Vorige | Volgende

Bosboom Toussaintstraat 49 H 1054AN Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Huurprijs € 1.950 per maand

Omschrijving

Winkelruimte van ca. 59 m² VVO gelegen tussen de Nassaukade en Eerste Constantijn Huygensstraat.

INDELING
Mooie voorgevel met een groot raam waardoor de lichtinval erg goed is. Ruime winkelruimte met achtergelegen kantoorruimte. Door middel van een trapje bereikt men de wc en pantry. Via de pantry heeft u toegang tot de kelderruimte van ca. 4,5 m2. Tevens is er een achtergelegen buitenruimte van ca. 6,7 m2.

OPPERVLAKTE
De oppervlakte bedraagt ca. 72 m² (BVO) / ca. 59 m² (VVO).

OMGEVING/ BEREIKBAARHEID
De winkelruimte is gelegen in Amsterdam Oud-West. Het Leidseplein en Vondelpark en het Museumplein bevinden zich in de nabije omgeving. De Bosboom Toussaintstraat is een rustig straatje op steenworp afstand van het bruisende centrum. In de straat zijn er diverse restaurants en cafés en op loopafstand zijn er diverse supermarkten.

De bereikbaarheid is uitstekend, binnen een paar minuten bent u op de Ringweg A-10. Het openbaar vervoer, waaronder tram (lijn 1, 3, 17 en 19) en diverse bussen, zijn gelegen op enkele minuten lopen.

OPLEVERINGSNIVEAU
De ruimte wordt as-is verhuurd.

HUURPRIJS
€ 23.400,= per jaar / € 1.950,= per maand excl. BTW.

HUURBETALING
Per maand vooruit.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2006 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

ZEKERHEIDSSTELLING
Huurder dient een bankgarantie te stellen of een waarborgsom te storten ter grootte van tenminste drie maanden huur + BTW.

HUURTERMIJN
Bij voorkeur 5 jaar met een aansluitende perioden van telkens 5 jaar.

OPZEGTERMIJN
Tegen het einde van een huurperiode met inachtneming van een termijn van tenminste 1 jaar.

AANVAARDING
Per 1 november 2021.

BESTEMMING
Gemengd-2. Verdere informatie vindt u op de website van ruimtelijke plannen. U kunt ook contact opnemen met de gemeente Amsterdam (14-020) om te controleren of uw bestemming is toegestaan.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-08
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Type
Winkelruimte
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder