Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Borneokade 329 1019XH Amsterdam, Oostelijk Havengebied

Vraagprijs € 650.000 

Bouwjaar
1998
Woonoppervlakte
113 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Uniek en zeer licht woonhuis met drie terrassen (zeer ruim dakterras, terras aan de voorzijde op het zuiden en patioterras op de eerste verdieping). De woning is verdeeld over twee woonlagen, met daarnaast een inpandige en afgesloten eigen parkeergarage.

Deze bijzonder ingedeelde en lichte woning is ontworpen door de Spaanse architect Josep Lluis Mateo. Kenmerkend van zijn zeer geslaagde ontwerp zijn o.a. de houten gevelbekleding, de grote hoeveelheid terrassen, veel lichtinval dankzij de grote glazen puien en de unieke vloer van glazen bouwstenen in de patio welke de ondergelegen woonkamer van extra licht voorziet.

De woning heeft vrij uitzicht over het water en heeft het ultieme woon/vakantiegevoel!

Omgeving
De woning is gelegen op het Borneo-eiland, direct aan het water van de Borneokade. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven op het terras aan de woonkamer, of op het zeer ruime dakterras. Omdat de woning zich bevindt aan het einde van de kade komt hier slechts bestemmingsverkeer; je leeft dus in alle rust en bent tegelijkertijd op enkele minuten fietsen van levendig Oost of hartje Amsterdam. Voor de dagelijkse boodschappen ligt het winkelcentrum Brazilië op loopafstand, en een diversiteit aan winkels op KNSM of in de opkomende Tsaar Peterstraat. Ook vind je volop leuke restaurants in de Indische buurt of op het KNSM eiland. De Harbourclub, het Lloyd Hotel, happy happy joy joy, Puerto Pata Negra, Wereldbol, Pompstation en het Badhuis bevinden zich in de directe nabijheid! Vanuit buurtrestaurant, De Oceaan, gelegen op 200 meter afstand, worden sinds kort borrels en activiteiten georganiseerd voor én door de buurt. Daar bevindt zich ook de stijger waar de hele zomer door gezwommen wordt.

Bereikbaarheid
De woning is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: met bus 48 of tram 10 en 26 is Amsterdam Centraal en de binnenstad van Amsterdam binnen enkele minuten te bereiken. Tevens is de woning gunstig gelegen ten opzichte van de ring A-10, die via de Piet Hein tunnel met de auto binnen enkele minuten bereikbaar is.

Parkeergarage
In de ondergelegen parkeergarage is een eigen afgesloten ruime parkeerplaats/-box beschikbaar met voldoende bergruimte. Deze parkeerplaats is via de woning binnendoor te bereiken. Er is tevens plaats voor fiets of scooter in deze garage of onder het terras vóór de woning.

Indeling
Het huis heeft een eigen entree gelegen aan de Borneokade. De voordeur bereik je via een trapje en daar bevindt zich ook het terras. De woonkamer geeft middels de grote glazen schuifpuien directe toegang tot het terras op het zuiden en het uitzicht over het water. Daarnaast, een moderne industriële open keuken van het merk Bulthaup, voorzien van losse modules (incl. inbouwapparatuur waaronder keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast/vriezer en oven). Vanuit de woonkamer is tevens de inpandige garage en berging te bereiken via een trap naar beneden.

Eerste verdieping: 3 slaapkamers, 2 badkamers en apart toilet.
Aan de Borneokade zijde bevindt zich de eerste slaapkamer met weids uitzicht over het water en luxe badkamer voorzien van vrijstaand ligbad en dubbele wastafel. Daarnaast is er een tweede slaapkamer aan het patioterras en de masterbedroom met badkamer en suite; voorzien van wastafel en inloopdouche. Ook deze kamer is licht en grenst aan het patioterras. Via de trap op het patioterras is het zeer ruime dakterras bereikbaar.

Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren (54 leden), genaamd ‘Vereniging van eigenaars Borneo 11 te Amsterdam’ . De servicekosten voor het betreffende appartement en parkeergarage bedragen thans ca. € 123,42 per maand. De VvE wordt professioneel beheerd door De Huishouding (Amsterdam). Deze VvE is zeer actief en financieel gezond.

Erfpacht
De erfpachtcanon is afgekocht tot 31 januari 2048 (Algemene Bepalingen uit 1994 zijn van toepassing).

Bijzonderheden
- NEN2580 meetrapport aanwezig;
- Nieuwbouwcomplex uit 1998;
- Geheel voorzien van dubbel glas;
- Drie terrassen;
- Hoge plafonds en lichte ruimtes;
- Privé parkeergarages én berging in onderbouw;
- Elektrisch oplaadpunt (kan worden overgenomen)
- Erfpacht afgekocht tot 31-01-2048;
- VVE 54 leden;
- Service kosten € 123,42 pm;
- MJOP aanwezig;
- Beheerder: De Huishouding;
- Populaire en kindvriendelijke buurt;
- Ideaal gezinshuis;
- Oplevering in overleg;

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-06-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1998

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
113 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oostelijk Havengebied

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is opgespoten in het Oostelijk Havengebied. Het heeft zijn naam te danken aan het gebruik als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de jaren ‘90 is het gebied herontwikkeld tot woonwijk. De wijk heeft enige architectonische waarde: de rode bruggen over het Spoorwegbassin en woongebouw De Sfinx vallen op. Dat massieve woongebouw ligt als het ware in een zee van laagbouwwoningen verdeeld over meer dan tien grote blokken. Deze woningen moesten er voor zorgen dat ook gezinnen met kinderen in het Oostelijk Havengebied zouden komen wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder