Vorige | Volgende

Chassestraat 73 I 1057JA Amsterdam

Bouwjaar
1925
Woonoppervlakte
68 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

***English translation below***
Mooi, licht en goed ingedeeld driekamer appartement van 68 m2 met een heerlijk balkon op het westen. Het appartement is gelegen in de prachtige rustige Chasséstraat, het hart van de populaire wijk De Baarsjes in Amsterdam West.

Het appartement is gelegen op de eerste verdieping, te bereiken via een breed verzorgd trappenhuis. Aan de voorkant ligt de gezellige Chasséstraat en aan de achterkant het balkon op het westen waar je vanaf 13:00 uur tot laat van de zon kan genieten. De woonkamer met de open keuken zijn over de volle lengte van het appartement. De nette witte hoogglans keuken heeft diverse inbouwapparatuur waaronder een wasmachine en koelkast, beide vernieuwd in 2021. Verder zijn er twee mooie slaapkamers en een badkamer met het toilet, een douche en wastafelmeubel.

Het appartement is gelegen in een rustige straat in de Baarsjes (Stadsdeel West). Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Albert Heijn aan de Jan Evertsenstraat of bij de Aldi aan de Admiraal de Ruyterweg. In de directe omgeving vindt u tal van winkels en restaurants. De gezellige Ten Katemarkt en de Hallen (met een theater, jazzclub, bibliotheek, museum, bioscoop, hotel en diverse horecagelegenheden) bevinden zich op loopafstand. In de Chasséstraat ligt ook de bekende Chassékerk met daarin de Chassé Dance studios.

Ook voor jonge gezinnen heeft deze buurt veel te bieden. Twee goede basisscholen (de Sint Jan en de Montessorischool De Meidoorn) in de Chasséstraat zelf, verschillende kinderdagverblijven in de directe omgeving en ook diverse speeltuinen, zoals de natuurspeeltuinen in de Van Speijkstraat en de Slatuinenweg. Vanuit het appartement ben je zo in het Vondelpark, het Erasmuspark en het Rembrandtpark. De woning is zowel met de auto (ring A10 afslag S105 of S106) als met het openbaar vervoer (tramlijn 13, 19 en buslijn 18) uitstekend bereikbaar.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1925
- Energielabel D, volledig dubbel glas
- Woonoppervlakte 68 m² (NEN2580 Meetcertificaat aanwezig)
- Balkon van ca. 8 m2
- Remeha cv-ketel (bouwjaar 2010)
- Oplevering in overleg

Erfpacht
- De Algemene Bepalingen van de gemeente Amsterdam van 2000 zijn van toepassing
- Het tijdvak loopt van 01-01-2005 t/m 31-12-2054
- De erfpachtcanon is afgekocht tot 31-12-2054
- Aanvraag overstap naar erfpachtvoorwaarden 2016 is op tijd gedaan

VvE
- kleinschalige VvE Chasséstraat 71 en 73
- De servicekosten zijn €131,- per maand
- Actieve VvE met een proffessioneel administratiekantoor
- Ruim reservefonds en goed MJOP

***English translation***
Beautiful, light and well laid out three-room apartment of 68 m2 with a lovely west-facing balcony. The apartment is located in the beautiful quiet Chasséstraat, the heart of the popular De Baarsjes district in Amsterdam West.

The apartment is located on the first floor, accessible via a well-kept stairwell. At the front is the cozy Chasséstraat and at the back the west-facing balcony where you can enjoy the sun from 13:00 until late. The living room with the open kitchen is the full length of the apartment. The neat white high-gloss kitchen has various built-in appliances including a washing machine and refrigerator, both renewed in 2021. There are also two beautiful bedrooms and a bathroom with a toilet, a shower and washbasin.

The apartment is located in a quiet street in the Baarsjes (West District). For daily shopping you can go to the Albert Heijn on the Jan Evertsenstraat or at the Aldi on the Admiraal de Ruyterweg. Numerous shops and restaurants can be found in the immediate vicinity. The cozy Ten Katemarkt and the Hallen (with a theater, jazz club, library, museum, cinema, hotel and various catering establishments) are within walking distance. The famous Chassé Church with the Chassé Dance studios is also located in the Chasséstraat.

This neighborhood also has a lot to offer for young families. Two good primary schools (Sint Jan and Montessori school De Meidoorn) in Chasséstraat itself, several daycare centers in the immediate vicinity and also various playgrounds, such as the nature playgrounds in Van Speijkstraat and Slatuinenweg. From the apartment you can easily reach the Vondelpark, the Erasmuspark and the Rembrandtpark. The house is easily accessible by car (ring A10 exit S105 or S106) and by public transport (tram lines 13, 19 and bus lines 18).

Particularities
- Built in 1925
- Energy label D, fully double glazed
- Living area 68 m² (NEN2580 measurement certificate available)
- Balcony of approx. 8 m2
- Remeha central heating boiler (built in 2010)
- Delivery in consultation

Ground lease
- The General Provisions of the Municipality of Amsterdam of 2000 apply
- The period runs from 01-01-2005 to 31-12-2054
- The leasehold canon has been bought off until 31-12-2054
- Application to switch to ground lease conditions 2016 was made on time

HOA
- small-scale VvE Chasséstraat 71 and 73
- The service costs are €131 per month
- Active VvE with a professional administration office
- Ample reserve fund and good MJOP
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
68 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder