Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Boterdiepstraat 23 /B 1079ST Amsterdam, Rijnbuurt Oost

Bouwjaar
1934
Woonoppervlakte
112 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

* FOR ENGLISH SEE BELOW *

Heerlijk licht bovenhuis van 112m2 met eigen opgang, drie slaapkamers en een fantastisch dakterras, gelegen in de prachtige Rivierenbuurt.

INDELING
Via de eigen entree komt men in het keurige trappenhuis op de 1e verdieping met overloop, welke is voorzien van op maat gemaakte bovenkasten voor extra bergruimte. Via de trap naar de 2e verdieping arriveert men op het woongedeelte van het appartement. De overloop geeft toegang tot alle vertrekken. De royale woonkamer met erker en zijkamer ligt aan de voorzijde van het appartement, de woonkeuken (met inbouwapparatuur) aan de achterzijde en heeft twee openslaande deuren naar een heerlijk balkon
Naast de keuken ligt een kleine kamer, thans in gebruik als logeerkamer. Ook bevindt zich op deze verdieping de meterkast en een ruim toilet met fontein.

Via een vaste trap komt men op de derde/slaapverdieping waar ook op deze overloop een handige, op maat gemaakte kast is ingebouwd. Op deze verdieping ligt aan de voorzijde van de woning een kleine slaapkamer met vaste kledingkast en aan de achterzijde de ouderslaapkamer met openslaande deuren naar het dakterras. Tevens vanaf de hal is het prachtige dakterras van ca. 25m2 te bereiken, mooi aangelegd (ontworpen door een tuinarchitect) met eet en lounge gedeelte.
De badkamer, die royaal is te noemen, is voorzien van vloerverwarming, een ruime douche, een ligbad, een toilet en een dubbele wastafel met verzonken spiegel erboven. De spotjes in het plafond maken het geheel af. Op de overloop bevindt zich nog een bergkast met daarin de aansluitingen voor de wasmachine en de droger en hangt hier tevens de cv-combiketel.
Door het gehele appartement ligt een mooie, white wash parketvloer.

De Boterdiepstraat is gelegen in de gewilde Rivierenbuurt. In de directe nabijheid bevinden zich gezellige restaurantjes en leuke winkels (o.a. de Rijnstraat en de Maasstraat). Het Martin Luther Kingpark ligt op loopafstand en ook het centrum van Amsterdam is goed en snel te bereiken. Gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, station Amsterdam Amstel en Amsterdam RAI. Ook ten opzichte van uitvalswegen is de woning zeer gunstig gelegen, binnen enkele minuten is via afslag S110 de ring A-10 en de A-2 te bereiken.

BIJZONDERHEDEN
- Royale bovenwoning met hoge plafonds;
- Balkon én dakterras;
- Veel bergruimte in het huis;
- Erfpachtgrond, canon € 1.036, 40 per jaar;
- Goede VvE, 2 leden
- Servicekosten € 122,50 per maand;

Erfpacht:
Het betreft erfpachtgrond waarop de Algemene bepalingen van de gemeente Amsterdam van toepassing zijn. De erfpachtperiode loopt van 01-02-1934 tot en met 31-01-2059. De jaarlijkse canon is in 2019 aangepast voor een periode van 10 jaar en bedraagt € 1.036,40 per jaar (aftrekbaar). Verkoper heeft de overstap naar eeuwigdurende erfpacht onder de gunstige condities van 2019 tijdig aangevraagd.

* English *
Wonderful & light upstairs apartment of 112m2 with private entrance, spacious living room, 3 bedrooms and a very nice roof terrace, situated in the lovely urban district Rivierenbuurt.

Layout
You will reach the well-kept stairwell through the separate entrance on the first floor with landing. Here are also made-to-measure wall cabinets for extra storage space. The living quarters of the apartment are accessible via the stairs to the second floor. From the landing you will have access to all rooms. The spacious living room with bay window and side room is at the front of the building, the living room-cum-kitchen (with built-in appliances) is at the back and has two French doors as well as a pass door to the balcony.
Next to the kitchen there is a small room, currently used as a guestroom. On this floor you will also find a metre cupboard with a good-sized toilet and hand basin tap.

The fixed staircase leads to the third floor where the bedrooms are. The landing offers more efficient made-to-measure built-in cupboards. This floor has a small bedroom with a built-in wardrobe at the front of the house and the master bedroom with French doors to the roof terrace at the rear. The spacious bathroom is provided with underfloor heating, a good-sized shower, a bath, a toilet with a double washbasin and a built-in mirror. The spotlights in the ceiling complete this lovely room. The landing has another cupboard for storage with connections for the washing machine and dryer and there is also a central heating system (Remeha 2007). The very nice roof terrace was designed by a landscape architect and is also accessible from the landing.

Throughout the apartment there is beautiful white-washed parquet flooring.

Location
Boterdiepstraat is located in the popular Rivierenbuurt. Great restaurants and shops can be found in the immediate vicinity. (e.g. in Rijnstraat and Maasstraat). Martin Luther King park is within walking distance and even the very centre of Amsterdam is easily accessible. The apartment is also conveniently located in relation to public transport, Amstel and Amsterdam RAI train stations. As regards exit roads, the apartment is conveniently located: within a couple of minutes by car you will reach exit S110 for ring road A10 and A2.

DETAILS
- Spacious upstairs apartment with high ceilings;
- balcony AND a very nice roof terrace;
- Lots of indoor storage space;
- Good association of owners, 2 members
- Monthly service charges € 122,50

Ground lease:
It concerns leasehold land to which the General provisions of the municipality of Amsterdam apply. The long lease period runs from 01-02-1934 to 31-01-2059. The annual ground rent was adjusted in 2019 for a period of 10 years and amounts to € 1.036,40 per year (deducible). The seller has timely requested the switch to perpetual leasehold under the favorable conditions of 2019.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-12-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
112 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder