Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Botticellistraat 2 - II 1077GA Amsterdam, Minervabuurt Midden

Vraagprijs € 1.200.000 

Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
183 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

BOTTICELLISTRAAT 2-II, 1077 GA te AMSTERDAM

** ENGLISH TEXT BELOW **

Ruim en zeer licht bovenhuis met zelfstandige entree op de begane grond. De woning heeft maar liefst drie woonlagen met een woonoppervlakte van 183 m, een fraai dakterras en 7 kamers.

De Botticellistraat is een mooie en rustig gelegen straat nabij de Gerrit van de Veenstraat en de Tintorettostraat in Amsterdam Oud-zuid.
De Beethovenstraat voor uw dagelijkse boodschappen en in de directe nabijheid van de Zuid As.

BEGANE GROND
Begane grond; entree met eigen opgang naar de woning gelegen op de tweede verdieping. Ruime overloop met woonkamer en suite, dichte keuken met balkon, slaapkamer en toilet.
Derde verdieping; drie goede slaapkamers met balkon aan voorgevelzijde, openslaande deuren en badkamer voorzien van ligbad en tweede toilet.
Op de bovengelegen verdieping een ruime overloop met toegang tot de vijfde slaapkamer en priv dakterras van 21 m.

KADASTRAAL BEKEND
Gemeente: Amsterdam
Sectie: AC
Nummer: 1109
Index: A2
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de flatwoning op de tweede verdieping, derde en zolderverdieping.

BOUWJAAR
1927

OPPERVLAKTE
Woonoppervlakte: 183,20 m
Gebouwgebonden buitenruimte: 27,70 m

Totale gebruiksoppervlakte: 210, 90 m
Conform NEN-2580

ERFPACHT
Tijdvak: 01-10-1926 tot en met 30-09-2051
Canon is afgekocht

BIJZONDERHEDEN
- Statig bovenhuis met gunstige afmeting en hoge plafonds;
- Twee parkeervergunningen per direct te verkrijgen;
- Gelegen nabij Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat, Vondelpark en Concertgebouwbuurt.

ENGLISH TEXT

** This property is listed bij a certified expat broker **

Spacious and very light upstairs house with independent entrance on the ground floor. The property has no fewer than three floors with a living area of ??183 m, a beautiful roof terrace and 7 rooms.

The Botticellistraat is a nice and quiet street near the Gerrit van de Veenstraat and the Tintorettostraat in Amsterdam Oud-zuid.
The Beethovenstraat for your daily shopping and in the immediate vicinity of the Zuid As.

GROUND FLOOR
Ground floor; entrance with private entrance to the apartment on the second floor. Spacious landing with living room and suite, closed kitchen with balcony, bedroom and toilet.
Third floor; three good bedrooms with balcony on the front side, patio doors and bathroom with bath and second toilet.
On the upper floor a spacious landing with access to the fifth bedroom and private roof terrace of 21 m.

CADASTRALLY KNOWN
Municipality of Amsterdam
Section: AC
Number: 1109
Index: A2
The apartment right, entitled to the exclusive use of the apartment on the second floor, third and attic floor.

CONSTRUCTION YEAR
1927

SURFACE
Living area: 183,20 m
Building-related outdoor space: 27,70 m

Total use area: 210,90 m
In accordance with NEN-2580

HEREDITARY GROUND LEASE
Period: 01-10-1926 up to and including 30-09-2051
Canon has been bought

PARTICULARS
- Stately upper house with favorable dimensions and high ceilings;
- Two parking permits available immediately;
- Located near Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat, Vondelpark and Concertgebouwbuurt.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-05-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
183 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphalstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder