Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Borneostraat 21 III hg 1094CG Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
50 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Charmant, licht 2-kamer appartement van ca. 50 m2 gelegen in de bruisende Indische buurt. Een leuk gerenoveerd appartement uit 1914 met ruime zolderkamer.

Indeling:
Gemeenschappelijk entree met trappenhuis, toegang tot appartement op de derde verdieping.
Het appartement is praktisch ingedeeld en beschikt over een keuken, lichte woonkamer, slaapkamer met badkamer en-suite. De moderne keuken is separaat en voorzien van een combi-oven, een gasfornuis en, onder het koffiebarretje, een opstelplaats voor de wasmachine en droger. Tussen de keuken en de entree zit het separate toilet met fonteintje.
De woonkamer is heerlijke licht door de grote raampartijen met uitzicht over de Borneostraat. De slaapkamer is, net als de woonkamer, ook heerlijk licht door de grote raampartijen en door openslaande deuren af te sluiten van de woonkamer. In de slaapkamer en woonkamer ligt een parketvloer. De badkamer is voorzien van een douche en wastafelmeubel.
Op de vierde verdieping is een zolderkamer voorzien van velux dakraam.
Het appartement in is 2005 volledig gerenoveerd. Voorkant voorzien van dubbelglas, extra isolatie.

Omgeving:
Het appartement is door de centrale ligging in de Indische buurt op een perfecte locatie gelegen. De Indische buurt is in een korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire buurten van Amsterdam. De gezellige en hectische Javastraat en het Javaplein zijn om de hoek voor uw dagelijkse boodschappen. In de buurt zijn veel restaurants en cafés te vinden, hotspots zoals Wilden Zwijnen, Café Louie Louie, Studio K of het knusse Hartje Oost voor een lekkere koffie.
Bereikbaarheid:
Goed gelegen t.o.v. uitvalswegen (Piet-Hein tunnel), openbaar vervoer (tram en bus) en op 15 min. fietsafstand van het centrum en CS. Vanaf het Azartplein (10 min. fietsen) vertrekt de fietspont naar Amsterdam-Noord.

Juridische status:
Het appartement is gelegen op erfpacht. De canon is afgekocht tot 30-09-2054. Eeuwigdurende erfpacht is aangevraagd onder de gunstige condities.

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D? BEKIJK DE WONINGPRESENTATIE OP ONZE WEBSITE.
De knop [3D View] op onze website geeft toegang tot een virtuele rondleiding in 3D.
De tour laat zien hoe je van de ene kamer naar de andere kamer loopt.
Alsof je in het huis bent en er zelf doorheen wandelt.

Bijzonderheden:
· Woonoppervlakte 50 m2 (NEN 2580 meting)
· Berging 9 m2 met dakraam
· Kunststof kozijnen
· 2005 volledig gerenoveerd
· Turn-Key appartement
· VVE maandelijkse bijdrage € 127,-
· Erfpacht- voortdurend: afgekocht t/m 30-09-2054
· Oplevering in overleg
· Notaris: keuze koper, ring Amsterdam

Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheden of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper.
Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker***
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-01-2021
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder