Wat is gevelisolatie?

Een manier van gevelisolatie is spouwmuurisolatie, hierbij wordt er van buitenaf isolatiemateriaal is de spouw gespoten. Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur in. Dit is erg makkelijk, je hoeft zelf niks voor te bereiden en je huis wordt ook geen rommel, sterker nog, je merkt er van binnenuit helemaal niks van. Hier kun je nagaan of jouw woning geschikt is voor spouwisolatie. Ook zijn er enkele tips voor spouwmuurisolatie. Het kan zo zijn dat je jouw woning aan de buitenkant niet mag veranderen, waardoor spouwisolatie dus niet toegestaan is. De enige manier om de muren te isoleren is dan door voorzetwanden aan de binnenkant van de muren te plaatsen.

Besparingen

Ook via de deuren en kozijnen verlies je warmte van binnenuit. Dit betekend dat het isoleren van de deuren en kozijnen belangrijk is. Bekijk hier hoe het isoleren voor kozijnen en deuren te werk gaat. Hetzelfde geldt ook voor de muren in je woning, als de muren niet goed geïsoleerd zijn gaat er namelijk ook warmte van binnenuit verloren. Hier kun je berekenen hoeveel je kunt besparen door middel van muurisolatie.

Isolatieglas

Ramen zorgen voor voldoende lichtval binnen de woning, iets waar wij toch erg gehecht aan zijn. Ramen zorgde vroeger echter ook voor kou. Vandaag de dag is dit niet meer het geval, dubbel glas, HR++ glas en zelfs triple glas, zijn allerlei vormen van isolerend glas. Bekijk wat je kunt besparen door het goed isoleren van de ramen.

Raamisolatie

Ook is er een goedkopere en eenvoudige manier van isoleren, namelijk raamfolie, dit kost maar €2,50 per vierkante meter. Dit is wel een stuk minder isolerend dan HR++ glas of triple glas en je bespaart ook minder op je energie gebruik. Echter is dit wel een prima alternatief voor speciaal monumentenglas. Bekijk hier een aantal tips over raamisolatie.