Vorige | Volgende

Boterdiepstraat 31 H 1079ST Amsterdam, Rijnbuurt Oost

Bouwjaar
1934
Woonoppervlakte
56 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

PUUR* WONEN!
CHARMANTE BEGANE GROND WONING MET ORIGINELE DETAILS EN EEN FIJNE TUIN VAN CA. 53M2
IN DE RIVIERENBUURT

In de Boterdiepstraat midden in de Rivierenbuurt vind je deze fijne jaren '30 begane grond woning met nog veel authentieke details. In 2016 is de woning intern vernieuwd. De woning heeft aan de voorzijde een ruime en lichte woonkamer, voorzien van een prachtige glas-in-lood deur, houten vloer en schouw. Aan de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers met toegang tot de tuin, gescheiden door de moderne keuken. De badkamer is voorzien van een zwevend toilet, wastafel en zeer ruime douche. De achtertuin is een fantastische plek om op mooie dagen buiten te verblijven. De tuin is voorzien van een tuinhuis waardoor er genoeg opbergruimte is gecreëerd.

Indeling:
De eigen entree geeft toegang tot de hal met originele tegels en biedt ruimte voor een garderobe. De deur naar de woonkamer is voorzien van origineel glas-in-lood ramen waardoor het jaren '30 karakter gelijk zichtbaar is. De woonkamer aan de voorzijde is voorzien van een erker waardoor er extra daglicht toetreding is. In de woonkamer is een inbouwkast en een originele schouw. De woonkamer geeft toegang tot de badkamer met zwevend toilet, wastafel en zeer ruime regendouche met zitje. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur zoals een ijskast, vaatwasser en magnetron. Het fornuis van het merk Smegg, is voorzien van 5-pitten en een ruime oven. De keuken geeft toegang tot de tuin. Aan weerszijde van de keuken bevinden zich de twee slaapkamers met beide openslaande deuren naar de tuin. De tuin is voorzien van twee niveaus waardoor er een speels en ruimtelijk effect is gecreeerd. Een heerlijk plek voor een bbq of borrel met vrienden en/of familie. De tuin is voorzien van een tuinhuis waardoor extra leefruimte is gecreeerd. De cv-installatie en de wasmachine en droger opstelling bevinden zich in het tuinhuis en daarnaast is er genoeg ruimte voor tuinmeubilair, racefietsen, surfplanken etc.

Omgeving:
De woning is gelegen in een chique eenrichtingsstraat in het gewilde Amsterdam Zuid. Het Martin Luther King park waar jaarlijks de Parade wordt gehouden is op enkele minuten afstand lopen net als de bekende Amstel. Voor verschillende leuke winkels, gezellige cafés en lekkere restaurants kunt u onder andere terecht op de Rijnstraat en de Van Woustraat. Café Vrijdag, Vascobello V-bar en Strand Zuid zijn slechts enkele favorieten hier in de buurt. De bereikbaarheid is goed met tramlijnen 4 en 12, Station RAI en Station Amstel op enkele minuten afstand. Ook met de auto zijn de A2 (richting Utrecht) en de A10 zeer gemakkelijke en snel te bereiken.

Erfpacht
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpacht met een jaarlijkse canon van €573,88 met een 1 jaarlijkse indexering. Het huidige tijdvak loopt van 01-02-2009 t/m 31-01-2059. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000. De overstap voor eeuwigdurende erfpacht is reeds aangevraagd door eigenaar.

Bijzonderheden:
* Jaren '30 woning
* Originele details
* Intern verbouwd in 2016
* Akoestische isolatie in het plafond
* Inbouwverlichting
* Tuin ca. 53m2
* Ruim tuinhuis van ca. 16m2 (voorzien van de cv-installatie en wasmachineaansluiting)
* Gelegen op erfpacht, overstap is aangevraagd
* Energielabel B
* Gezonde en actieve VvE
* Servicekosten €78,21 per maand
* Mogelijkheid tot vergunningsvrije uitbouw
* Oplevering in overleg

Een uitgebreide brochure is beschikbaar op de website van de verkopend makelaar

** ENGLISH **

PUUR* LIVING!
CHARMING GROUND FLOOR APARTMENT WITH ORIGINAL DETAILS AND A FINE GARDEN OF CA. 53M2
IN THE RIVIERENBUURT

In the Boterdiepstraat in the middle of the Rivierenbuurt you will find this fine 1930s ground floor apartment with many authentic details. The house was renovated internally in 2016. The house has a spacious and bright living room at the front, with a beautiful stained glass door, wooden floor and fireplace. At the rear are two bedrooms with access to the garden, separated by the modern kitchen. The bathroom has a floating toilet, sink and spacious shower. The backyard is a fantastic place to stay outside on beautiful days. The garden has a garden house, which creates enough storage space.

Layout:
The private entrance gives access to the hall with original tiles and offers space for a wardrobe. The door to the living room has original stained glass windows so that the 1930s character is immediately visible. The living room at the front is equipped with a bay window, providing extra daylight. The living room has a built-in wardrobe and an original fireplace. The living room gives access to the bathroom with floating toilet, sink and spacious rain shower with seat. The bathroom has underfloor heating. At the rear of the house is the modern kitchen with built-in appliances such as a refrigerator, dishwasher and microwave. The stove of the brand Smegg, is equipped with 5 gasburners and a spacious oven. The kitchen gives access to the garden. On either side of the kitchen are the two bedrooms with both patio doors to the garden. The garden has two levels, creating a playful and spacious effect. A great place for a bbq or drink with friends and / or family. The garden has a garden house, creating extra living space. The central heating system and the washing machine and dryer are located in the garden house and there is also enough space for garden furniture, racing bikes, surfboards, etc.

Surroundings:
The house is located in a chic one-way street in the popular Amsterdam Zuid. The Martin Luther King park where the Parade is held annually is just a few minutes' walk away, as is the famous Amstel. For various nice shops, cozy cafes and nice restaurants you can visit the Rijnstraat and the Van Woustraat. Café Vrijdag, Vascobello V-bar and Strand Zuid are just some of the favourites around here. The accessibility is good with tram lines 4 and 12, RAI Station and Amstel Station a few minutes away. The A2 (direction Utrecht) and the A10 are also very easy and quick to reach by car.

Ground lease:
The property is located on municipal leasehold with an annual canon of € 573.88 with an annual 1 indexation. The current period runs from 01-02-2009 to 31-01-2059. The General Provisions for perpetual leasehold 2000. The switch to perpetual leasehold has already been requested by the owner.

Specifics:
* 1930s house
* Original details
* Internally renovated in 2016
* Acoustic insulation in the ceiling
* Recessed lighting
* Garden approx 53m2
* Spacious garden house of approx. 16m2 (with the central heating system and washing machine connection)
* Located on leasehold, swith to perpetual leashold has been requested
* Energy label B
* Healthy and active VvE
* Service costs € 78.21 per month
* Possibility of license-free extension
* Delivery in consultation

An extensive brochure is available on the website of the selling broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-03-2020
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder