Vorige | Volgende

Boomstraat 68 1015LD Amsterdam, Anjeliersbuurt Noord

Bouwjaar
1964
Woonoppervlakte
207 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
89 m²

Omschrijving

***ENGLISH TEXT BELOW***

Smaakvol en uniek heel pand met verrassende ruimtes, een loftachtige woonkamer met open haard, hoge plafonds, twee mooie buitenruimtes en een patio. Door de bijzondere indeling is het pand uitermate geschikt voor werk en praktijk aan huis. Het huis ligt in het hart van de Jordaan, tussen de Westerstraat en Lindengracht, op loopafstand van de Noordermarkt. De woning staat op eigen grond.

Indeling
Via de eigen entree komt u binnen in een ruim vertrek met een plafondhoogte van bijna 4,5 meter aan de voorzijde. Dit is een multifunctionele ruimte met een garderobe, een berging en een pantry, momenteel in gebruik als vergaderruimte. Er is een wc en garderobe in de gang naar de aan de achterzijde gelegen master bedroom.

Op de entresol (tussenverdieping) van de entree is een ruime werkkamer aan de voorkant. Aan de achterzijde op de entresol is een wc, de badkamer met een urinoir, inloopdouche, dubbele wastafel en ligbad. De trap naar beneden geeft toegang tot de master bedroom met fraaie plafondhoogte, kleine smaakvolle patio en een ruime inloopkast. Tussen de slaapkamer en de kamer aan de voorzijde is een gang met wc.

De woonverdieping op de eerste etage is een loftachtige ruimte met aan de voor- en achterzijde grote openslaande deuren. Deze etage is verrassend licht met aan de voorzijde een zitgedeelte met een werkende open haard. Aan de achterzijde is de keuken met eetgedeelte en openslaande deuren naar een ruim terras met middag- en avondzon.

Op de bovenste verdieping is een ruime en lichte kamer met een douche en wc. Aan de voorzijde geeft een schuifpui toegang tot het zonnige platte dak dat als dakterras is ingericht. Aan de achterzijde geeft een schuifpui toegang tot een buitenruimte.

Omgeving
Het huis is centraal gelegen in een rustige straat parallel aan de Westerstraat en vlakbij de Brouwers- en Prinsengracht, de gezellige Haarlemmerstraatbuurt en de hippe Negen Straatjes. Op loopafstand vindt u verschillende cafés met terrassen en heerlijke restaurants. Bovendien is op de Lindengracht de bekende zaterdagmarkt en op de Noordermarkt de biologische markt. Aan mooie kwaliteitszaken, winkels voor de dagelijkse boodschappen, gezellige terrassen en heerlijke restaurants dus geen tekort. De afslag van de ringweg A10 is binnen enkele minuten bereikbaar. Met trams (lijn 3 en 5), en diverse stads- en regionale bussen en het Centraal Station op tien minuten lopen, is de woning goed bereikbaar.

Bijzonderheden
Bouwjaar 1964
Verbouwd onder architectuur in 2005 met hoogwaardige materialen
Woonoppervlakte 206,8m2
Gelegen op eigen grond
Houten kozijnen/ramen voorzien van isolatieglas
Zes zonnepanelen op het dak leveren een substantieel deel van het stroomverbruik
Functionerende open haard
Mooie massief houten vloer in hele woning
Centrale verwarming Vaillant VHR35c (2005)
Energielabel D

Lasten
Onroerende zaakbelasting € 431,47 per jaar
Rioolheffing € 140,40 per jaar

**************************

Charming and unique complete house with surprising layout, a loft-like living room with fireplace, high ceilings, two great outdoor spaces and a patio. The property layout is extremely suitable for an office/practice at home. The house is situated in the heart of De Jordaan between Westerstraat and Lindengracht, within walking distance of Noordermarkt. De property is freehold.

Layout
The private entrance leads into a large room with a ceiling height of almost 4.5 meters at the front. This multifunctional space includes a wardrobe, a storage and a pantry and is currently used as a meeting room. There is a toilet and wardrobe along the hall which leads to the master bedroom at the rear of the property.
A large office area has been created at the front on the mezzanine of the entrance area. At the rear of the mezzanine is a toilet, the bathroom with urinal, walk-in shower, double washbasin and bathtub. Down the stairs is the access to the master bedroom which has a great ceiling height, small charming patio and a large walk-in wardrobe. Between the bedroom and the room at the front is the hall and a toilet.
The first floor living area is a loft-like space with large French doors at the front and rear. This floor is surprisingly bright and has a seating area at the front with functional fireplace. At the rear is the kitchen with dining area and French doors leading out to a large terrace; the perfect place to sit and enjoy the afternoon and evening sun. On the top floor is a spacious and bright room with a shower and toilet. The sliding door at the front opens up to the sunny flat roof, which is used as a roof terrace.
The sliding door at the rear provides access to an outdoor space.

Surrounding area
The house is located in a quiet street, parallel to Westerstraat, near Brouwersgracht, Prinsengracht, the bustling Haarlemmerstraat area and the hip Negen Straatjes area. You can find a great variety of bars and restaurants within walking distance of the property, as well as the Lindengracht Saturday market and the organic market held on Noordermarkt. There is no shortage of high-quality shops, shops for your daily shopping and great bars and restaurants in this area. The area is also within easy reach by car (A10 motorway is just a few minutes away) and has good public transport links (trams 3 and 5 and various city and regional buses); Central Station is just a 10-minute walk away.

Specifics
Year of construction: 1964
Renovated in 2005 with the use of high-end materials
Living area 206.8 m2
The property is freehold
Wooden door and window frames, insulated glass
The six solar panels on the roof supply a substantial part of the power consumption.
Fully functional fireplace
Massive wooden flooring throughout the property
Central heating boiler (Vaillant VHR35c, 2005)
Energy label D

Costs
Annual real estate tax: € 431.47
Annual water system levy residents: € 140,40

Asking price € 1,350,000 costs payable by the purchaser
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-09-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1964

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
207 m²
Perceeloppervlakte
89 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder