Vorige | Volgende

Bosboom Toussaintstraat 18 C 1054AR Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Huurprijs excl. € 1.950 per maand

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
86 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Beschrijving (English text below)
Luxe maisonnette gelegen aan de mooiste straat van Amsterdam Oud-West. De Bosboom Toussaintstraat heeft prachtige laat 19 eeuwse architectuur. Het Centrum, de Jordaan en het Vondelpark zijn op loopafstand gelegen. In de buurt bevinden zich diverse gezellige restaurants en trendy cafe's.
Dit schitterende uitziende 4 kamer appartement (incl. woonkeuken) met zijn hoge plafonds tot wel 4,50 meter beslaat ca. 100 m2 woonoppervlak (door de schuine wanden volgens de nen normen 86 m2). Dit appartement is samen met het gehele pand in 2004 totaal gerenoveerd op basis van vernieuwbouw (o.a. nieuwe fundering) In het midden van de vierde verdieping is een patio (terras van ca. 6 m2), waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Deze patio zorgt voor veel lichtinval in de woning. Het appartement is hoogwaardig en onder architectuur afgewerkt. Door het gehele appartement ligt een eiken houten vloer en de keuken is voorzien van luxe inbouwapparatuur.

Indeling:
Entree op de tweede verdieping; op de derde verdieping, 2 slaapkamers waarvan 1 met zwart marmeren schouw aan de voorzijde en een ruime kledingkast, badkamer met bad en separaat douche en toilet. Op de overloop is er een wasmachine en droger. Vierde verdieping; ruime woonkamer aan de voorzijde, in het midden een patio, ruime open woonkeuken aan de achterzijde met diep zwart hardstenen aanrechtblad, koelkast, hete lucht oven, keramische kookplaat met roestvrij stalen afzuigkap. Ruim separaat toilet, mooie eiken houten vloer door het gehele appartement.

Luxury maisonette located on the most beautiful street of Amsterdam Oud-West. The Bosboom Toussaintstraat has beautiful late 19th century architecture. The Center, the Jordaan and the Vondelpark are within walking distance. In the neighborhood there are several cozy restaurants and trendy cafes.
This beautiful looking 4 room apartment (including living kitchen) with its high ceilings up to 4.50 meters covers approx. 100 m2 of living space (due to the sloping walls according to the standards 86 m2). This apartment, together with the entire building, was completely renovated in 2004 on the basis of renovation (including new foundations). In the middle of the fourth floor is a patio (terrace of approx. 6 m2), where you can sit in the sun. This patio provides a lot of light in the house. The apartment is high quality and finished with architecture. Throughout the apartment is an oak wooden floor and the kitchen is equipped with luxury appliances.

Layout:
Entrance on the second floor; on the third floor, 2 bedrooms, 1 with black marble fireplace at the front and wardrobe, bathroom with bath and separate shower and toilet. Washer and dryer in the hall. Fourth floor; spacious living room at the front, in the middle a patio, spacious open kitchen at the rear with deep black stone counter top, refrigerator, hot air oven, ceramic hob with stainless steel extractor. Spacious separate toilet, beautiful oak wooden floor throughout the apartment.

Voorzieningen:
-Luxueuze badkamer
-Deuropener met intercom op beide verdiepingen
-Centrale verwarming
-Houten vloer in door het gehele appartement.
-Prachtige hoog plafond met patio in de woning.
-Luxe inbouwapparatuur in de keuken
-Derde verdieping dubbel glas en gedeeltelijk op de vierde verdieping.
Eigen grond
-Wasmachine en droger in de hal. Kledingkast in de grote slaapkamer en het appartement is voorzien van gordijnen.Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-04-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Maisonnette
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
86 m²
Inhoud
300 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder