Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Borneokade 52 1019AW Amsterdam, Borneo

Bouwjaar
1961
Woonoppervlakte
128 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
170 m²

Omschrijving

“Le Songe” Borneokade 52, 1019 AW Amsterdam
Uniek! Vrijstaand wonen midden in Amsterdam, op het woonschip “Le Songe”. Het uitzonderlijk grote woonschip is gelegen aan het geliefde Borneo-eiland met ruim uitzicht over het water en kade. Het schip is voorzien van een heerlijk buitenterras en is ruim en licht van opzet. Grote ramen, daklichten en ruime indeling zorgen voor een fantastisch woonschip voor een veeleisende bewoner. Daarnaast zijn er in totaal 4 slaapkamers, veel bergruimte en is er thans een separaat tweede woongedeelte/ kantoor welke wordt gebruikt als B&B. De ligplaatsvergunning is afgegeven voor onbepaalde tijd en daarnaast is het mogelijk om een eigen pleziervaartuig aan te leggen. Mogen wij u binnenkort rondleiden tijdens een bezichtiging? Bel ons voor een afspraak!

Locatie van het woonschip
Het woonschip "Le Songe" is gelegen aan het Borneo-eiland. In ruim water, met vrij uitzicht, aan de rand van een leuke en rustige woonwijk. Het Borneo-eiland is gelegen in het populaire Oostelijk Havengebied en heeft een ideale ligging. Aan de overzijde ligt de Harbour Club en een kleine jachthaven. Alles bevindt zich letterlijk om de hoek: winkelcentrum Brazilië (met o.a. Albert Heijn, Blokker en een apotheek), de traiteur, de meubelzaken op KNSM -eiland, de wekelijkse biologische markt, meerdere basisscholen, kinderdagverblijven, medisch centrum, het IJ, noem het maar op.
Stadsdeel Oost (voorheen Zeeburg) is zeer centraal gelegen, op fietsafstand van het Centrum (nog geen 10 minuten fietsen van de Dam) en de Jordaan en het nieuwe IJburg. Met tram 10 ook bent u binnen enkele minuten op het CS of in de binnenstad. Kortom: rustig wonen in een waterrijke en bovendien zeer veilige omgeving met de A10 binnen handbereik.


Indeling:
Stuurhut, berging, toegang tot het (hoofd)woongedeelte van het schip. Tevens toegang tot het achterschip (thans B&B), met eigen badkamer en toilet, keuken en slaapkamer.
Woongedeelte: woonkamer, open woonkeuken, gang naar tweede woonkamer/kantoor, tweede slaapkamer(bedsteden) met tweede badkamer en toilet, gang naar logeerkamer.


Kenmerken:
- Uitzonderlijk groot woonschip:
circa 127,70 m2 woonoppervlakte + 40,90 m2 overige inpandige ruimte
overige ruimte
- Met een B&B (met vergunning) met 2 bedsteden
- Slaapkamers: totaal 4
- Badkamers: 3
- Veel ingebouwde kasten
- Precario ligplaats van € 2400,- per jaar
- Ligplaatsvergunning voor onbepaalde tijd.
- Schip is oktober 2019 gedokt, schoongespoten, gekeurd voor de verzekering en
voorzien van 2 lagen onderwaterprimer.
- afmeting schip lengte: 38.90 m, breedte 5.05 m
- Ruime mogelijkheid aanleggen eigen pleziervaartuig
- Dakterras 7.53 m
- 12 zonnepanelen ( oplevering van 3600 kW per jaar)
- Ramen zijn met dubbel glas uitgevoerd
- Vrij uitzicht
- Oplevering in overleg


Een uitvoerige omschrijving van het woonschip met indeling, onderhoud en technische zaken worden benoemd in de uitgebreide brochure van het woonschip.


Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-04-02
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonboot
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
128 m²
Perceeloppervlakte
170 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oostelijk Havengebied

Sporenburg is een kunstmatig schiereiland dat in de 19e eeuw is opgespoten in het Oostelijk Havengebied. Het heeft zijn naam te danken aan het gebruik als rangeerterrein voor de Nederlandse Spoorwegen. Sinds de jaren ‘90 is het gebied herontwikkeld tot woonwijk. De wijk heeft enige architectonische waarde: de rode bruggen over het Spoorwegbassin en woongebouw De Sfinx vallen op. Dat massieve woongebouw ligt als het ware in een zee van laagbouwwoningen verdeeld over meer dan tien grote blokken. Deze woningen moesten er voor zorgen dat ook gezinnen met kinderen in het Oostelijk Havengebied zouden komen wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder