Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Diepenbrockstraat 42 1077WB Amsterdam, Diepenbrockbuurt

Bouwjaar
1938
Woonoppervlakte
250 m²
Aantal kamers
10
Perceeloppervlakte
196 m²

Omschrijving

See English translation below

Een waanzinnige gezinswoning met vier verdiepingen, een vloeroppervlakte van 249m2 en een kelder van 56m2. De woning is voorzien van twee keukens, twee badkamers en op iedere verdieping een toilet. Gelegen in de rust van Amsterdam Zuid en slechts enkele minuten verwijderd van de Zuidas en de ringweg A10.

Indeling

Entree via de eigen voortuin met prachtige zuidwestelijke ligging.

Binnenkomst in de ruime vestibule. Vanaf de hal kunt u de en-suite woonkamer met allesbrander betreden evenals de keuken en de kelder. In de hal bevindt zich tevens de trap naar de bovengelegen verdiepingen. Aan de achterzijde is de achtertuin van ruim 70 m2 met stenen berging te betreden.

De eerste verdieping beschikt over maar liefst vier slaapkamers. Twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde, waarvan één toegang biedt tot het woningbrede balkon. Tussen de slaapkamers in is een badkamer gesitueerd.

De tweede verdieping bestaat momenteel uit twee kamers en een apart toilet en is echt een multifunctionele ruimte. Deze verdieping is evenals de rest van de woning gemakkelijk naar eigen voorkeur in te delen. Tevens beschikt deze verdieping over een zuidoostelijk gelegen balkon verdeeld over de gehele breedte van de voorgevel en voorzien van electrisch bedienbaar zonnescherm.

Tot slot de bovenste verdieping welke voorzien is van een riante slaapkamer, een badkamer en nog een aparte ruimte voor opslag.

Omgeving
Gelegen recht tegenover het Beatrixpark en op loopafstand van de Rai. Gezellige winkelstraten zoals de Beethovenstraat, Willemsparkweg en Cornelis Schuytstraat zitten op slechts een korte fietsafstand van dit familiehuis. Tevens is er een breed scala aan scholen in de directe omgeving.

Bijzonderheden
- Gebruiksoppervlakte wonen 249m2
- Riante voor- en achtertuin
- Gelegen op erfpachtgrond, AB 2000 tijdvak tot 30-04-2062, canon bedraagt 4.478,11 per jaar.
- Afkoopberekening voor huidige en eeuwigdurende tijdvak beschikbaar
- In de kelder bevindt zich de Remeha CV ketel uit 2015
- Het huis is goed onderhouden, maar verkeert aan de binnenzijde in een gedateerde staat.
Dit geeft koper de mogelijkheid de woning volledig naar eigen smaak en voorkeur in te delen.
In de koopakte worden de volgende clausules opgenomen:
- niet bewonings-clausule
- asbestclausule
- ouderdomsclausule


******An amazing family home with four floors, a serface of 249 m2 and a basement of 56 m2. The house has two kitchens, two bathrooms and a toilet on each floor. Located in the tranquility of Amsterdam South and only a few minutes away from the Zuidas and A10 ring road.

Layout

Entrance through the private front garden with beautiful southwest location.

Entry into the spacious vestibule. From the hallway you enter the en-suite living room with a multiburner as well as the kitchen and the basement. The stairs to the upper floors are also located in the hall. At the rear the back garden of more than 70 m2 with stone storage is located.

The first floor has four bedrooms. Two at the front and two at the rear, one of which provides access to the façade wide balcony. A bathroom is situated between the bedrooms.

The second floor currently consists of two rooms and a separate toilet and is really a multifunctional space. Like the rest of the house, this floor can easily be arranged to your own preference. This floor also has a south-east facing balcony spread over the entire width of the facade and equipped with an electrically operated awning.

Finally, the top floor which is equipped with a spacious bedroom, a bathroom and a separate room for storage.

Environment

Located right opposite the Beatrix Park and within walking distance of the Rai. Lively shopping streets such as Beethovenstraat, Willemsparkweg and Cornelis Schuytstraat are only a short bike ride from this family house. There is also a wide range of schools in the immediate area.

Particularities
- Usable living area 249m2
- Spacious front and back garden
- Located on leasehold land, AB 2000 period until 30/04/2062, canon amounts to 4,478.11 per year.
- Calculation available for buying off the current and perpetual groundlease
- The Remeha boiler from 2015 is located in the basement
- The house is well maintained, but is on the inside in a dated state.
This gives the buyer the opportunity to organize the property entirely to his own taste and preference.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-08-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
250 m²
Perceeloppervlakte
196 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
10
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder