Vorige | Volgende

Bouwnummer 62 1013AT Amsterdam

Woonoppervlakte
139 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
24 m²

Omschrijving

TERRASWONINGEN

Achter de gevels van de typische grachtenpanden architectuur bevinden zich meerdere woningen. De Terraswoningen heb een verdieping in het souterrain, de begane grond en de eerste verdieping of op de tweede, derde en vierde verdieping. De Terraswoningen kenmerken zich door het terras aan de waterzijde van de woning. Binnen het type zijn 2 varianten met verschillende woonoppervlaktes (109 – 128 m2) en indelingen te vinden.

Variant 1 kom je binnen op de begane grond. Hier is de woonkamer met open keuken en terras, waar je in de toekomst zelf een vlonder kunt maken. In het souterrain zijn 2 slaapkamers, de badkamer en een apart toilet. Op de eerste verdieping zijn nog eens 2 slaapkamers en een badkamer. In de kelder zit een berging en de toegang tot de parkeergarage. 

De entree van variant 2 zit op de vierde verdieping. Je komt hier via de trap of de lift in het centrale trappenhuis. Je komt binnen in de riante eetkamer met keuken en terras aan de waterzijde. Op de derde verdieping is de woonkamer, een slaapkamer en een apart toilet. De tweede verdieping heeft 2 slaapkamers en de badkamer. 

Parkeren van je auto doe je in de parkeerkelder die onder de woningen wordt gerealiseerd. De meeste woningen krijgen een parkeerplaats toegewezen met een koopverplichting. Later volgt hier meer informatie over.

Gebouw G, souterrain en b.g. , tuin en terras

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-10-2018
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
- Complete aanbod -
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
139 m²
Perceeloppervlakte
24 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Makelaars

 • Eefje Voogd Makelaardij
  0203050560
  info@eefjevoogd.nl
  http://www.eefjevoogd.nl

  Lunshof Makelaardij Amstelveen
  0203458345
  nieuwbouw@lunshof.nl
  http://www.lunshof.nlAdvertentie

MVA wijkinformatie: Houthavens

Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen en ander hout losten, ontstaat nu langzaam een nieuwe wijk waar Amsterdammers aan het water kunnen wonen en werken: De Houthavens. In deze nieuwe, duurzame wijk onderin het IJ zullen op zeven kunstmatige, groene en autoluwe eilanden ongeveer 2700 woningen worden gerealiseerd. Dit past bij het voornemen van de gemeente om de IJ-oevers te veranderen van industriële zone naar een plek om te wonen. Klimaatneutrale wijk in Amsterdam De Houthavens worden een klimaatneutrale wijk in Amsterdam. Dit betekent dat de benodigde energie voor de openbare ruimte – zoals straatverlichting - zoveel mogelijk in de Houthavens zelf zal worden opgewerkt. Voor het opwekken van die energie zal gebruik worden gemaakt van zonnepanelen, de straatlantaarns worden voorzien van ledlampen, voor de bestrating zal gebruik worden gemaakt van hergebruikte klinkers en voor de steigers zal hout met FSC-keurmerk worden gebruikt. Houthavens en Spaarndammerbuurt één Het nieuwe gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de strekdam in het IJ en aan de zuidkant door de Spaarndammerdijk. Echter, het is de bedoeling dat de Houthavens en Spaarndammerbuurt (onder de dijk) één geheel gaan vormen; hieraan moet de Spaarndammertunnel een steentje bij gaan dragen. Door deze tunnel zal de Spaarndammerdijk rustiger en veiliger worden. Bovenop de tunnel en langs de dijk komt het Houthavenpark, een groen gebied tussen de Houthavens en de Spaarndammerbuurt, dat de twee wijken met elkaar zal gaan verbinden. De ontwikkeling van De Houthavens begon in 2010 en in 2014 werd de Brede School opgeleverd, de lagere school van het gebied. Kort daarna werd ook het gebouw van het 4e Gymnasium in gebruik genomen en werden de woningen in Blok 0 opgeleverd. De zeven eilanden zullen elk een eigen karakter krijgen, met eigen architectuur en soorten woningen. Twintig procent wordt bestemd voor sociale huur, de rest voor vrije sector (huur en koop). Naast de twee eerdergenoemde scholen zullen er ook bedrijven, cafés, restaurants en een hotel komen. Naar verwachting zal de nieuwe wijk de Houthavens in 2021 klaar zijn.