Amsterdam schreef een prijsvraag uit en het winnende architectenbureau werd Diener en Diener uit Zwitserland. In 2001 is het gerealiseerd, een monument in het water. Speciaal kenmerk er
is door de architect gekozen is voor een loggia in plaats van de altijd zichtbare balkons. De loggia dient als balkon én binnenruimte waardoor de buitenkant strak en monumentaal is gebleven. Daardoor ontstaat tevens een weids uitzicht op de IJhaven. De ligging aan het park met veel groen geeft een gevoel van ruimte. Het Oostelijk havengebied vormt een oase in de hoofdstad.
Het appartement mag met recht een bungalow aan het water worden genoemd. Veel licht en prachtige zonsondergangen.

Het appartement van 125 vierkante meter is gesitueerd op de derde etage en is per lift en per trap bereikbaar. U deelt de verdieping met slechts één ander appartement. Het appartement heeft een video-intercom met elektrische deuropening. Entree woning in een ruime hal met inbouwkasten ontworpen door een gerenommeerde interieurarchitect, daardoor is de hal tevens een kleedkamer geworden. In deze kast is aan de kamerzijde alle inbouwapparatuur verwerkt. De woonkamer is verbonden met de halfopen keuken. De keuken is van Miele net als alle apparatuur in de keuken. In de optimaal ingedeelde bijkeuken bevindt zich onder andere de wasmachine en de droger. Separaat toilet en badkamer met bad en inloopdouche en handige kast voor de was. Het appartement beschikt over een mechanische afzuiginstallatie.
Indeling: twee kamers aan de parkzijde en de woonkamer bevindt zich aan de IJ-havenkant net als de eetkamer die ook als studeerkamer of derde slaapkamer gebruikt zou kunnen worden.
Het appartement heeft een gunstig gelegen parkeerplaats direct naast de liftingang deze plaats is in de vraagprijs inbegrepen en er is een berging in de onderbouw. Mogelijkheid tot het kopen van een tweede parkeerplaats á euro 40.000.

OMGEVING
Het gebied om het appartement is autovrij. Op loopafstand bevinden zich winkelcentrum Brazilië met alle voorzieningen en diverse restaurants. Op het KNSM-eiland bevinden zich onder andere een galerie, een boekhandel, yogastudio en Pols Potten. Het Azartplein is om de hoek en daar vertrekken de bussen 48 richting CS en 65 richting Station Zuid en tramlijn 7 naar de stad richting Leidseplein en tenslotte het pontje naar Noord. Met de auto bent u binnen 5 á 10 minuten in de Piet Heijn tunnel naar de rondweg A10. Met de fiets is het centrum in tien minuten bereikbaar.

BIJZONDERHEDEN
Uniek uitzicht over het water en het park
Grote schuiframen
Loggia in de oorspronkelijke staat
Lift in het gebouw, rolstoel toegankelijk
Vraagprijs inclusief gunstig gelegen parkeerplaats
2de parkeerplaats te koop euro 40.000
Mogelijkheid om elektrische auto aan te laten sluiten
Actieve initiatiefrijke VvE
Erfpacht afgekocht tot 2049
Aanvraag eeuwigdurende erfpacht is geschied
Goed geďsoleerd energielabel A. Stadsverwarming (geen onderhoud).
Gelijkvloers appartement
Gezamenlijke terrassen, op de kop van het gebouw aan de beide zijden bevinden zich voor alle
bewoners toegankelijke balkons. Dus 1ste rang bij SAIL 2020.
Video intercom met elektrische deuropener
Servicekosten 203,65 euro per maand, parkeerplaats 22,16 euro
Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-01-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2001

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
125 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oostelijk Havengebied

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is opgespoten in het Oostelijk Havengebied. Het heeft zijn naam te danken aan het gebruik als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de jaren ‘90 is het gebied herontwikkeld tot woonwijk. De wijk heeft enige architectonische waarde: de rode bruggen over het Spoorwegbassin en woongebouw De Sfinx vallen op. Dat massieve woongebouw ligt als het ware in een zee van laagbouwwoningen verdeeld over meer dan tien grote blokken. Deze woningen moesten er voor zorgen dat ook gezinnen met kinderen in het Oostelijk Havengebied zouden komen wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder