Vorige | Volgende

Donker Curtiusstraat 103 1051MC Amsterdam

Bouwjaar
1998
Woonoppervlakte
78 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

TOP WONING MET UITZICHT OVER HET WATER!

Perfect ingedeeld 3-kamer appartement gelegen op derde verdieping van 78 m2 met een berging in de onderbouw.

OMGEVING:
Het appartement ligt in de populaire Staatsliedenbuurt (stadsdeel West), op een steenworp afstand van het Westerpark en de bruisende Jordaan. In de directe nabijheid zijn diverse voorzieningen aanwezig, waaronder een sportschool, bibliotheek, supermarkten en buurtwinkels. Een hapje of drankje doe je bijvoorbeeld bij één van de trendy spots in de omgeving. Het terrein van de Westergasfabriek biedt verder cultureel vertier en heel veel gezellige horeca. Er zijn meerdere trendy restaurants zoals Mossel & Gin, Westergasterras, Brouwerij Troost, Bar Kantoor en er is bioscoop Het Ketelhuis.

De ligging is zeer gunstig, nabij uitvalswegen (ring A10); maar ook openbaar vervoer op loopafstand (bus 21 (tijdelijk bus 18) en tram 5). Het Centraal Station en Station Sloterdijk liggen op 10 minuten fietsen.
In de buurt zijn meerdere basisscholen en kinderopvangcentra gevestigd.

INDELING:
Derde woonlaag, entree, hal met toegang tot de verschillende vertrekken, ruime woonkamer met een schuifpui en een half-open keuken. twee slaapkamers, separaat toilet met een fonteintje, badkamer met een wastafel, douche en een wasmachineaansluiting.

De meterkast bevindt zich in het trappenhuis. Berging in de onderbouw.

BIJZONDERHEDEN:
- Gelegen aan de Kostverlorenvaart met een fraai uitzicht;
- Gezonde en professioneel beheerde VvE. De maandelijkse servicekosten bedragen (woning met berging): € 188,66;
- De erfpachtcanon is AFGEKOCHT tot en met 30 september 2048;
- Vaste project notaris: Spier en Hazenberg notarissen;
- Clausule eigen bewoning van toepassing. Ouders mogen wel voor hun kinderen kopen!;
- Verkoper heeft het object zelf nooit feitelijk bewoond;
- Verkoper verkoopt met een antispeculatiebeding van 2 jaar.
- Oplevering in overleg, kan spoedig.
- De plattegrond betreft een indicatie van het appartement. Aan de opgegeven maten kunnen geen rechten worden ontleend.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1998

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
78 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder