Vorige | Volgende

Borneostraat 10 - A1 1094CJ Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bouwjaar
1902
Woonoppervlakte
53 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Luxe en compleet gerenoveerd appartement van ca. 53 m2 met 2 slaapkamers en een ruim balkon van ca. 8 m2 op het zuiden, gelegen op eigen grond!

Bij de renovatie van dit appartement is aan alles gedacht. Zo is de woning bijvoorbeeld goed geÔsoleerd. Zowel geluids- als thermische-isolatie is aangebracht bij de verbouwing. De kozijnen zijn gemaakt van hardhout en voorzien van HR-glas. Op de vloer is magnesiet aangebracht wat tevens ook een goede geluidsisolator is.
Verder is er gekozen voor een luxueuze afwerking. Zo ligt er door de gehele woning een mooie eikenhouten vloer en zijn er hoge plinten. Ook zijn er charmante paneeldeuren en inbouwspots geplaatst.

Indeling
Het appartement kenmerkt zich door een zeer efficiŽnte indeling. Entree, u komt binnen op de eerste etage. Vanuit de hal heeft u toegang tot de verschillende vertrekken. De woonkamer met open keuken is aan de voorzijde van de woning. De keuken kent een hele speelse lay-out. Zo is er bijvoorbeeld een bargedeelte gecreŽerd waar heerlijk aan gezeten en geborreld kan worden. Verder is de keuken voorzien van allerlei inbouwapparatuur van o.a. AEG. De woonkamer biedt nog meer dan voldoende ruimte voor een eettafel en een zitopstelling. Bovendien is er geen directe bebouwing tegenover de woning dus u kan genieten van vrij uitzicht.
Aan de achterzijde van de woning zijn 2 slaapkamers gerealiseerd. De master bedroom is ruim van opzet en biedt toegang het het diepe balkon op het zuiden. De 2e slaapkamer is ook goed van formaat.
De badkamer bevindt zich in het midden van de woning. Ook hier is de luxueuze afwerking terug te zien aan zaken zoals mat zwarte inbouwkranen etc. De badkamer is verder voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel en een handdoekradiator.
Vanuit de hal zijn nog de aparte WC en een kast voor uw wasmachine en droger toegankelijk.

Omgeving
Het appartement ligt in de Indische buurt, vlakbij de prachtig opgeknapte Javastraat en het mooie Timorplein. De Borneostraat is een centrale straat en is een plezier voor het oog. De sfeervolle grote bomen en de oude panden maken het straatbeeld compleet. In de buurt openen overal nieuwe hippe winkeltjes, tentjes en terrasjes. Zo kunt u bijvoorbeeld een kop koffie drinken op het terras van de Coffee Company, lunchen bij Hartje Oost, dineren in restaurant Wilde Zwijnen en borrelen bij The Walter Woodbury Bar of de Biertuin. Een bioscoop (Studio K), bibliotheek en sportschool zijn om de hoek. Op loopafstand ligt de Dappermarkt en de molen van Brouwerij 't IJ. Centrum en Amsterdam CS zijn binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar. Het Muiderpoortstation is dichtbij en tram 14 brengt u naar het centrum. Met de auto zit u via de Piet Heintunnel in een mum van tijd op de Ring A10. Er is voldoende parkeerruimte en geen wachttijd voor het aanvragen van een parkeervergunning. Kortom: een mooie locatie in een populaire wijk!

Bijzonderheden
- woonoppervlakte ca. 53 m2 (NEN 2580)
- gebouwgebonden buitenruimte ca. 8 m2
- volledig gerenoveerd
- extra geÔsoleerd
- vernieuwde fundering
- eigen grond
- 2 slaapkamers
- ruim balkon op zuiden
- vrij uitzicht aan de voorzijde
- servicekosten ca. Ä 37,- per maand
- projectnotaris Hartman LMH

Binnen het pand bieden wij ook nog een ander gerenoveerd appartement aan. Deze woning kunt u bekijken op www.mthmakelaars.nl

++++++++++

Luxurious and completely renovated apartment of approx 53 m2 with 2 bedrooms and a spacious balcony facing South, located on own ground!

In the renovation of this apartment is everything considered. For example, the house is well insulated. Both sound and thermal insulation have been applied during the renovation. The window frames are made of hardwood and fitted with HR glass. On the floor is magnesite which is also a good sound insulator.
Furthermore, a luxurious finish has been chosen. There is a beautiful oak floor throughout the house and there are high skirting boards. Charming panel doors and recessed spotlights have been placed.

Layout
The apartment is characterized by a very efficient layout. Entrance, you enter on the first floor. From the hall you have access to the various rooms. The living room with open kitchen is at the front of the house. The kitchen has a very playful layout. For example, a bar area has been created where you can sit and have a drink. Furthermore, the kitchen is equipped with all kinds of appliances including o.a. AEG. The living room offers more than enough space for a dining table and a seating arrangement. Moreover, there is no direct construction opposite the house so you can enjoy unobstructed views.
At the rear of the house are 2 bedrooms. The master bedroom is spacious and offers access to the deep balcony facing South. The 2nd bedroom is also good size.
The bathroom is located in the middle of the house. Again, the luxurious finish can be seen in things like matte black built-in taps etc. The bathroom is also equipped with a shower, double sink and a towel radiator.
From the hall the separate toilet and a closet for your washer and dryer are accessible.

Surroundings
The apartment is located in the Indian neighbourhood, near the beautifully restored Javastraat and the beautiful Timor Square. The Borneo Street is a central street and is a pleasure to the eye. The attractive large trees and the old buildings complete the streetscape. New trendy shops and terraces open everywhere in the neighbourhood. For example, you can have a cup of coffee on the terrace of the Coffee Company, have lunch at Hartje Oost, dine at the Wilde Zwijnen restaurant and have a drink at The Walter Woodbury Bar or the Biertuin. A cinema (Studio K), library and gym are just around the corner. Within walking distance is the Dappermarkt and the mill of Brouwerij 't IJ. Centrum and Amsterdam CS can be reached within 10 minutes by bike. The Muiderpoort station is nearby and tram 14 will take you to the centre. By car you can reach the A10 ring road via the Piet Hein tunnel in no time. There is plenty of parking space and no waiting time to apply for a parking permit. In short: a beautiful location in a popular neighbourhood!

Details
- living area approx 53 m2 (NEN 2580)
- balcony of approx. 8 m2
- completely renovated
- extra insulation
- renewed foundation
- freehold
- 2 bedrooms
- unobstructed view at the front
- service costs approx. Ä 37,- per month
- project notary Hartman LMH

Within the complex we also offer another newly renovated apartment. You can view this apartment on www.mthmakelaars.nl
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-02-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
53 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-IndiŽ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder