Vorige | Volgende

Borneostraat 15 H 1094CE Amsterdam

Bouwjaar
1914
Woonoppervlakte
39 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Charmant, knus en licht begane grond appartement van ca. 39m met tuin en berging (NEN2580) gelegen in het bruisende Amsterdam-Oost (Indische buurt). Het appartement is gelegen op de begane grond, praktisch ingedeeld en beschikt over een ruime woonkamer met hoge plafonds, een separate woonkeuken die is voorzien van een moderne keuken (2020), slaapkamer en badkamer. Het appartement is onderdeel van een prachtig pand uit ca. 1914 welke in 2005 is gerenoveerd. In 2005 o.a. voorzien van dubbel glas aan voorzijde, ventilatiesysteem en extra isolatie. Het appartement is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond en is afgekocht t/m 30 september 2054.

INDELING:
Gemeenschappelijke entree.
Toegang appartement op de begane grond, hal, woonkamer gesitueerd aan de voorzijde, slaapkamer en woonkeuken gelegen aan de achterzijde, badkamer centraal gesitueerd en voorzien van toilet, douche en wastafel.

EIGENDOMSSITUATIE
- Gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond;
- Algemene bepalingen 2000 van toepassing;
- Erfpacht afgekocht t/m 30 september 2054;
- Aanvraag eeuwigdurende erfpacht gedaan onder gunstige voorwaarden.

VERENIGING VAN EIGENAREN
- Actieve en gezonde VvE;
- Maandelijkse VvE bijdrage 114,13 per maand;

BIJZONDERHEDEN
- Woonoppervlakte 39 m (NEN2580);
- Aparte berging van 4 m;
- Tuin;
- Energielabel E.

OMGEVING:
Het appartement is gelegen in een centrale straat in de Indische buurt op een perfecte locatie, die in een korte tijd is uitgegroeid tot een van de meest populaire buurten van Amsterdam. Alle voorzieningen voor uw dagelijkse boodschappen vindt u in de nabije omgeving, evenals de bibliotheek en overige voorzieningen . De gezellige Javastraat en het Javaplein zijn om de hoek gelegen, evenals het Oosterpark, Flevopark en het Beukenplein. In deze gewilde buurt vindt u tal van leuke restaurants en hotspots zoals restaurant Wilde Zwijnen, bar Basquiat, Hartje Oost, caf LouieLouie, de Biertuin, de Jonge Admiraal, Studio K en Brouwerij Oedipus. Binnen enkele fietsminuten staat u in hartje Centrum en in de gezellige Pijp. Het centrum en Amsterdam CS zijn binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar. Het Muiderpoortstation is dichtbij en tram 14 brengt u naar het centrum. Met de auto zit u via de Piet Heintunnel in een mum van tijd op de Ring A10.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1914

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
39 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indi. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder