Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Brederodestraat 38 Huis 1054MV Amsterdam, Cremerbuurt Oost

Bouwjaar
1900
Woonoppervlakte
65 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

English below

In het hartje van de gewilde Amsterdamse Helmersbuurt, bieden wij dit aantrekkelijke benedenhuis van 65m2 met riante zonnige tuin met einde middag/avondzon , prachtige originele ensuite deuren en opvallend hoge plafonds. Om over het charmante pand zelf nog maar te zwijgen! De woning is voorzien van een nieuwe badkamer. Dit huis is een samensmelting van geborgenheid, warmte, comfort en het gevoel van thuiskomen; een huis dat echt jouw thuis wordt. Tot slot is de woning gelegen op eigen grond. Neem snel contact op met ons op kantoor voor een één op één bezichtiging.

Indeling
Via je eigen entree op de begane grond bereik je de hal. In de hal vindt u een bergkast onder de trap en het separate toilet. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de eerste grote slaapkamer welke te bereiken is middels de in het middel gelegen woonkamer. Loopt u door naar achter, komt u uit in de tweede slaapkamer, welke aan de rustige achterzijde gelegen is. De badkamer ligt in het midden van de woning en is recent gerenoveerd. De badkamer is voorzien van een nette douche, radiator en wasbak. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de keuken, welke voorzien is van diverse inbouwapparatuur. Aan de achterzijde is een fijne, lichte serre gerealiseerd.

Vanuit de serre loopt u via de tuindeur de heerlijke tuin in. Zet de barbecue maar vast neer want dit is het plekje waar u zomaar eens heel veel tijd gaat doorbrengen. Op warme dagen krijgt u hier het echte vakantie gevoel, en dat midden in de stad.

Omgeving
Op wat een toplocatie is dit appartement gelegen! De Brederodestraat is een prachtige, chique straat gelegen in de Helmersbuurt in Amsterdam Oud-West op steenworp afstand van het Vondelpark. In deze karakteristieke wijk zijn vele leuke winkels, restaurants, koffietentjes en gezellige cafés zoals bijvoorbeeld Café de Toog, Cafe Panache, Restaurant Edel of bijvoorbeeld Staring at Jacob. En je bent natuurlijk binnen enkele minuten bij de gezellige 'Hallen'. Oud West is al jaren één van de meest gewilde buurten van Amsterdam. Het Centrum, de Jordaan en het Museumplein bevinden zich op slechts 5 minuten fietsen. De Ten Kate markt, Overtoom en Jan Pieter Heijestraat liggen op loopafstand.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte 65m2; (NEN Meetrapport aanwezig;
- A-locatie in de Helmersbuurt;
- Uitbouw te realiseren in de tuin (mits toestemming VvE wordt verkregen);
- Riante tuin met middag en avondzon;
- Ouderdomsclausule van toepassing;
- Niet zelfbewoningsclausule;
- Gunstig gelegen op eigen grond;
- VvE pand Brederodestraat 38;
- Maandelijkse service kosten bedragen ca. €100,-;
- Oplevering in overleg;
- Notaris: keuze aan koper echter in Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst als de koopakte is getekend.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

*********

In the heart of the popular Helmersbuurt, we offer this attractive 65m2 ground floor house with a spacious sunny garden with late afternoon / evening sun, beautiful original ensuite doors and high ceilings. Not to mention the charming property itself! The house has a new bathroom. This house is a fusion of security, warmth, comfort and the feeling of coming home. Finally, the house is located on private land. Quickly contact our office for a one-on-one viewing.

Layout
You reach the hall through your own entrance on the ground floor. In the hall you will find a storage cupboard under the stairs and the separate toilet. At the front of the house you will find the first large bedroom which can be reached through the living room which is located in the middle. If you walk to the back of the house, you will arrive in the second bedroom, which is located at the quiet rear. The bathroom in the middle of the house has been recently renovated. The bathroom has a neat shower, radiator and sink. At the rear of the house is the kitchen, which is equipped with various built-in appliances. A nice, light conservatory has been realized at the rear.

From the conservatory you walk through the garden door into the lovely garden. Put down the barbecue because this is the place where you will spend a lot of time. On warm days you get the real holiday feeling here, in the middle of the city.

Surroundings
This apartment is located in a prime location! The Brederodestraat is a beautiful, chic street located in the Helmersbuurt in Amsterdam Oud-West, a stone's throw from the Vondelpark. In this characteristic neighborhood are many nice shops, restaurants, coffee shops and cozy cafes such as Café de Toog, Cafe Panache, Restaurant Edel or, for example, Staring at Jacob. And of course you are within a few minutes at the cozy 'Hallen'. Oud West has been one of the most desirable neighborhoods in Amsterdam for years. The Center, the Jordaan and the Museumplein are only 5 minutes by bike. The Ten Kate market, Overtoom and Jan Pieter Heijestraat are within walking distance.

Feautus
- Living area 65m2; (NEN Measurement report available;
- A location in the Helmersbuurt;
- Spacious garden with evening sun;
- Extention possible (No permission VvE yet);
- Conveniently located on private land;
- VvE building Brederodestraat 38;
- Monthly service costs are approximately € 100,-;
- Delivery in consultation;
- Notary: buyer's choice in Amsterdam;
- There is only an agreement when the deed of sale has been signed.

"This information has been compiled by us with the necessary care. However, on our part, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All dimensions and surfaces are indicative. The NVM conditions apply.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-10-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder