Vorige | Volgende

Borgerstraat 204 - I 1053RD Amsterdam, Lootsbuurt

Bouwjaar
1911
Woonoppervlakte
43 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Op een levendige gezellige locatie gelegen, in het hart van Oud-West om de hoek van de Kostverlorenvaart en de Jan Pieter Heijestraat, 2-kamer appartement dat onderdeel uitmaakt van een goed onderhouden karakteristiek pand. De woning is aan de voorzijde voorzien van een Frans balkon en beschikt aan de achterzijde nabij de woonkamer en keuken over een op het noordwesten gelegen balkon. Op de zolderverdieping bevindt zich een bijbehorende berging die van daglicht wordt voorzien.

Vanuit een heel leuk en levendig stukje Amsterdam betreedt u het gezamenlijke trappenhuis dat o.a. toegang biedt tot deze woning die op de eerste verdieping is gelegen. De woning is momenteel ingedeeld met een aan de voorzijde gelegen slaapkamer, die in (half)open verbinding staat met de aan de achterzijde gelegen woonkamer. Zowel de slaapkamer als de woonkamer zijn te betreden vanuit de hal, waardoor op eenvoudig wijze deze vertrekken weer van elkaar te scheiden zijn indien gewenst. De slaapkamer is voorzien van een groot raam en openslaande deuren naar een Frans balkon. Vanuit dit vertrek heeft u een leuk uitzicht op de karakteristieke gevels die zich in de directe omgeving van de woning bevinden. De woonkamer biedt ruimte voor een zithoek alsmede voor een separate eethoek nabij de halfopen keuken. De eveneens aan de achterzijde gelegen halfopen keuken is voorzien van een eenvoudige keukenblok en beschikt over grote raampartijen. Via de keuken is het balkon te betreden dat op het noordwesten is gelegen. De wit betegelde badkamer, die toegankelijk is vanuit de hal, is o.a. uitgevoerd met een doucheruimte en een toilet. Grote raampartijen aan de voor- en achterzijde zorgen voor veel lichtinval in de woning en bieden een leuk uitzicht over de nabije omgeving. Op de zolderverdieping bevindt zich de bijbehorende berging die voorzien is van daglichttoetreding.

Het pand waar het appartement onderdeel van uit maakt, is gesplitst in 2004. Bij deze akte van splitsing is de “VVE Borgerstraat 204-206 (even nummers) te Amsterdam” opgericht.
De administratie wordt gevoerd door De Alliantie VVE Diensten, de VVE is onder meer in het bezit van een Meerjaren Onderhoudsplan. De servicekosten bedragen € 117,70 per maand.

De woning is gelegen in een levendige buurt in Oud-West met om de hoek de Jan Pieter Heijestraat en Kinkerstraat met gezellige cafés en restaurants en allerlei winkels voor onder andere uw dagelijkse boodschappen. In de omgeving bevinden zich ook de populaire Foodhallen, het Vondelpark, het Rembrandtpark en het centrum van de stad! Op loopafstand bevinden zich openbaar vervoervoorzieningen (diverse trams en bussen). Er is gelegenheid tot (betaald) parkeren op de openbare weg voor en nabij de woning.

Bijzonderheden:
* Bouwjaar omstreeks 1911.
* De inhoud bedraagt circa 143 m³, de woonoppervlakte bedraagt circa 43 m², het balkon circa 3 m² en de berging circa 6 m². NEN2580 Meetrapport aanwezig.
* Het appartement is aan de buitenzijde goed en aan de binnenzijde redelijk onderhouden.
* Het appartement is, behoudens de balkondeur, geheel uitgevoerd met kunststof kozijnen. Aan de voorzijde is de woning voorzien van dubbele beglazing.
* Verwarming geschiedt via een gaskachel in de woonkamer, warmwater middels een Intergas Cv-ketel.
* Het betreft een voortdurend recht van erfpacht, eigendom van de gemeente Amsterdam. De Algemene bepalingen voor voortdurend erfpacht 2000 zijn van toepassing. De canon is afgekocht tot en met 15 juni 2054.
* In de koopakte zal een ouderdomsclausule, asbestclausule en een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen, er is een vaste notaris betrokken bij de verkoop.
* Oplevering in overleg (ter indicatie: kan snel).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-05-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
43 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Van Lennepbuurt

De Van Lennepbuurt is een buurt in Amsterdam-West. De buurt is vernoemd naar de Van Lennepstraat, die zijn naam dankt aan schrijver en politicus Jacob van Lennep. De buurt ligt tussen de Kinkerstraat, Singelgracht, het Jacob van Lennepkanaal en de Kostverlorenvaart.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder