Vorige | Volgende

Bosboom Toussaintstraat 31 - 3 1054AN Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Huurprijs excl. € 2.350 per maand

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
110 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Bosboom Toussaintstraat 31-3 1054AN Amsterdam

Schitterend modern gerenoveerd dubbel bovenhuis in de mooiste straat van Amsterdam Oud West!
De straat kenmerkt zich door de prachtige bomen en de gezellige restaurantjes. Op loopafstand van het Leidsplein en het Vondelpark gelegen.
Het huis is volledig gerenoveerd in 2018, voorzien van een nieuwe keuken, twee badkamers en prachtige stalen deuren.
Totaal is de woning ca. 110 m2 en heeft drie slaapkamers.

Indeling; 3e etage; hal, separaat toilet met fonteintje, woonkamer en-suite en een half open keuken (volledig ingericht), aan de voorzijde heeft u fantastisch uitzicht op de straat. Interne trap naar de 4e etage; drie slaapkamers en twee badkamers.

Kortom een heerlijk familie huis of waar werken en wonen uitstekend kan zijn.

DEZE WONING IS NIET GESCHIKT VOOR WONINGDELERS.

**********************

Bosboom Toussaintstraat 31-3 1054AN Amsterdam

Superb modern renovated double upper house in the most beautiful street of Amsterdam Oud West!
The street is characterized by the beautiful trees and cozy restaurants. Within walking distance of the Leidsplein and the Vondelpark.
The house has been completely renovated in 2018, equipped with a new kitchen, two bathrooms and beautiful steel doors.
Total is the house approx 110 m2 and has three bedrooms.

Layout; 3rd floor; hall, separate toilet with sink, living room en-suite and a half open kitchen (fully equipped), at the front you have fantastic views of the street. Internal stairs to the 4th floor; three bedrooms and two bathrooms.

In short, a wonderful family home or where working and living can be excellent.

THIS HOUSE IS NOT SUITABLE FOR HOUSEHOLDERS.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-08-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Dubbel bovenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²
Inhoud
300 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder