Vorige | Volgende

Commelinstraat 185 1093TP Amsterdam, Dapperbuurt Noord

Bouwjaar
1981-1990
Woonoppervlakte
72 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

GEZIEN DE VELE AANVRAGEN VOOR BEZICHTIGINGEN KUNNEN WIJ HELAAS GEEN NIEUWE AFSPRAKEN MEER INPLANNEN.
SORRY BUT DUE TO THE LARGE AMOUNT OF VIEWINGS PLANNED ALREADY, WE WILL NOT PLAN ANY NEW VIEWINGS

*** SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW ***

Fijn 3 kamerappartement van ca. 72 m2 met twee ruime slaapkamers, twee balkons en een separate berging gelegen in de gewilde Dapperbuurt in Amsterdam. Op loopafstand van de levendige Javastraat, Dappermarkt en Muiderpoortstation.

Indeling

Via het trappenhuis kom je aan op de tweede verdieping. Binnenkomst in de deels afgesloten hal die toegang biedt tot de slaapkamers, badkamer en woonkamer. De lichte woonkamer bevindt zich aan de straatzijde en heeft toegang tot het eerste balkon gelegen op het zonnige zuiden. Dit balkon is ruim genoeg voor 2 luie stoelen en een tafeltje.

De moderne open keuken is voorzien van koelvriescombinatie, combi oven, 4 pitsgaskookplaat een vaatwasser. Daarnaast zijn er voldoende opbergmogelijkheden in de keuken. Vanuit deze ruimte is er toegang tot het tweede balkon, welke een leuk uitzicht op de verzorgde gemeenschappelijke binnentuin biedt. Door de vele raampartijen voelt dit appartement licht aan.

De badkamer is eenvoudig afgewerkt en biedt voldoende ruimte voor een inloopdouche, wastafel en de wasmachine/droger. Vanuit de hal is tevens het separate toilet bereikbaar. Beide slaapkamers zijn van goede afmetingen, gelegen aan de rustige achterzijde en voorzien van goed daglicht door de grote ramen. Eén van de slaapkamers heeft een vaste ingebouwde kast en heeft ook toegang tot het balkon.

Ligging
De Commelinstraat is een lange, charmante, rustige straat tussen de Linneausstraat en de Dapperstraat in. Deze locatie is vlakbij het Centrum van Amsterdam en ligt op een hele leuke locatie in Amsterdam Oost. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht op de Dappermarkt en in de Javastraat. Twee locaties die in Amsterdam bekend staan om zijn gezelligheid en diversiteit van winkels, cafe’s en restaurants. Het appartement ligt ideaal ten opzichte van het openbaar vervoer (diverse tramhaltes en station Amsterdam Muiderpoort op loopafstand) en de Ringweg A-10 is binnen enkele autominuten te bereiken. Zowel het Flevopark als het Oosterpark zijn op loopafstand.

Bijzonderheden:

- 72 m2 woonoppervlak
- 2 ruime slaapkamers
- 2 balkons
- Erfpacht afgekocht tot 2034
- Aanvraagdatum is vastgesteld
- De wanden zijn recent gestuct en geschilderd
- Gemeenschappelijke binnentuin
- € 84,41 servicekosten per maand

***************************************

Nice 3 room apartment of approx. 72 m2 with two spacious bedrooms, two balconies and a separate storage room located in the popular Dapperbuurt in Amsterdam. Within walking distance of the lively Javastraat, Dappermarkt and Muiderpoort station.

Layout

You reach the second floor via the stairwell. Entry into the partially enclosed hall that provides access to the bedrooms, bathroom and living room. The bright living room is located on the street side and has access to the first balcony facing the sunny south. This balcony is spacious enough for 2 lazy chairs and a table.

The modern open kitchen is equipped with fridge freezer, combi oven, 4-burner gas hob and a dishwasher. In addition, there are plenty of storage options in the kitchen. From this room there is access to the second balcony, which offers a nice view of the well-kept communal courtyard garden. Due to the many windows, this apartment feels light.

The bathroom is simply finished and offers enough space for a walk-in shower, sink and washing machine / dryer. The separate toilet is also accessible from the hall. Both bedrooms are of good dimensions, located on the quiet rear side and equipped with good daylight through the large windows. One of the bedrooms has a built-in cupboard and also has access to the balcony.

Location
The Commelinstraat is a long, charming, quiet street between Linneausstraat and Dapperstraat. This location is near the center of Amsterdam and is in a very nice location in Amsterdam East. For daily shopping you can go to the Dappermarkt and Javastraat. Two locations that are known in Amsterdam for its cosiness and diversity of shops, cafes and restaurants. The apartment is ideally situated for public transport (various tram stops and Amsterdam Muiderpoort station within walking distance) and the A-10 ring road can be reached within a few minutes by car. Both the Flevopark and the Oosterpark are within walking distance.

Particularities:

- 72 m2 of living space
- 2 spacious bedrooms
- 2 balconies
- Leasehold paid off to 2034
- The application for the favorable conditions has been done
- The walls have recently been plastered and painted
- Common courtyard
- € 84.41 service charge per month
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-02-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981-1990

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Dapperbuurt

De Dapperbuurt ligt in Amsterdam Oost en wordt begrensd door de Linnaeusstraat, Oetewalerpad, Pontanusstraat, Singelgracht/Lozingskanaal en de Mauritskade. De buurt ligt tegen het Oosterpark aan en is genoemd naar de Dapperstraat, waar zes dagen per week de levendige Dappermarkt wordt gehouden, na de Albert Cuypmarkt in de Pijp de bekendse markt van de stad. De Dapperstraat is weer vernoemd naar geograaf en geschiedkundige Olfert Dapper.
Stadsuitbreiding Dapperbuurt
In de 19e eeuw maakte de Dapperbuurt deel uit van de stadsuitbreiding van Amsterdam. Er kwamen woningen voor beter verdienende arbeiders, ambtenaren en zelfstandigen. Het waren de gouden randjes van nieuwe buurten die iets later werden volgebouwd met volkswoningbouw van een matige kwaliteit; een arbeidersbuurt waar relatief veel protestanten, socialistische arbeiders en joden woonden. De laatsten lieten in 1928 aan de Linnaeusstraat een synagoge in Amsterdamse Schoolstijl bouwen.
Stadsvernieuwing Dapperbuurt
In de oorlog werd de synagoge zwaar beschadigd en in 1962 werd het gebouw – tot verdriet van buurtbewoners – afgebroken. Ook de rest van de buurt was er na de oorlog slecht aan toe. In de jaren zeventig was de Dapperbuurt dan ook een van de eerste stadsvernieuwingsbuurten. Meer dan de helft van de bebouwing is vervangen door nieuwbouw. Ook zijn veel 19e-eeuwse panden gerenoveerd.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat
Door dichter J.C. Bloem hebben de Dapperbuurt en -straat extra bekendheid gekregen door zijn sonnet De Dapperstraat, dat wordt afgesloten met de beroemde zin ‘Domweg gelukkig, in de Dapperstraat’.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder