Vorige | Volgende

Bosboom Toussaintstraat 35 H 1054AN Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Huurprijs vanaf excl. BTW € 2.150 per maand

Omschrijving

Omschrijving:
Twee bijzonder representatieve en grondig gerenoveerde kantoorruimte beschikbaar in units van (circa) 67 m ( 2.150,00/maand) en/of 72 m ( 2.300,00/maand ), dan wel in gebruik als n kantoorruimte van (circa) 140 m ( 4.250,00/maand).
Het betreft hier kantoorruimte op de begane grond, welke beide een eigen ingang en eigen faciliteiten (toiletten, sanitair, centrale verwarming alsmede een berging in de tuin) hebben.
Bij gebruik als n zullen, in overleg met huurder, verschillende aanpassingen op een dergelijke manier gedaan worden dat zij niet dubbel uitgevoerd worden. Verder zijn er, in overleg, verschillende niveaus van afwerking mogelijk.

Bestemming:
Volgens het thans vigerende bestemmingsplan luidt de bestemming: administratieve dienstverlening.
In het nieuwe bestemmingsplan, welke naar verwachting binnenkort wordt vastgesteld (verwachte vaststelling november 2019, hopelijk inwerkingtreding medio januari 2020), is de bestemming voor de begane grond ruimer, namelijk:
a. detailhandel, niet zijnde een supermarkt, inclusief bijbehorende ondergeschikte horeca in de eerste bouwlaag, kelder en souterrain;
b. consumentverzorgende dienstverlening in de eerste bouwlaag, kelder en souterrain;
c. publieksgerichte zakelijke dienstverlening in de eerste bouwlaag, kelder en souterrain;
d. kantoor in de eerste bouwlaag, kelder en souterrain;
e. maatschappelijke voorzieningen in de eerste bouwlaag, kelder en souterrain, met uitzondering van geluidsgevoelige maatschappelijke voorzieningen;
f. geluidsgevoelige maatschappelijke voorzieningen uitsluitend waar deze ten tijde van de inwerkingtreding van het bestemmingsplan rechtmatig zijn gerealiseerd;
g. bedrijf in de eerste bouwlaag, kelder en souterrain;

Ligging en bereikbaarheid:
Het kantoorpand is gelegen in postcodegebied 1054, Amsterdam Oud West. Het Leidseplein en Vondelpark met de heerlijke Kitchen & Bar Vondelpark3, het Museumplein het haar vele musea en het Leidseplein bevinden zich in de nabije omgeving. De omgeving kenmerkt zich door de kwaliteit van de vele voorzieningen in winkels, restaurants en hotels op loopstand.

Oppervlakte:
Twee kantoorruimten van respectievelijk (circa) 67 m en 72 m dan wel een kantoorruimte van (circa) 140 m met een achtergelegen tuin en zelfstandige berging

Indeling:
Op de eerste etage bevindt zich aan de achterzijde een keuken met douche en toilet. Aan de voorzijde bevindt zich een spreekkamer voorzien van kozijn met glas en een erker aan de straatkant.

Huurcondities:
Huurprijzen zijn exclusief servicekosten en te vermeerderen met BTW. De huurprijs zal jaarlijks worden gendexeerd op basis van het CBS consumenten prijsindex (CPI) Alle Huishoudens (2015 = 100).

Bankgarantie:
Ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, verhoogd met BTW.

Omzetbelasting:
De huur wordt verhoogd met omzetbelasting naar het geldend tarief. Voor huurders die deze omzetbelasting niet kunnen verrekenen kan de omzetbelasting achterwege blijven. In dat geval wordt een opslag op de huurprijs berekend.

Oplevering:
Per direct beschikbaar.

Huurovereenkomst en overige condities:
Als huurovereenkomst zal gehanteerd worden het standaard ROZ model met aanvullende bepalingen inzake BTW. Voorts zal er een bankgarantie worden gevraagd, eveneens conform het ROZ model.

Voorbehoud:
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt enkel een uitnodiging in tot het doen van een bieding. Een overeenkomst kan dan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke instemming van onze opdrachtgever.

Servicekosten:
Geen.

Huurprijsaanpassingen:
Onverminderd een huurprijsaanpassing op grond van de jaarlijkse indexering, is elk der partijen bevoegd om met inachtneming van het in de wet of het in de algemene bepalingen gestelde - tegen het einde van de eerste huurperiode en vervolgens steeds na een periode van tenminste 5 jaar nadat de laatste huurprijsaanpassing aan de markthuurwaarde heeft plaatsgevonden aanpassing van de huur te verlangen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-11-2019
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
140 m²
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk n van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder