Vorige | Volgende

Borneostraat 57 1094CG Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Vraagprijs € 550.000 

Bouwjaar
2011
Woonoppervlakte
96 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

*** SFEERVOLLE EN LICHTE WONING, OPGELEVERD IN 2011 ***

Deze smaakvolle en goed ingedeelde woning is gelegen op de 3e en 4e verdieping. De woning is duurzaam gebouwd met o.a. dubbele beglazing en WTW-unit (schone lucht).

De Borneohof is ontworpen door architect Peter Geusebroek die in 2012 de Amsterdamse nieuwbouwprijs heeft gewonnen. het complex is voorzien van een lift en een gemeenschappelijke binnentuin.

Centraal gelegen nabij de Javastraat, station Muiderpoort en de Ring A10.

INDELING:
Via het keurige gemeenschappelijk trappenhuis of lift is het appartement te bereiken op de derde verdieping:
Hal met garderobemogelijkheden. De nette eetkeuken is afgescheiden van de woonkamer door de trap met handige werkplekopstelling. De keuken is voorzien van een mooi composiet aanrechtblad, 6 pits Boretti gasfornuis met dubbele oven, afzuigkap en vaatwasser. Via de keuken zijn er openslaande deuren naar de binnenplaats.
Ruim separaat toilet met wastafeltje en er is een aparte (berg)ruimte met wasmachine- en drogeraansluiting. De woonkamer is zeer aangenaam, door de grote raampartijen met veel lichtinval van twee kanten en heeft eveneens openslaande deuren naar de binnenplaats. Vanuit de voorzijde van het appartement kunnen de ramen helemaal worden opengezet en is het volop genieten van de zon en het uitzicht over het Javaplein.

Via de vaste trap in het middendeel is de vierde verdieping te bereiken. De lichte masterbedroom heeft een ruime afmeting met eveneens lichtinval van twee kanten en voldoende ruimte voor kasten. In de hal is een bergkast met CV opstelling en WTW installatie. In het middendeel is de luxe badkamer, deze is voorzien van een ligbad, mooie brede wastafel en een handdoekenradiator. Separaat toilet met fonteintje. De tweede kamer is ideaal te gebruiken als slaap-, werk- of hobbykamer.

Deze lichte woning heeft een fantastisch afwerkingsniveau met mooie hoge plafonds, strak gestuukte muren, grote raampartijen en is voorzien van een mooie lamelparket vloer. Kortom, een perfecte instapklare woning met veel sfeer.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
De administratie van de "Vereniging Van Eigenaars Borneohof Wonen te Amsterdam" omvat de volgende woningen, Madurastraat 104 - 138, Borneostraat 29 - 71, Javaplein 6 - 12. De VvE wordt professioneel beheerd door Alliantie VvE Beheer. De maandelijkse servicekosten voor de betreffende woning en berging bedragen samen thans EUR 125,35 dit is o.a. inclusief premie opstalverzekering, verlichting en schoonmaak gemeenschappelijke ruimtes, liftonderhoud en er wordt gespaard voor toekomstig onderhoud. In 2019 is de voorzijde geschilderd.

OMGEVING & BEREIKBAARHEID:
De locatie is perfect! Gelegen tussen het Oosterpark en het Flevopark, om de hoek bij de Javastraat. In de Javastraat zijn gezellige terrassen en restaurants zoals Walter's, Bar Basquiat, Hartje Oost en Bar Gallizia en aan de overkant van het gebouw zit het restaurant Wilde Zwijnen en het Badhuis met een heerlijk zonnig terras.

Op de begane grond van het gebouw bevindt zich de openbare bibliotheek, een mooie bloemenwinkel, een sportschool en een gezellige Coffee Company. Diverse winkels voor de de dagelijkse boodschappen zijn om de hoek, zoals een Albert Heijn en Etos en de Dappermarkt.

De locatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 3, 14 en bus 22, 65 en 289). Binnen 5 minuten fietsen is het Muiderpoort treinstation te bereiken. Via de VvE is er een mogelijkheid om een parkeerplaats te huren, voor meer informatie en prijzen kan er contact worden opgenomen met de VvE.

EIGENDOMSSITUATIE:
Gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond, de erfpachtcanon is afgekocht tot 2059. De Algemene Bepalingen uit 2000 zijn van toepassing. De aanvraagdatum voor de afkoop van de eeuwigdurende erfpacht is eind vorig jaar geregistreerd bij de Gemeente.

AFMETINGEN (conform NEN2580 meting):
• NEN2580 meetrapport aanwezig.
• Woonoppervlakte: 95,8 m².
• Bruto inhoud woning: 340 m³.

KENMERKEN:
• Bouwjaar 2011.
• Lift aanwezig.
• Grote raampartijen: zeer licht appartement.
• 6 Franse balkons.
• Goed ingedeeld en uitstekende staat van onderhoud.
• Mooie gerookt eiken lamelparket vloer.
• Top locatie, centraal gelegen ten opzichte van de stad, Oosterpark, maar ook uitvalswegen.
• Leuke en gezellige locatie.
• De VvE wordt professioneel beheerd.
• Volledig dubbel glas.
• Verwarming en warm water middels CV ketel.
• Energielabel A.
• Een oase van rust, maar toch midden in de gezelligheid.

OVERIGE BIJZONDERHEDEN:
• Notaris: naar keuze koper, mits koopakte conform Model Ring bij notaris in Groot Amsterdam.
• Er is pas een overeenkomst indien zowel koper als verkoper een schriftelijke koopovereenkomst hebben ondertekend bij de notaris.
• Verkoper behoudt zich, bij interesse van meerdere partijen, het recht van gunning voor.

OPLEVERING:
In goed overleg voorkeur eind augustus 2020.Alle verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste verkregen (mondelinge) informatie, onvolledigheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan en wijzen de koper nadrukkelijk op zijn wettelijke onderzoeksplicht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-05-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2011

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
96 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indiλ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt. Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder