Vorige | Volgende

Bosboom Toussaintstraat 56 2 1054AV Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
61 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

**ALSO POSSIBLE TO VISIT ONLINE VIA FACETIME OR JOIN OUR INSTAGRAM LIVE STREAM**

In the popular Helmersbuurt (Oud-West) we offer this charming furnished 1 bedroom apartment (approx 61m2) including walk in closet and sunny balcony. Location is superb: at the border of the city centre, Vondelpark, excellent connections to public transport, restaurant, bars, shopping, music venues, museums all at walking distance. This great apartment is supplied with a fully equipped kitchen, floor heated bathroom with bath, lots of storage space, bedroom at the quiet rear and a beautiful wooden floor.

Lay-out: communal entrance, stairs to 2nd floor, hallway with lots of built in cupboard space, bright living at the front with balcony facing South, modern open kitchen equipped with proper oven, gas stove, dishwasher, fridge and freezer, bedroom at the quiet back with walk in closet and double glazing, bathroom including shower, bath, sink, and washer/dryer combi

Location
Several fashionable shops and restaurants in the immediate area: among others: Bosco, Zouk, Pastis, Teds, HappyHappyJoyJoy, Kade West, De Japanner not to mention the popular Food Halls, with Gin tonicbar, eateries, cinema and classy restaurants.

Jordaan, Rozengracht and the Nine Streets area, all on 5-10 minutes walking distance.
Various (exotic) shops at the Ten Kate Market.
Public transport within walking distance.

Great apartment on stunning location!

Details:
- Rental price € 1.600,- ex per month
- About 61 m2 (not NEN 2580 measured)
- Available by the 1st July for 12-24 months ( lease B)
- 1 bedroom
- Furnished
- Sunny balcony
- Close to Leidse square, Vondelpark and Canals
- Quiet street
- Wooden flooring
- Bath
- Pets in consultation with owner
- 2 months deposit
- Bright
- Some of the furniture will be replaced
- Parking by license system Municipality

***This property is offered by a certified MVA broker***
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-06-01
Status
Verhuurd
Aanvaarding
per datum

Bouw

Soort woning
tussenverdieping
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
61 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder