Vorige | Volgende

Cornelis Trooststraat 26 III 1072JG Amsterdam

Bouwjaar
1926
Woonoppervlakte
107 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

---ENGLISH TRANSLATION BELOW---

NIET BESCHIKBAAR VOOR WONINGDELERS.

Compleet gerenoveerd en goed geïsoleerd licht 5 kamer appartement (gestoffeerd) met dakterras en balkon, gelegen in de geliefde buurt De Pijp!

Indeling;
Gemeenschappelijk trappenhuis naar de tweede verdieping. Entree met trap naar de derde verdieping.

Royale lichte woonkamer met luxe open keuken met kookeiland en v.v. alle inbouwapparatuur. Hal met toegang tot twee ruime slaapkamers aan de achterzijde van de woning, met beide toegang tot het balkon. Voorts is er een separaat toilet. Trap vanuit de woonkamer naar de vierde verdieping.

Vierde verdieping:
Overloop met toegang tot het dakterras, separaat toilet en kast voor de wasmachine en droger.
Grote slaapkamer aan de voorzijde. Luxe badkamer v.v. ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. Slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het dakterras. Het dakterras van ca. 20m2 heeft een prachtig uitzicht!

Huur is excl. g/w/e, tv/int en gemeentelijke heffingen.

-- ENGLISH TRANSLATION ---

NOT AVAILABLE FOR SHARING

Completely renovated and well insulated bright 4 bedroom apartment (unfurnished) with roof terrace and balcony, located in the popular De Pijp neighborhood!

Layout;
Common staircase to the second floor. Entrance with stairs to the third floor.

Spacious bright living room with luxurious open kitchen with cooking island and all built in appliances. Hallway with access to two spacious bedrooms at the rear of the apartment, both with access to the balcony. There is also a separate toilet. Stairs from the living room to the fourth floor.

Fourth floor:
Landing with access to the roof terrace, separate toilet and cupboard for the washing machine and dryer.
Large bedroom at the front. Luxurious bathroom with bathtub, walk-in shower and double sink. Bedroom at the rear with patio doors to the roof terrace. The roof terrace of approx. 20m2 has a beautiful view!

Rent is excl. g/w/e, tv/int and local taxes.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verhuurd
Aanvaarding
per datum

Bouw

Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
107 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder