Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bouwkavel Kreekrug 32 0 ong 1616 Hoogkarspel, Centrum Hoogkarspel

Omschrijving

'Prachtig wonen in het groen!'

Heeft u altijd al uw eigen droomhuis willen bouwen grenzend aan een bospark en vaarwater? Dan is dit uw kans! Wij bieden u een kavel aan van 589 m² eigen grond voor het bouwen van een vrijstaande woning in Reigersborg Zuid V te Hoogkarspel. Deze unieke kavel grenst aan de achterzijde aan het vaarwater met daarachter een bospark. Aan de voorzijde heeft u zicht op groenvoorzieningen en een waterpartij.

De nieuwe woonwijk kenmerkt zich door duurzaamheid, groen en waterrijk. Een sfeervolle wijk met volop rust en ruimte. Door de prettige leefomgeving en de variatie in woningen, is het er voor alle generaties fijn wonen.

De wijk wordt gerealiseerd ten zuiden van de Streekweg, tussen de N307 en Reigersborg Zuid IV. In een periode van ongeveer drie jaar verrijzen hier zo'n 128 woningen én een prachtig bospark, met ruimte voor wandelen, spelen, natuurbeleving en recreëren. Rondom het gebied ligt water, waarin het goed mogelijk is om te varen. Het sluit aan op vaarwater richting bijvoorbeeld het Streekbos en Enkhuizen.

De wijk is goed te bereiken en op korte afstand vindt u scholen, kinderopvang, een winkelcentrum, sport- en speelvoorzieningen en het NS-station.

U kunt uw eigen droomhuis bouwen. U heeft volledige zeggenschap over uw bouwplan, uiteraard binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, het bouwbesluit en andere voorwaarden.

De koopsom bedraagt € 233.833,- excl. BTW (€ 282.938,- incl. BTW).

Overige informatie:

In het bestemmingsplan 'Reigersborg Zuid V' staan de regels voor het bouwen van uw woning. Daarin vindt u de maatvoering, hoogte, bouwdiepte, afstand tot perceelgrens etc. Het bestemmingsplan (verbeelding en regels) kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl onder de plannaam 'Reigersborg Zuid V'.

Naast het bestemmingsplan zijn er aanvullende eisen voor een mooie eenheid in stijl en uitstraling in de wijk. Deze welstandscriteria voor bebouwing en inrichting van het erf leest u in het Beeldkwaliteitsplan (BKP). Denk hierbij bijvoorbeeld aan situering van de woning, bouwmassa, aanzichten, gevels, kleur of materiaalgebruik. In het BKP ziet u 7 deelgebieden. De kavels waar het in deze fase om gaat liggen in de deelgebieden 1, 2, 6 en 7. Bekijk het BKP op www.drechterland.nl/reigersborgzuid. Wij verwijzen u graag door naar een architect die u kan begeleiden bij het ontwerpen en het uitwerken van uw plannen.

De gemeente Drechterland wil een gezonde en duurzame leefomgeving voor haar inwoners, dat geldt ook voor de nieuwe wijk. Voor een duurzaam woonmilieu in Reigersborg Zuid V heeft de gemeente bepaalde keuzes gemaakt. Ook u kunt uw huis zo milieuvriendelijk en mogelijk bouwen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de informatiebrochure Reigersborg Zuid V Vrije sectorkavels fase 1 uitgegeven door de gemeente Drechterland in december 2019: 'Prachtig wonen in het groen'.

Levering van de kavel is op basis van 'kosten koper'. Dit betekent dat bijkomende kosten voor rekening van de koper zijn, zoals notariskosten en kadastraal recht. Over de koopsom betaalt u 21% btw, omdat u de grond in bouwrijpe staat koopt. De planning is dat u in ieder geval op 1 oktober 2020 met de bouwactiviteiten kunt starten. Dit betekent dat u vanaf het tekenen van de koopovereenkomst voldoende tijd heeft om het bouwplan van uw woning voor te bereiden. De ervaring leert dat deze tijd ook wel nodig is, bijvoorbeeld voor het traject van ontwerp naar vergunning of het zoeken van een aannemer.

Heeft u serieuze belangstelling voor deze kavel, maar bent u nog niet helemaal zeker van de koop? Vraag dan om de kavel een week in optie te krijgen. Deze optietermijn is vrijblijvend en kosteloos. Heeft u uw beslissing genomen? Dan tekent u de koopovereenkomst. Hierbij betaalt u een aanbetaling van € 10.000. Bij het notarieel transport van de grond betaalt u de hele koopsom met aftrek van de aanbetaling. Dit gebeurt in oktober 2020 als de grond bouwrijp is.

De bouwkavel is gelegen in Deelgebied 6. Vrijstaand wonen aan de rand van het bospark
Deelgebied 6 wordt ingevuld met individuele vrijstaande woningen. Deze woningen zijn in hoofdvorm en vormgeving/architectuur afgestemd op de ligging tussen de brede groenzone en het bospark. Lage goothoogten en
een kleur- en materiaalgebruik passend bij de natuurlijke omgeving zijn uitgangspunt.

Mocht u belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-09-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
nvt

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder