Vorige | Volgende

Da Costakade 203 1053XA Amsterdam

Vraagprijs € 1.780.000 

Bouwjaar
1882
Woonoppervlakte
207 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
33 m²

Omschrijving

Geheel leeg en vrij van huur object bestaande uit drie woningen op een top locatie in Amsterdam West. Het geheel omvat een benedenhuis van ca. 92 m2, maisonnette van 50m2 en dubbel bovenhuis van 52 m2.

De rondleiding door de woningen:

Woning 1 Jacob van Lennepstraat 37 huis (ca. 91 m2 + 21 m2 overige inpandige ruimte)
Begane grond:
De woning op de begane grond heeft een entree aan zowel de Da Costakade als de Jacob van Lennepstraat. Er is een hal met een garderobe. Grote slaapkamer met badkamer voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en toilet.
De grote en fraai ontworpen woonkeuken is centraal gelegen en staat in open verbinding met de woonkamer aan de Da Costakade.

De buitenruimte
De woning op de begane grond heeft aan de keuken openslaande deuren naar de veranda en de tuin. Daarnaast is de voorzijde een heerlijke plek voor een bankje in de middag-en avondzon.

Souterrain Da Costakade
In het souterrain aan de voorzijde van het huis is een slaapvertrek en pantry met aansluitingen voor de wasmachine en droger. Deze ruimte heeft een vrij hoogte van 1.87 tot 1.92 meter.

Woning 2 Da Costakade 203 B ( eerste en tweede verdieping) ca. 50 m
Eerste verdieping:
De gemeenschappelijke trap geeft toegang tot de entree op de eerste verdieping. Er is een keukenblok en woongedeelte aan de voorzijde. Er zijn drie ramen die weids uitzicht hebben over het water.

Tweede verdieping
Interne trap naar de slaapverdieping. Er is een fraai ingebouwd bed en maatwerk kasten. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel en toilet.

Woning 3 Da Costakade 203 C ( derde en kapverdieping) ca. 54 m
Derde verdieping:
De woning heeft een eigen entree vanaf de tweede verdieping. Er is een gezellige woonkamer met open keuken en drie ramen met zicht naar de grachten.

Kapverdieping:
De sfeervolle kapverdieping heeft een mooie hoogte en houten spanten in het zicht. De slaapruimte is voorzien van een badkamer met douche, wastafel en toilet.

De bijzonderheden
Gebruiksoppervlakte wonen ca. 207 m
Veranda en tuin gelegen van ca. 40 m
Gelegen op eigen grond
Geheel leeg, vrij van huur en gebruik
Oplevering in overleg, kan snel.
De woningen maken onderdeel uit van een pand. Het is tevens mogelijk de woningen middels de geldende regels te splitsen in drie woningen

Het gebouw
De woningen maken deel uit van een bouweenheid dat eind 1800 en begin 1900 gebouwd zijn. Een kenmerkende bouwperiode met een traditionele bouw als onderdeel van de eerste stadsuitbreidingen. Deels over De Da Costakade is een brede gracht samen met de Jacob van Lennepkade. Vroeger werden deze waterwegen intensief gebruikt voor de toe-en aanlevering aan de Amsterdamse (binnen) stad

De omgeving
De woningen zijn gelegen op een van de mooiere locaties van Amsterdam West. Dichtbij de grachtengordel en op loopafstand van de Bosboom Toussaintstraat en het Vondelpark.

Een omgeving met een uitgebreide diversiteit aan horeca gelegenheden en cultuur ( De Hallen). Daarnaast is er bijvoorbeeld de Ten Kate markt, foodhallen de gezellige Elandsgracht om de hoek.

De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel. Er zijn diverse parkeergarages in de nabijheid waarbij je tevens met een geldige parkeervergunning kunt parkeren.

Openbaar vervoer stopt op de Bilderdijkstraat. ( ca 2 minuten lopen)

Bereikbaarheid
De woning is gelegen in de luwte van de Nassaukade, een van de belangrijkrijke toegangswegen. Tevens is er een goede bereikbaarheid middels de Overtoom via de afrit S106 via de Ringweg A10.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1882

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
207 m²
Perceeloppervlakte
33 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Van Lennepbuurt

De Van Lennepbuurt is een buurt in Amsterdam-West. De buurt is vernoemd naar de Van Lennepstraat, die zijn naam dankt aan schrijver en politicus Jacob van Lennep. De buurt ligt tussen de Kinkerstraat, Singelgracht, het Jacob van Lennepkanaal en de Kostverlorenvaart.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder