Vorige | Volgende

Dapperstraat 199 1093BS Amsterdam

Bouwjaar
1981
Woonoppervlakte
86 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Heerlijk wonen in Oost!

Ruim 4-kamer appartement van 86m2 verdeeld over twee woonlagen met zowel een buitenruimte aan de voor- als aan de achterzijde.

Omgeving
De woning ligt in de Dapperbuurt in stadsdeel Oost. Gelegen nabij de Javastraat en het Javaplein, evenals het Oosterpark, Flevopark en het Beukenplein. In de directe omgeving zijn diverse gezellige eetcafés, restaurants en een diversiteit aan winkels. De woning is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (bus/tram/metro) en ligt op loopafstand van het Muiderpoort station. Ook het Amstelstation is binnen enkele fietsminuten bereikbaar. Met de auto heeft u een snelle aansluiting op de Ring A10.

Indeling;
Derde verdieping;
Entree, hal, toilet met fonteintje, de woonkamer met een balkon op het zuidwesten en een dichte keuken (keuken dient nog geplaatst te worden door de koper) en vanuit de keuken toegang tot een terras gelegen op het noordoosten.

Vierde verdieping;
Overloop, drie slaapkamers en een badkamer met een douche en wastafel

BIJZONDERHEDEN:
* De erfpachtcanon is VOORUITBETAALD tot en met 15-02-2030
* Gezonde en professioneel beheerde VVE. De servicekosten bedragen ca. € 190,03 per maand
* Vaste projectnotaris: Spier en Hazenberg notarissen
* Levering kan spoedig.
* Clausule eigen bewoning van toepassing. Ouders die kopen voor kind(eren) is wel mogelijk!
* Verkoper heeft het object feitelijk nooit zelf bewoond
* Verkoper verkoopt met een antispeculatiebeding van 2 jaar
* De plattegrond betreft een indicatie van het appartement. Aan de opgegeven maten kunnen geen rechten worden ontleend. 
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1981

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
86 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Dapperbuurt

De Dapperbuurt ligt in Amsterdam Oost en wordt begrensd door de Linnaeusstraat, Oetewalerpad, Pontanusstraat, Singelgracht/Lozingskanaal en de Mauritskade. De buurt ligt tegen het Oosterpark aan en is genoemd naar de Dapperstraat, waar zes dagen per week de levendige Dappermarkt wordt gehouden, na de Albert Cuypmarkt in de Pijp de bekendse markt van de stad. De Dapperstraat is weer vernoemd naar geograaf en geschiedkundige Olfert Dapper.
Stadsuitbreiding Dapperbuurt
In de 19e eeuw maakte de Dapperbuurt deel uit van de stadsuitbreiding van Amsterdam. Er kwamen woningen voor beter verdienende arbeiders, ambtenaren en zelfstandigen. Het waren de gouden randjes van nieuwe buurten die iets later werden volgebouwd met volkswoningbouw van een matige kwaliteit; een arbeidersbuurt waar relatief veel protestanten, socialistische arbeiders en joden woonden. De laatsten lieten in 1928 aan de Linnaeusstraat een synagoge in Amsterdamse Schoolstijl bouwen.
Stadsvernieuwing Dapperbuurt
In de oorlog werd de synagoge zwaar beschadigd en in 1962 werd het gebouw – tot verdriet van buurtbewoners – afgebroken. Ook de rest van de buurt was er na de oorlog slecht aan toe. In de jaren zeventig was de Dapperbuurt dan ook een van de eerste stadsvernieuwingsbuurten. Meer dan de helft van de bebouwing is vervangen door nieuwbouw. Ook zijn veel 19e-eeuwse panden gerenoveerd.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat
Door dichter J.C. Bloem hebben de Dapperbuurt en -straat extra bekendheid gekregen door zijn sonnet De Dapperstraat, dat wordt afgesloten met de beroemde zin ‘Domweg gelukkig, in de Dapperstraat’.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder