Vorige | Volgende

Danie Theronstraat 29 A 1091XW Amsterdam

Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
64 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Sfeervol benedenhuis (ca. 64m2) met zonnige voor- én achtertuin, waardoor je vrijwel de gehele dag kunt genieten van de zon! De woning is in 2020 gerenoveerd en voorzien van een fraaie nieuwe keuken en badkamer.
Het tuinhuis (10,5m2) is geďsoleerd en kan gemakkelijk aangepast worden tot kantoor of guesthouse!

Gelegen in de charmante Danie Theronstraat in het geliefde Amsterdam Oost, op steenworp afstand van OV verbindingen en talloze leuke horeca!

Indeling
Bij aankomst valt direct de sfeervolle voortuin op, waar je de hele middag kunt genieten van de zon. Door de groene afscheiding zit je hier beschut en is dit de ultieme plek voor een drankje na werk!

Het woongedeelte van het appartement bevindt zich aan de achterzijde van de woning en grenst daarmee aan de fraaie achtertuin gelegen op het zuidoosten. De tuin is net onderhouden en heeft, over de gehele breedte, een ruime bergschuur aan de achterzijde. De schuur is geďsoleerd en voorzien van elektra en water en heeft een oppervlakte van 10.5m2. Indien gewenst is deze ruimte ook om te bouwen tot een guesthouse of kantoor.
Het appartement is in 2020 zeer netjes gerenoveerd en beschikt over een ruime, open keuken. De keuken is voorzien van 4-pits gasfornuis, combioven- en magnetron, koelkast en vaatwasser. De brede woon- en eetkamer kijken uit over de zonnige tuin, welke met brede schuifdeuren toegankelijk is.

Aan de voorzijde van het appartement bevindt zich de slaapkamer met openslaande deuren naar de voortuin. Er is een separaat toilet en een inpandige berging aanwezig. Tot slot is ook de badkamer in 2020 stijlvol gerenoveerd en voorzien van een ruime inloopdouche, dubbele wastafel en aansluiting voor de droger en wasmachine.

Kortom, een woning die je echt wil zien. We nodigen je dan ook van harte uit voor een bezichtiging!

Ligging en bereikbaarheid
De Danie Theronstraat - gebouwd rond 1926 in de Amsterdamse School-stijl naar een ontwerp van architect L. Peters - is een bijzonder stukje Oost. De straat heeft een statige maar gemoedelijke uitstraling dankzij de voortuinen en de fraaie architectuur. Het ligt ietwat “verscholen” in de Transvaalbuurt, tussen de Watergraafsmeer, de Weesperzijde en de Oosterparkbuurt in, vlakbij het Amstel Station, het metrostation Wibautstraat, het Oosterpark en park Frankendael. Boodschappen doe je in de vele buurtwinkels in de buurt zoals Marqt aan de Linnaeusstraat en delicatessen van Erik’s aan het Beukenplein of bij de Albert Heijn om de hoek, op de Dappermarkt en in winkelcentrum Oostpoort aan de Linnaeusstraat. Voor de hardlopers of groenliefhebbers ben je binnen 5 minuten zowel in het Oosterpark of park Frankendael (hier elke laatste zondag van de maand de culinaire “Pure Markt”).
De bereikbaarheid is uitstekend. Slechts 5 minuten fietsen van Amstelstation, 10 minuten fietsen van hartje Centrum en 3 minuten rijden naar de Ring.

VvE
De vereniging van eigenaren bestaat uit drie leden en wordt in eigen beheerd uitgevoerd. Er is recent een MJOP (meerjaren onderhoudsplan) opgesteld en er is reserve in kas.
De maandelijkse bijdrage is €150,-.

Erfpacht
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond, welke is afgekocht tot 15 mei 2051.

Bijzonderheden
- Smaakvol gerenoveerd in 2020;
- Zeer ruim woongedeelte met open keuken!;
- Zonnige voortuin EN achtertuin, waardoor je de hele dag kunt genieten van de zon;
- Ruime (geďsoleerde) schuur met veel bergruimte;
- Op loopafstand van de trein en metro;
- Woonoppervlakte ca. 64m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- Erfpacht afgekocht tot 2051;
- Oplevering in overleg;
- De koopakte zal worden opgemaakt door een notaris in Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst na het tekenen van de koopakte.

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
64 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Transvaalbuurt

De Transvaalbuurt, ook wel de Afrikanerbuurt genoemd, ligt tussen de Transvaalkade, de Wibautstraat, het spoor tussen Stations Amstel en Muiderpoort en de Linnaeusstraat. Transvaal was een boerenrepubliek in Zuid-Afrika; veel straatnamen in de Transvaalbuurt refereren aan (geografische) begrippen uit die regio, zoals het Kruger- en Steve Bikoplein.
Stadsuitbreiding de Transvaalbuurt
In het kader van de stadsuitbreiding begon men ruim honderd jaar geleden met het bouwen van de Transvaalbuurt. Zoals in veel andere delen van de stad was architect Berlage de grondlegger van het stratenplan. Hij bedacht dat kromme en rechte straten afgewisseld moesten worden met pleinen en plantsoenen. Veel van de oorspronkelijke arbeidershuizen zijn – zoals kenmerkend voor die tijd - in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd, met bijzondere hoekjes en mooie afwerkingen. Deze woningen waren oorspronkelijk vrij klein en werden voor de oorlog voor 70% bewoond door joodse bewoners.
Van Vogelaarwijk naar gewilde buurt
In 2007 was de wijk er sociaaleconomisch heel slecht aan toe en werd een Vogelaarwijk: met rijkssubsidie kwam een aanpak op gang om de veiligheid, openbare ruimte en lokale economie te verbeteren. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen; De transvaalbuurt is anno 2018 veranderd van een onveilige buurt met een lage sociaaleconomische score, in een gewilde, multiculturele en kinderrijke buurt. Wel is er weinig openbaar groen, waardoor de bewoners voor recreatie aangewezen zijn op parken in omringende buurten. Er lopen in de Transvaalbuurt diverse initiatieven om buurttuinen te ontwikkelen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder