Vorige | Volgende

Bosboom Toussaintstraat 4 - 4 1054AR Amsterdam

Vraagprijs € 365.000 

Bouwjaar
1904
Woonoppervlakte
48 m²
Aantal kamers
1

Omschrijving

Te koop, in de mooiste straat van Oud West, een superschattig penthousje (65 m bruto vloeroppervlakte NEN 2580) met 4 m hoog plafond in de opengewerkte kap en de mogelijkheid tot aanleggen van een privé dakterras.

Indeling:
In de lommerrijke Helmersbuurt, op de rand met de Grachtengordel, valt de prachtige neo-klassieke gevel op tussen de andere meer bescheiden 19-e eeuwse panden. Binnenkomende wordt je verrast door het ruim opgezette trappenhuis met haar luie trappen en bordessen. Aankomende op de derde verdieping al bevindt zich de entreedeur van de woning. In de overloop kan je je jas ophangen voordat je doorloopt naar de 4-e etage. De ruimtelijkheid is direct overweldigend door de hoge opengewerkte kap en de lichtval van twee kanten met het doorzon effect.

De huidige eigenaar heeft gekozen voor een open indeling met een knus bed op de entresol en een thuiswerkplek daaronder. Mocht je voorkeur uitgaan naar een afgesloten slaapkamer dan is de woning heel eenvoudig te transformeren tot een twee-kamer appartement door het plaatsen van twee wanden en een deur (kosten ca euro 500,-).

De nette open keuken is in een hoekopstelling geplaatst met eierschaal witte kastdeurtjes waarin rvs verzonken handgrepen. Diverse apparaten zijn inclusief zoals een gigantisch RVS SMEG gasfornuis met hete lucht oven, 5 gaspitten plus een wokbrander en een afzuigkap, een ijskast en een wasmachine.

De badkamerwanden zijn volledig voorzien van grote witte tegels met een stemmig zwarte plavuizen vloer. De inloopdouche wordt afgeschermd door een RVS schuifdeur om het wastafelmeubel met spiegelkastje droog te houden. De handdoekenradiator zorgt voor een prettig klimaat en het closet hangt aan de wand om schoon maken eenvoudig te houden.

En wat helemaal gaat bijdragen aan je woongenot is het dakterras ! Zowel de vereniging van eigenaars als de Gemeente hebben al toestemming gegeven om deze aan te leggen.
Graag laat ik je deze unieke woning zien dus bel me voor een individuele afspraak.

PS Natuurlijk gelegen op eigen grond dus geen schrikbarende erfpachtcanon kosten.

Highlights:
Studio appartement easy to transform into a 1 bedroom apartment
Topfloor without upstairs neighbours
Very bright because of the high ceilings
Fully renovated with central heating and double glazed
Free hold ground so no landlease
Buidling permission for private roofterrace


Ook interessant om te weten:

Vereniging van Eigenaars:
Naam: VVE B.Toussaintstraat 2 - 4 en Nassuakade 361 te Amsterdam
Aantal leden: 1 bedrijfsruimte en 10 woningen
Eigendomsaandeel: 59/1.190-e aandeel
Stemaandeel: 59 van de 1.190 stemmen
Maandelijkse bijdrage: euro 128,83
Reservefonds: euro 3.685,23 per 01 januari 2021
MJOP: ja
Recent groot onderhoud: buitenschilderwerk en trappenhuis (2020)
Gepland groot onderhoud: vervangen intercominstallatie (2022)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
--
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
UNDEFINED

Bouw

Bouwjaar
1904

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
48 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder