Vorige | Volgende

Ceintuurbaan 31 3 1072ES Amsterdam, Hercules Seghersbuurt

Bouwjaar
1899
Woonoppervlakte
45 m²
Aantal kamers
1

Omschrijving

Heerlijk licht en mooi gerenoveerd appartement van 45 m met klein balkon aan de achterzijde. Het appartement is voorzien van een strakke keuken met onder andere een mooi fornuis en een Quooker! In het appartement ligt een mooie eikenhouten lamelparket.

Indeling:
Entree op de derde verdieping. Luxe keuken met o.a. een afwasmachine, fornuis, ijskast en aparte vriezer en een Quooker. Kast voor wasmachine en droger. Aan de voorzijde een lichte woonkamer en aan de achterzijde een eet-/ en slaapgedeelte. Dit is nog naar wens in te delen door koper. Badkamer met toilet, douche en wastafel. Balkon aan de achterzijde.

Omgeving:
De Ceintuurbaan is een gezellig winkelstraat in de bruisende Pijp. Op loopafstand zijn alle denkbare voorzieningen qua winkels, restaurants en cafs. De dagelijkse Albert Cuyp markt is om de hoek. De metrohalte is op een paar honderd meter lopen van dit huis gelegen. Bereikbaarheid met zowel openbaar vervoer als auto is goed te noemen.

Bijzonderheden:
Woonoppervlakte circa 45 m (NEN2580 gemeten);
Gelegen op eigen grond;
Voorbehoud voor het verkrijgen van een definitieve splitsingsvergunning;
Vaste projectnotaris, mr A. Buma van Buma Algera Notariaat;
Het appartement is gerenoveerd, onder andere een nieuwe keuken, badkamer, elektra en stuuk- en schilderwerk;
In 2020 is de fundering van het pand vernieuwd;
Verwarming en warmwater middels cv-ketel, bouwjaar 2014;
Energielabel B;
VvE in oprichting;

********************************************************************************************

Wonderfully light and beautifully renovated apartment of 45 m with a small balcony at the rear. The apartment is equipped with a sleek kitchen including a beautiful stove and a Quooker! The apartment has a beautiful oak parquet.

Layout:
Entrance on the third floor. Luxury kitchen with a dishwasher, stove, refrigerator and separate freezer and a Quooker. Cupboard for washing machine and dryer. A bright living room at the front and a dining and sleeping area at the rear. This can still be arranged by the buyer as desired. Bathroom with toilet, shower and sink. Balcony at the rear.

Surroundings:
The Ceintuurbaan is a pleasant shopping street in the bustling Pijp. Within walking distance are all conceivable amenities in terms of shops, restaurants and cafes. The daily Albert Cuyp market is around the corner. The metro stop is located a few hundred meters from this house. Accessibility by both public transport and car is good.

Particularities:
Living area approximately 45 m (NEN2580 measured);
Located on private land;
Reservation for obtaining a definitive division permit;
Permanent project notary, Mr A. Buma from Buma Algera Notariaat;
The apartment has been renovated, including a new kitchen, bathroom, electricity and plaster and paintwork;
In 2020 the foundation of the building has been renewed;
Heating and hot water through central heating boiler, year of construction 2014;
Energy label B;
VvE in formation;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-12-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon De Pijp heet, bestaat officieel uit van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Isralskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder