Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bouwkavel Kollislaan kavel nr. 30 0 ong 1608 Wijdenes, Wijdenes

Koopsom € 233.232 

Omschrijving

Heeft u altijd al uw eigen droomhuis willen bouwen grenzend aan het water? Dan is dit uw kans! Wij bieden u een kavel aan van 649 m² eigen grond voor het bouwen van een vrijstaande woning in plan 'Sally' te Wijdenes. De kavel is gelegen op een hoeklocatie, met de tuin op het noorden, grenzend aan een waterpartij en met zicht op andere woningen.

Plan Sally is ontstaan vanuit een grote woningbehoefte in het dorp Wijdenes. Het plangebied heeft het karakter van een ‘nieuwe lint’. De traditionele lintstructuur van Wijdenes is mooi zichtbaar in dit plan. De ruime verkaveling, groene inpassing en brede watergangen maken het tot een plek waar wonen en ontspanning nog dichtbij elkaar liggen. In twee jaar tijd wil de gemeente Drechterland hier in totaal 62 woningen gaan realiseren binnen een veelzijdig woonprogramma.

Het plan ‘Sally’ wordt gerealiseerd op de hoek van de Kerkbuurt en de Molenweg. De wijk ligt vlakbij de recreatiestrandjes en het Markermeer. Fietsen en wandelen over de monumentale Westfriese omringdijk is ook een prachtige ervaring. De ontsluiting richting de A7 (15 minuten) en het centrum van Hoorn (11 minuten) is prima te noemen. Direct naast de wijk, zonder hiervoor een doorgaande verkeersweg te moeten oversteken, is een basisschool. Bijzonder voor deze wijk is het intieme en groene karakter. De hoofdontsluitingsweg is geen doorgaande weg. Er is dus rust. Maar er is meer! De gemeente Drechterland vindt het heel belangrijk dat het openbaar gebied beleefd kan worden. In de wijk is dan ook een brede parkachtige groenstrook ontworpen met een ecologisch aangelegd oevermilieu. De watergangen zijn dusdanig breed dat er in de warme tijd van het jaar een rondje gemaakt kan worden met een rubberbootje. En in de winter.....wie weet kunnen de schaatsen nog eens onder. In de wijk wordt ook een ruime speeltuin aangelegd met speelvoorzieningen voor groot en klein.

U kunt uw eigen droomhuis bouwen. U heeft volledige zeggenschap over uw bouwplan, uiteraard binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, het bouwbesluit en andere voorwaarden. Alle relevante stukken sturen wij u graag op uw verzoek toe. Ook kunt u alle documenten downloaden op de website van de gemeente Drechterland: https://www.drechterland.nl/plan-sally-kerkbuurt-wijdenes.

De koopsom bedraagt € 192.753 excl. BTW (€ 233.231,13 incl. BTW).

De kavel is 21,30 m breed en 30,47 m diep.

Overige informatie:

In het bestemmingsplan 'Kerkbuurt te Wijdenes' staan de regels voor het bouwen van uw woning. Daarin vindt u de maatvoering, hoogte, bouwdiepte, afstand tot perceelgrens etc. Het bestemmingsplan (verbeelding en regels) kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl onder de plannaam 'Kerkbuurt te Wijdenes'.

Naast het bestemmingsplan zijn er aanvullende eisen voor een mooie eenheid in stijl en uitstraling in de wijk. Deze welstandscriteria voor bebouwing en inrichting van het erf leest u in het Beeldkwaliteitsplan (BKP). Denk hierbij bijvoorbeeld aan situering van de woning, bouwmassa, aanzichten, gevels, kleur of materiaalgebruik. Wij verwijzen u graag door naar een architect die u kan begeleiden bij het ontwerpen en het uitwerken van uw plannen.

De gemeente Drechterland wil een gezonde en duurzame leefomgeving voor haar inwoners, dat geldt natuurlijk ook voor de nieuwe wijk. Voor een duurzaam woonmilieu in plan 'Sally' heeft de gemeente bepaalde keuzes gemaakt. Ook u kunt uw huis zo milieuvriendelijk en mogelijk bouwen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de 'Informatiebrochure Plan Sally vrije kavelsectorkavels' uitgegeven door de gemeente Drechterland in mei 2020: 'Plan Sally Bouw je droomhuis op je eigen kavel'.

Levering van de kavel is op basis van 'kosten koper'. Dit betekent dat bijkomende kosten voor rekening van de koper zijn, zoals notariskosten en kadastraal recht. Over de koopsom betaalt u 21% btw, omdat u de grond in bouwrijpe staat koopt. De planning is dat u in ieder geval half oktober 2020 met de bouwactiviteiten kunt starten. Dit betekent dat u vanaf het tekenen van de koopovereenkomst voldoende tijd heeft om het bouwplan van uw woning voor te bereiden. De ervaring leert dat deze tijd ook wel nodig is, bijvoorbeeld voor het traject van ontwerp naar vergunning of het zoeken van een aannemer.

Heeft u serieuze belangstelling voor deze kavel, maar bent u nog niet helemaal zeker van de koop? Vraag dan om de kavel twee weken in optie te krijgen. Deze optietermijn is vrijblijvend en kosteloos. Heeft u uw beslissing genomen? Dan tekent u de koopovereenkomst. Hierbij betaalt u een aanbetaling van € 10.000. Bij het notarieel transport van de grond betaalt u de hele koopsom met aftrek van de aanbetaling. Dit gebeurt in oktober 2020 als de grond bouwrijp is.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2020-09-01
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Bouwgrond
Bouwtype
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder