Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bosboom Toussaintstraat 4 3 1054AR Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Bouwjaar
1895
Woonoppervlakte
45 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Bosboom Toussaintstraat 4-3

In de gewilde Bosboom Toussaintstraat in Oud-West vind je dit charmante appartement. Unieke architectuur, hoge plafonds, veel licht en een fraaie loggia met ochtendzon. De oppervlakte is ca 45 m2 en het object is gelegen op eigen grond.

Via een elegante en ruime opgang bereik je het appartement op de derde verdieping. Wat meteen opvalt als je binnenkomt is het licht en de bijzondere architectuur. De balkondeuren met unieke glas-in lood details slaan open naar een balkon/loggia waar je in de ochtend en overdag zon hebt. Er ligt een grenen houten vloer, een karakteristieke schouw en door de hoge plafonds voelt het bijzonder ruim aan.

Het appartement is creatief en speels ingericht en is nu in gebruik als open ruimte en kan door een simpele ingreep worden omgetoverd tot ruim tweekamer appartement.

Aan de voorzijde vind je de slaapkamer met inbouwkast met louvre-deuren en de lichte woonkamer met fraaie raam-partij en de toegang tot het balkon. De simpele keuken waar in de avond de zon onder gaat, is aan de achterzijde gelegen. Tevens aan de achterzijde is de toegang tot de badkamer. Deze is ruim opgezet, met natuurstenen vloer, vloerverwarming, een regendouche en een bad op pootjes om ’s avonds in naar de sterren te kijken.

Het gebouw werd in 1895 gebouwd naar een ontwerp van architect J. Vijgh en behoort tot een groep van drie huizen in dezelfde karakteristieke stijl.

Over de buurt:
In de groene Bosboom Toussaintstraat woon je in de luwte, in een heerlijke woonstraat, op een steenworp van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Op loopafstand van het Leidseplein, Vondelpark, de Jordaan en het Museumplein.

Bijzonderheden;
45 m2 nen gemeten plus balkon
Prachtig licht appartement in bijzonder architectonisch gebouw
Wonen in de mooiste straat van Amsterdam
Cv ketel 2015
Design radiatoren
Eigen grond
Kleine VVE (11 app) professioneel beheerd MJOP ,
Maandelijkse bijdrage 123,15 per maand
afgelopen jaar is buitenwerk geschilderd voor en achterzijde
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-09-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder