Vorige | Volgende

Bos en Lommerweg 303 - II 1055DX Amsterdam, Erasmusparkbuurt West

Bouwjaar
1940
Woonoppervlakte
77 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

HEERLIJK LICHT DRIEKAMERAPPARTEMENT GELEGEN OP DE TWEEDE VERDIEPING MET EEN BALKON AAN DE VOOR EN ACHTERZIJDE IN HET HIPPE 'BOLO'.

OMGEVING
De woning ligt in de wijk Bos en Lommer, binnen de ring Amsterdam. Alle voorzieningen zijn op steenworp afstand: sportschool, yogaschool, fijne boekwinkel, de OBA, bloemist en allerlei gezellige restaurants zoals Wilde Westen, Podium Mozaïek, Birtat en pizzeria Buurman & Buurman. Een breed assortiment winkels (bijv. visboer, slager, notenwinkel, meerdere bakkers) en supermarkten vindt u aan de Bos en Lommerweg en het Bos en Lommerplein.

De woning is gelegen op nog geen vijftien minuten fietsen van de Jordaan of hartje Centrum. Verder vindt u in dit levendige stadsdeel veel gezellige cafés, koffiezaakjes en vintage winkels. De Hallen zijn binnen enkele minuten te bereiken met zijn bibliotheek, bioscoop en Indoor Food Market. Ook is het een kindvriendelijke wijk met o.a. een grote speeltuin, kinderboerderij en kindercafé op 3 minuten lopen.
Het Erasmuspark ligt op een paar minuten lopen. Iets verder ligt het Westerpark en Vondelpark. Tot slot ligt de woning uitstekend ten opzichte van het openbaar vervoer (tram, bus en metro) en de nabijgelegen ringwegen A10, A4 en de A2.

INDELING
Via het nette gemeenschappelijke trappenhuis bereik je de tweede etage. Vanuit de hal kom je in alle vertrekken. Er is een grote woon-eetkamer met een prachtige kamer-en-suite met glas-in-looddeuren en met inbouwkasten. Aan de straatzijde is nu de eetkamer. Daar is ook een inpandig balkon en is er weids uitzicht over de brede Bos en Lommerweg. Aan de achterzijde is nu de zitkamer. Deze biedt toegang naar het heerlijke balkon. Eveneens aan de achterzijde bevindt zich de masterbedroom, afgescheiden van de woonkamer met nog een keer prachtige kamer-en-suite schuifdeuren met glas-in-lood. Aan de voorzijde bevindt zich de moderne keuken, met daarnaast nog een tweede slaapkamer. Tenslotte is er een mooie badkamer met toilet, douche en wastafel. Het appartement is voorzien van dubbelglas.
De woning verkeert in uitstekend onderhouden staat. Het is een lekkere ruime woning met een goede indeling, mooie lichtinval en op een geliefde plek. Het weidse uitzicht is voor Amsterdamse begrippen uniek te noemen.

BIJZONDERHEDEN
* Sfeervol appartement
* Cv-ketel 2016
* Twee balkons waarvan een op het zuiden
* Oplevering kan snel
* Bouwjaar 1940
* Gebruiksoppervlakte 76,6 m2 (gemeten conform NEN meetinstructie)
* Vereniging van Eigenaren bestaat uit dit pand, de servicekosten bedragen € 63,- per maand

EIGENDOMSSITUATIE
De woning is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam. De huidige erfpachtcanon bedraagt €1337,- per jaar. Door de eigenaren is in 2019 bij de gemeente een aanvraag gedaan om de erfpacht om te zetten naar eeuwigdurende erfpacht. Hier kan de nieuwe eigenaar gebruik van maken.

BEAUTIFULLY LIGHT AND AIRY THREE-ROOM APARTMENT LOCATED ON THE SECOND FLOOR, WITH A BALCONY ON THE FRONT AND REAR IN THE HIP "BOLO" BUILDING.

LOCATION
The property is located in the Bos en Lommer district, within the Amsterdam ring road. There is a choice of facilities only a stone's throw away, including gym, yoga school, fantasti bookstore, library, florist and all kinds of cozy restaurants such as the Wild West, Stage Mosaic, Birtat and the Buurman & Buurman pizzeria. A wide range of local shops (eg fishmonger, butcher, several bakers) and supermarkets can be found on the Bos en Lommerweg and Bos en Lommerplein.
The property is located less than fifteen minutes by bike from the Jordaan or the centre of Amsterdam. You will also find many cafés, coffee shops and vintage shops in this lively part of the city. The Hallen can be reached within a few minutes with its library, cinema and indoor food market. This is a child-friendly neighbourhood with, among other things, a large playground, petting zoo and children's café, only a 3-minute walk away.
The Erasmus Park is a few minutes' walk away with Westerpark and Vondelpark slightly further away. The house has fantastic public transport (tram, bus and metro) links, and the A10, A4 and A2 ring roads are all nearby.

LAYOUT
The second floor is accessed by the neat communal staircase. The door opens into the hall which leads to all the rooms. The elegant, large living-dining room is decorated with stained glass doors and fitted cabinets. The dining room looks out over the street. There is an indoor balcony with a glorious view across the Bos and Lommerweg. The sitting room is located at the rear of the building and provides access to the wonderful balcony. The rear of the house is also where the master bedroom is situated, separated from the living room by beautiful stained glass sliding doors. The modern kitchen is at the front of the house, next to the second bedroom. The beautiful fully fitted bathroom includes toilet, shower and sink. The apartment completely double glazed throughout.
The property is in excellent condition. It is a spacious property with an excellent layout, beautiful light and in a popular location. The incredible view can be called unique by Amsterdam standards.

DETAILS
* Attractive apartment
* CH boiler installed in 2016
* Two balconies, one facing south
* Delivery subject to negotiation but can be fast
* Built in 1940
* Livable area of 76.6 m2 (measured in accordance with NEN measurement instruction)
* Owners Association
* Service costs are € 63,- per month

OWNERSHIP SITUATION
The property is located on the grounds of the municipality of Amsterdam. The current lease rent is €1337 per year. The owners made a request to the municipality in 2019 to convert the lease into perpetual lease and the new owner can take this over.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-03-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1940

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
77 m²
Inhoud
289 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Erasmuspark

De Erasmusparkbuurt ligt tussen de Admiraal de Ruijterweg, Jan van Galenstraat, Mercatorstraat, Hoofdweg en Bos en Lommerweg. De buurt dankt zijn naam aan het Erasmuspark in het midden van de buurt en wordt ook wel omschreven als de ‘beste buurt van Bos en Lommer’. Alles wat de bewoners nodig hebben, is aanwezig: cultuur en horeca in onder andere Podium Mozaïek, een speeltuin op het Wachterliedplantsoen, onderwijs- en sociale voorzieningen in de Tijl Uilenspiegelstraat, en sport en recreatie in het Erasmuspark en het Joos Banckersplantsoen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder